Nesuvokiamas tėvų elgesys su mažamečiais vaikais: prieš juos smurtavo ir net vertė mušti vienas kitą | kl.lt

NESUVOKIAMAS TĖVŲ ELGESYS SU MAŽAMEČIAIS VAIKAIS: PRIEŠ JUOS SMURTAVO IR NET VERTĖ MUŠTI VIENAS KITĄ

  • 8

Kaune tėvai teisiami dėl galimai penkerius metus trukusio piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ir pareigomis – jie vaikų akivaizdoje vartojo alkoholį ir smurtavo prieš vaikus.

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose nagrinėjama baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ir pareigomis bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo, pranešė teismas.

Vienas iš šių asmenų taip pat kaltinamas ir dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Asmenys kaltinami, jog būdami atsakingi už savo mažamečių vaikų auklėjimą ir vystymąsi bei privalėdami užtikrinti vaikų teises, nuo 2015 metų iki tiksliau ikiteisminio tyrimo metu nenustatyto laiko, bet ne vėliau kaip iki 2021 metų liepos mėnesio, tyčia sistemingai fiziškai ir psichiškai piktnaudžiavo tėvų teisėmis ir pareigomis.

Manoma, kad abu tėvai sistemingai smurtavo prieš savo mažamečius vaikus matant kitiems vaikams, taip pat, jog jie vaikų akivaizdoje nuolat konfliktavo tarpusavyje, sistemingai vartojo alkoholį.

Vyras kaltinamas, jog ne tik smurtavo prieš mažamečius vaikus, tačiau ir grasino, baugino, vertė juos mušti vienas kitą. Moteris taip pat kaltinama, jog kartais palikdavo savo vaikus. Ikiteisminio tyrimo metu ji buvo nurodžiusi, jog dėl pykčių su sugyventiniu nuolat išeidavo iš namų ir epizodiškai gyvendavo pas savo draugę palapinėje.

Kaltinamojo akto duomenimis, vaikams dėl galimai patirto sistemingo psichologinio ir fizinio smurto buvo konstatuoti nesunkūs sveikatos sutrikdymai. 

Vyras byloje kaltinamas ne tik dėl nusikalstamų veikų prieš mažamečius vaikus, bet ir dėl dviratininko sužalojimo. Kaltinamojo akto duomenis, 2020 metų  rugsėjo 24 dieną jis su automobiliu, išvažiuodamas iš pagrindinio kelio, sudarė kliūtį dviratininkui ir sukėlė eismo įvykį, dėl ko nukentėjusiajam buvo konstatuotas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Kaltinamiesiems į teisiamąjį posėdį neatvykus, buvo priimta nutartis dėl kaltinamųjų atvesdinimo.

Vėlesnio teisiamojo posėdžio metu moteris pripažino kaltę dėl jai inkriminuojamų nusikalstamų veikų, vyras – kaltės nepripažino. Jie abu sutiko duoti parodymus po visų liudytojų apklausų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jes

Pasaulis margas, niekada nebuvo ir nebus visi pavyzdiniai tėvai, recidyvistų ir žmogžudžių dar daugiau.

jonas

obuolis nuo obels toli nerida jie mus ir tevus seimos isgyvena didziule krize

Teisutis

Kodėl valstybė kišasi į šeimos reikalus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS