Kaune vėl teršiama upė: šįkart į Nerį tekėjo naftos produktai | kl.lt

KAUNE VĖL TERŠIAMA UPĖ: ŠĮKART Į NERĮ TEKĖJO NAFTOS PRODUKTAI

  • 5

Antradienį Neryje prie Vilijampolės tilto pastebėti teršalai. Išsiaiškinta, kad iš kanalizacijos vamzdžio į upę tekėjo naftos produktai. Trečiadienį apie 11 val. toje pat vietoje vėl pastebėta teršalų. Ugniagesiai vėl išvyko į įvykio vietą, kur bandys vėl kaip įmanoma labiau neužtralizuoti galimą teršalų žalą.

Kauno ugniagesių vakar paros įvykių suvestinėje nurodoma, kad vidurdienį į juos pagalbos kreipėsi Kauno aplinkos apsaugos agentūros atstovai. Ugniagesių prašyta padėti surinkti ištekėjusius teršalus.

„Teršalų tekėjimas sustabdytas pastačius vieną absorbuojančią boną, žolės ir vandens paviršius 30 kv. m plote išpurkštas dispergatoriaus ir vandens mišiniu. Į įvykio vietą atvyko civilinės saugos ir aplinkos apsaugos departamento darbuotojai“, – pranešė ugniagesiai gelbėtojai.

 

Teršalai pastebėti ties Jonavos g. 7, kur yra įsikūręs verslo centras „Kauno Dokas“.

Trečiadienį ugniagesių atstovė portalui kauno.diena.lt  pranešė, kad ekipažas vėl iškviestas į tą pačią vietą dėl tų pačių problemų.

Kaune į Nerį išsiliejo teršalai

Vilmanto Raupelio nuotr.

Praėjusių metų kovo 7-ąją panašus incidentas užfiksuotas ties degaline Jonavos gatvėje. Tuomet Neryje pasklidę naftos produktai didelę dalį upės paviršiaus buvo aptraukę tarsi plėvele. Į upę patekę per nuotekų vamzdį, teršalai pasklido penkių kilometrų ruože. Visi įtarimai tada krito degalinei „Jozita“.

Šiemet kovo 8-ąją tarnybos irgi buvo sulaukę pranešimo apie teršiamą Nerį. Tuomet į upę bėgo per lietaus nuotekų vamzdį ties Brastos g. 22 bėgo šviesiai mėlynos spalvos be specifinio kvapo skystis.

Tąkart teršalams surinkti prireikė keturių polipropileninių bonų ir trijų polipropileninių pagalvių.

Minėta vieta aplinkosaugininkams buvo žinoma: „Spalvotos nuotekos bėga ne pirmą kartą“. „Labai tikimės rasti teršėjus. Jau turime kelis įtariamuosius ir vykdome tyrimą. Pabrėžiame, kad nuotekos neturėjo jokio kvapo, būdingo cheminėms ar kitoms pavojingoms medžiagoms“, – tąkart po įvykio sakė Aplinkos apsaugos departamento atstovė Jurgita Jasiūnienė. Kovo 18-ąją, kai portalo žurnalistai pakartotinai teiravosi dėl įvykio, ji teigė, kad tyrimas tebevyksta.

„Preliminariai nustatyta, kad spalvotos nuotekos pateko iš buvusios bendrovės „Vilkas“ teritorijos, kur anksčiau buvo įsikūręs kojinių fabrikas „Silva“, o dabar vykdomos daugiabučių kvartalo statybos. Lietaus nuotekų išleistuvas ties Brastos g. 22D namu nėra bendrovės balanse. YIT „Kausta“ šioje teritorijoje vykdė ir vykdo gyvenamojo kvartalo Brastos gatvėje statybas, todėl šis išleistuvas priklauso minėtam rangovui“, – tąkart portalą kauno.diena.lt informavo „Kauno vandenų“ viešųjų ryšių specialistas Andrius Nenėnas.

Bendrovės „YIT Lietuva” ryšių su visuomene vadovė Akvilė Varanauskienė atsiuntė patikslinimą: „Norime patikslinti pasirodžiusią informaciją dėl mūsų vystomo kvartalo teritorijos Kauno mieste. Atkreipiame dėmesį, kad mūsų bendrovės statomas urbanistinis kvartalas „Piliamiestis” nepriklauso buvusios gamyklos „Vilkas“ teritorijai – tai dvi atskiros zonos, kurias skiria Brastos gatvė. Mūsų vystomo kvartalo teritorijoje yra minimas lietaus nuotekų išleistuvas, per kurį nuotekos į upę patenka ir iš kitų aplinkinių miesto zonų. Atsižvelgdami į pirmines aplinkosaugininkų išvadas, norime patikslinti, kad mūsų vystomo kvartalo teritorija negali būti traktuojama kaip vieta, iš kurios potencialiai į Nerį pateko minimos nuotekos. Nepaisant to, vos tik identifikavę neįprastą situaciją iš karto apie ją pranešėme už aplinkosaugą atsakingoms institucijoms. Esame pasiruošę padėti ir pateikti visą reikalingą informaciją situacijai spręsti“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

as

tai kad tas jusų minetas "statomas kvartalas" us kokių 200m. žemyn upe nuo sios vamzdzio :D

Neris

Ištisai ten bėga tik dabar prabudo.

Xclo

Stiprus vyrai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS