Recidyvistas iš Jonavos siunčiamas už grotų: grasino visus iššaudyti ir padėti bombą | kl.lt

RECIDYVISTAS IŠ JONAVOS SIUNČIAMAS UŽ GROTŲ: GRASINO VISUS IŠŠAUDYTI IR PADĖTI BOMBĄ

  • 4

Kauno apylinkės teismas pranešė izoliavęs nuo visuomenės recidyvistą, jau spėjusį pabuvoti daugumoje šalies įkalinimo įstaigų. Už tai, kad jis grasino su turimu šautuvu visus iššaudyti bei melagingai pranešė apie padėtus sprogmenis Kauno autobusų stotyje.

Taip 45-erių bedarbis P.B., pradėjęs minti teismų slenksčius jau nuo šešiolikos, kurio biografijoje iki šio akibrokšto jau buvo dvylika teistumų – už vagystes, plėšimus, sunkų sveikatos sutrikdymą, poveikį nukentėjusiajam, pasipriešinimą policijai ir t.t., smaginosi šiųmetės vasario 23-iosios vakarą, panašu, kad švęsdamas Raudonosios armijos dieną.

Per nepilną pusvalandį jis tą vakarą net penkis kartus skambino Bendrojo pagalbos centro (BPC) telefonu 112 iš savo virtuvės viename Jonavos Chemikų gatvės daugiabutyje. Baudžiamajame įsakyme, kuriuo Kovo 11-osios išvakarėse jis vėl buvo pasiųstas už grotų, minimi du jo pranešimai, užregistruoti tą vakarą – apie 23 val. minėto centro darbuotojų, – kad turi šaunamąjį ginklą ir visus iššaudys bei padėtą bombą Kauno autobusų stotyje.

Nuginkluoti P.B., kuris vos apvertė liežuvį, buvo pasiųsti Jonavos policininkai. Į Kauno autobusų stotį – Kauno policijos patruliai. Šie, sužinoję iš stoties apsaugos, kad pastatas jau nuo 22 val. rakinamas, dar dėl viso pikto apėjo tuščias patalpas. Tačiau jokio jose palikto krepšio ar paketo, kaip ir tikėtasi, nerado. Dėl viso pikto dar pabendrauta ir su keliais prie šios stoties sutiktais asmenimis, tačiau jokių įtartinų daiktų neturėjo ir jie. Dėl šio pranešimo net nebuvo įvestas planas „Skydas“, nes iš BPC sužinota, kad prieš tai iš šio telefono jau grasinta visus iššaudyti.

Išsiblaivęs tąnakt policijos areštinėje, P.B. teigė, kad paskambino telefonu 112 ir grasino visus iššaudyti po kaimyno vizito. Šis atėjo tą vakarą pas jį su pretenzijomis, kad jis per garsiai kalba. Šis svečias, sudrumstęs tą vakarą jo ramybę garsiu beldimu į duris, prisistatė pareigūnu. Po jo vizito P.B. teigė ir pranešęs, kad visus iššaudys. Tačiau nesulaukęs atvykstant pas kaimyno kolegų, dar „padėjo ir bombą“ Kauno autobusų stotyje. Šiuos pranešimus vieną nuo kito skiria septynios minutės.

Jonavos policininkai pirmiausiai rado neblaivią P.B. motiną. Ši neneigė, kad gerokai įkaušęs sūnus visą vakarą virtuvėje kažkam skambina. Šį pareigūnai užklupo su telefonu, kuriuo vėl kažkam skambinta, rankoje. Po sulaikymo P.B. nustatytas 3,30 prom. girtumas.

Per savo turtingą teistumais biografiją ne kartą lygtinai anksčiau laiko į laisvę paleistas P.B. ir šį kartą pripažino savo kaltę ir gailėjosi. Sutiko jis ir su prokuroro pasiūlyta bausme, dėl ko šis kreipėsi į Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmus su pareiškimu baigti šį procesą baudžiamuoju įsakymu. O tai reiškia, kad P.B. likimą minėto teismo teisėja Lina Šafronienė sprendė jam nedalyvaujant.

Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų P.B. skirtas prokuroro prašytas 30-ies parų areštas, su kuriuo kaltinamasis sutiko. Tačiau atsižvelgta ir į tai, kad P.B. nėra atlikęs 2021-ųjų išvakarėse Kauno apylinkės teismo už sukčiavimą bei neteisėtą disponavimą svetima banko kortele bei šios duomenimis jam skirtos aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmės ir nesumokėjęs daugiau kaip 225 eurus baudos. Subendrinus naują bausmę su ankstesne, P.B. pasiųstas už grotų aštuoniems mėnesiams iš šešiolikai dienų, nepamirštant ir nesumokėtos baudos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

svernas

net didziausiu nusikalteliu neparaso pavardziu Kad skelbtu nusikalteliu pavardes ir nufilmuotu ,tai gal labiau drausmintu , istatymas neleidzia , nes patys seimunai del apsidraude

Pilietis

Reikia nrvykeli uzdaryti i durniu namus visam gyvenimui. Uzdeti apykoja ,ismusti dantis ir ispjauti kiausus ,kad nesidaugintu teroristas!

Robis

Itariu ruskelis sergejus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS