Nelaimė Kaune: žuvo 40 tonų krovinio prispaustas vyras | kl.lt

NELAIMĖ KAUNE: ŽUVO 40 TONŲ KROVINIO PRISPAUSTAS VYRAS

Kaune ketvirtadienį per tragišką nelaimę žuvo žmogus. Pirminiais duomenimis, nelaimė apie 10.40 val. įvyko Ateities plente.

47-erių metų vyras V.J. žuvo prispaustas 40 tonų paletės su kroviniu. Medikams nepavyko jo atgaivinti, mirtis konstatuota nelaimės vietoje.

Iš įvykio vietos į ligoninę buvo nuvežtas kitas vyras – 58 metų R. N. Medikų teigimu, jis nebuvo sužalotas, tačiau užfiksuota, kad jis buvo praradęs sąmonę. Vyras buvo tragedijos liudininku ir taip reagavo į bendradarbio žūtį.

Medikus apie nelaimę informavo Bendrasis pagalbos centras. Tragedija klasifikuota kaip nelaimingas atsitikimas darbe.

Greitoji medicinos pagalba buvo kviesta adresu Ateities pl. 30A, kur yra įsikūrusi bendrovė „Enerstena“. Jos interneto puslapyje teigiama, kad iš kitų bendrovių išsiskiria biomasės deginimo technologijomis, yra įsteigusi mokslo ir tyrimų centrą. Bendrovė projektuoja ir gamina biokuro katilus, kondensacinius ekonomaizerius, pakuras ir kitą technologinę biokuro katilinių įrangą. 

Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyriaus vedėjas Mindaugas Petras Balašaitis portalui kauno.diena.lt teigė, kad inspekcijai yra žinoma apie tragediją. Apie ją informavo darbdavys. Inspekciją būtina informuoti tik apie sunkius darbuotojų sužalojimų arba mirtinus atvejus.

Bendrovės „Enerstena grupė“ generalinis direktorius Virginijus Ramanauskas, komentuodamas žiniasklaidai, iš pradžių pareiškė užuojautą žuvusiojo šeimai, draugams ir artimiesiems. Anot jo, tragedija įvyko vykdant įprastus kėlimo darbus įrangos sandėliavimo ir transportavimo aikštelėje. Įranga turėjo būti užkelta ant transporto priemonės ir išvežta.

„Darbus vykdė išorės subrangovas. Žuvusysis dalyvavo darbuose. Noriu pabrėžti, kad jis turėjo visą reikiamą kvalifikaciją, ilgametę tokio darbo patirtį. Per 14 metų mūsų įmonėje tokia tragedija nutiko pirmą kartą. Dėsime visas pastangas, kad panašaus pobūdžio incidentai nepasikartotų", – kalbėjo V.Ramanauskas.

Priežasčių, kodėl krovinys užkrito ant darbuotojo, direktorius neįvardijo. „Tai turime išsiaiškinti su subrangovu, kuris ir vykdė kėlimo darbus", – teigė vadovas.

Be išreikštos moralinės užuojautos bendrovės vadovas sakė, kad bus kompensuotos visos darbuotojo laidojimo išlaidos. Bendrovėje žuvusysis dirbo ketverius metus pagal darbo sutartį, užėmė darbų vadovo pareigas. Buvo atsakingas už bendrovės gaminamos įrangos montavimą.

Įvykio aplinkybes aiškinasi policija, Darbo inspekcija. Vidinį tyrimą atlieka ir pati bendrovė.

GALERIJA

  • Nelaimė Boniškiuose
  • Nelaimė Boniškiuose
  • Nelaimė Boniškiuose
  • Nelaimė Boniškiuose
  • Nelaimė Boniškiuose
  • Nelaimė Boniškiuose
  • Nelaimė Kaune: žuvo 40 tonų krovinio prispaustas vyras
  • Nelaimė Kaune: žuvo 40 tonų krovinio prispaustas vyras
  • Nelaimė Kaune: žuvo 40 tonų krovinio prispaustas vyras
  • Nelaimė Kaune: žuvo 40 tonų krovinio prispaustas vyras
  • Nelaimė Kaune: žuvo 40 tonų krovinio prispaustas vyras
  • Nelaimė Kaune: žuvo 40 tonų krovinio prispaustas vyras
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

O ką gi mums siūlo TėeS-eLKaD-istai?

Didžiausia bėda Kauno švietimo įstaigose yra visiškai praradę sąžinę, patalogiškai įpratę vogti (ir iš vaikų!??) šių įstaigų veidmainystės ekspertės, sovietinės direktorės. Vežama mašinomis! Puikus pavyzdys Kauno Žaliakalnio lopšelis darželis. Buvome teisėsaugai ir savivaldybei nurodę kada ir kaip vežama. Jokios reakcijos! Už direktorės nugaros „šlovingoji“ TėeS-eLKaD! Savivaldybėje aukštas "činas", sužinojęs, kad kyšininkė ona danutė griicienė yra TėeS-eLKaD-iiiissstė, taip ir pasakė: " O tai jau tikrai bus, kas užtaria"! Ir iš tiesų-teko bendrauti su minėto darželio dirbančiosiomis: viskas po senovei - kaip vilko taip ir velka - jokių pasikeitimų!! Valytoja ar virėja viską mato, - atvažiuoja teisėsauga: "pažeidimų nerasta"!! O kaipgi,-juk visa tai virsta pinigais, kurie kyšių pagalba keliauja švietimo skyriaus ir savivaldybės niekšams! Kokio lygio direktorės yra galit susipažinti straipsnyje: "Skandalingas susitarimas Kauno darželiuose..." 15 min. Na, viskas kaip pas onytę! Tad-būk T

...

"... žuvo darbų prispaustas vyriškis'... o gal pats darbas čia nė prie ko, gal vis tik kažkas konkrečiau įvyko, kas čia per pavadinimas?

>

Ne ofisas, o biuras, kontora, neraštingieji žurnalistai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS