Nelaimė pakaunėje: žuvo iš kelių metrų aukščio kritęs vienos Kauno bendrovės darbuotojas | kl.lt

NELAIMĖ PAKAUNĖJE: ŽUVO IŠ KELIŲ METRŲ AUKŠČIO KRITĘS VIENOS KAUNO BENDROVĖS DARBUOTOJAS

  • 0

Antradienį Kauno rajone darbo vietoje žuvo bendrovės „Vartonas“, įsikūrusios Kaune ir besispecializuojančios pakeliamų vartų gamyba bei montavimu, darbuotojas. Pirminiais duomenimis, ant jo užvirto sunkokas metalinis stelažas, su kuriuo jis krito iš, kaip manoma, 2–3 metrų aukščio.

Policija praneša, kad nelaimė įvyko apie 14 val. 48 min. Babtų miestelyje. Mirtinai susižalojo 1983 metais gimęs vyras, atlikęs angare montavimo darbus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl darbuotojų saugos reikalavimų pažeidimo.

Portalui kauno.diena.lt pavyko papildomai išsiaiškinti, kad nelaimė įvyko naujai pastatytame angare Chemijos gatvėje – montuojant pakeliamus jo vartus. Žuvusysis turėjo tvirtinti jų detalę keturių metrų aukštyje.

Kartu dirbęs jo kolega teigia nelaimės aplinkybių nematęs – tuo metu buvo kitur. Tik išgirdo kritimo garsą, nors prieš tai jokio pagalbos šauksmo negirdėjo. Atbėgus garso link, kolega gulėjo ant betoninių angaro grindų – po pastoliais.

Iškvietęs jam greitąją, antrasis bendrovės „Vartonas“ darbuotojas puolė kolegą gaivinti. Tačiau nei jis, nei atvykę medikai jau niekuo negalėjo padėti. Pirminiais duomenimis, nelaimėliui lūžo kaklas – nedėkingai nukritus.

Kartu su policija šio įvykio aplinkybes tirianti Darbo inspekcija linkusi kelti dvi prielaidas, kodėl galėjo įvykti nelaimė. Arba darbuotojui pasidarė bloga ir jis nespėjo arba jau negalėjo nulipti žemyn, arba dėl kitų priežasčių neišlaikė lygsvaros. Duomenų, kad jis būtų buvęs neblaivus, nėra. Tačiau dar nėra ir kraujo tyrimo išvadų. 

Žuvusysis pradėjo dirbti bendrovėje „Vartonas“ prieš pusmetį. Ar jis įvykio metu dėvėjo apsauginį šalmą, būtiną atliekant darbus aukštyje, dar aiškinamasi. Anot nemažą patirtį tokiose bylose turinčių darbo inspektorių, tai, kad jis rastas įvykio vietoje, dar nereiškia, kad nebuvo ten padėtas jau po visko.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS