Nerami naktis pakaunėje: kiekybinę persvarą turėję plėšikai grobiu džiaugėsi neilgai | kl.lt

NERAMI NAKTIS PAKAUNĖJE: KIEKYBINĘ PERSVARĄ TURĖJĘ PLĖŠIKAI GROBIU DŽIAUGĖSI NEILGAI

  • 6

Naktį į trečiadienį Zapyškio seniūnijoje, pirminiais duomenimis, jėga bandyta atgauti kažkokią skolą. Apie 2 val. jos atėjusi ginkluota agresyviai nusiteikusi gauja tą pačią naktį atsidūrė Kauno policijos areštinėje.

Pirminė informacija apie šį įvykį, kurią šį rytą pateikė policija, prasidėjo nuo to, kad nurodytu laiku į vieną Riogliškių seniūnijos kaimo namą užėjo keturi vyrai, kurie sumušė viduje buvusį 22-ejų metų asmenį ir, grasindami daiktu, panašiu į pistoletą, pagrobė du mobiliojo ryšio telefonus, garso kolonėlę bei akumuliatoriaus suktuką.

Užpuolikai, pasišalinę iš nusikaltimo vietos automobiliu „Citroen Berlingo“, netrukus buvo sulaikyti kitame tos pačios seniūnijos kaime – Dievogaloje. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, jau apie 3 val. nakties. Tačiau, tik – trys. Bet jų automobilyje buvo rasti keturi peiliai, iš aukos namų pagrobti daiktai bei pistoletas be dėtuvės, nors, anot nukentėjusiojo, jam buvo grasinama daiktu, panašiu į šautuvą.

Šiandien ketinama kreiptis į teismą dėl dviejų įtariamųjų suėmimo. Vienas iš jų – nukentėjusiojo bendraamžis. Kiti du – bebaigiantys ketvirtą dešimtį.

Bus prašoma suimti nukentėjusiojo bendraamžį – jau keturis kartus teistą kaunietį iš Šančių ir  vieną iš vyresnių įtariamųjų. Šis 37-erių metų asmuo, gyvenantis toje pačioje Zapyškio seniūnijoje, yra jau devynis kartus teistas: už vagystes, sveikatos sutrikdymus, plėšimus bei transporto priemonės vairavimą esant didesniam nei 1,5 prom. girtumui. Nukentėjusiojo bendraaamžis – taip pat teistas už vagystes ir plėšimus. Jų abiejų biografijas puikiausiai iliustruoja radiniai automobilyje, kuriuo jie bandė pasišalinti iš nusikaltimo vietos.

Šiuo metu intensyviai aiškinamasi, koks buvo šio išpuolio tikslas, ir, kiek iš tikrųjų jame dalyvavo asmenų. Pirminiais duomenimis, dėliojasi pastaruoju metu vis dažniau sutinkama istorija, kai pasitelkiant tam tikros patirties turinčius asmenis bandoma atgauti tariamas ar tikras jau įsisenėjusias skolas.

Remiantis Baudžiamojo kodekso straipsniu, numatančiu atsakomybę už apiplėšimą įsibrovus į patalpą, pagal kurį pradėtas šis ikiteisminis tyrimas, įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų. Ir jokia kita bausmės rūšis už tai nenumatyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Ramas

valkatos ganksterei nx :)

Anonimas

Ir Lietuvoje jau atsirado partizanų ? Ar tiesiog zapyškiniai kažko nepasidalino...

Anonimas

Gal norejai parasyti, kad pavoge, akumuliatorini suktuka! Dalbajobas/e
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS