Nelegali gyvūnų prieglauda turtų neatnešė | kl.lt

NELEGALI GYVŪNŲ PRIEGLAUDA TURTŲ NEATNEŠĖ

  • 11

Seniavos kaimo gyventoja, neturėdama tam jokių sąlygų, globojo šunis ir kates. Savo veiklą ji buvo užregistravusi kaip viešąją įstaigą ,,Lauros prieglaudėlė”.

Pastaraisiais metais daugėja atvejų, kai siekiant gauti 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio paramą imamasi gyvūnų globojimo, neįteisinus tokios veiklos ir net nepasirūpinus užtikrinti bent minimalias gyvūnų gerovės sąlygas. Naujausias toks neteisėtos veiklos atvejis nustatytas Kauno rajone, tiriant gyventojo pranešimą apie tai, kad, paėmus iš gyvūnų prieglaudos šuniuką, jis netrukus nugaišo.

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai kartu su Kauno rajono savivaldybės administracijos atstovais patikrino nurodytą įstaigą, įsikūrusią Seniavos kaime. Paaiškėjo, kad kaimo gyventoja, neturėdama tam jokių sąlygų, globojo šunis ir kates. Savo veiklą ji buvo užregistravusi kaip viešąją įstaigą ,,Lauros prieglaudėlė”, tačiau Kauno VMVT išduoto leidimo užsiimti šia veikla neturėjo.

Patikrinimo metu moteris laikė šešis šuniukus ir vieną katę. Keturkojai buvo laikomi narvuose, kuriuose plotas vienam augintiniui nesiekė net 1 kv. metro.

Inspektoriams pavyko geranoriškai susitarti, kad globėja visus prieglaudoje laikytus gyvūnus perduotų laikinai globoti Kauno regiono gyvūnų globos namams ,,Nuaras”.

,,Prieglaudos savininkei paaiškinome, kokius dokumentus reikia pateikti Kauno VMVT, norint įteisinti tokią veiklą, taip pat aptarėme, kokias sąlygas globojamiems augintiniams reikia sudaryti, kad būtų užtikrinta gyvūnų gerovė. Moteriai uždrausta toliau priiminėti gyvūnus į savo prieglaudą, kol nebus užtikrintos sąlygos juos laikyti pagal nustatytus reikalavimus. Ji įpareigota dėl globos besikreipiantiems gyventojams nurodyti įstaigas, teisėtai užsiimančias šia veikla. Apie atvejį taip pat bus informuota ir Mokesčių inspekcija", – komentavo Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Linijus Valiuška.

GALERIJA

  • Nelegali gyvūnų prieglauda turtų neatnešė
  • Nelegali gyvūnų prieglauda turtų neatnešė
VMVT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Tikrai

Ar kada nors kas nors rimtai patikrins Gustaičių firmą?

Taigi

Padėkoti reikia kad priglaudžia, prižiūri gyvūnus, pagelbėti, o ne bausti.

kaimyne

pas mus iprasta viska naikinti ir visus bausti.Tai kodel reikejo panaikint sita prieglaudele?Juk rase apie vistas kanines narvuose,o pas sita mergina dar puse bedos,aisku jie patys netvarkinai gyvena,bet gyvunelius Laura priziurejo,ir vetgydykla padejo jai,ir sterilizavo,ir nuo kirmeliu gyde.O dabar vel visi vez gyvunelius atseit i Seniavos prieglauda,kurios jau n metu nera,o tada mes prie kapiniu,o gyvunai vargsai bludys aplinkui.Pries uzdrausdami.geriau ispekit,padekit ,o ne naikinkit.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS