Paaiškėjo, dėl kokio grobio peiliu ginkluotas ilgapirštis grūmėsi su parduotuvės apsauga ir policija | kl.lt

PAAIŠKĖJO, DĖL KOKIO GROBIO PEILIU GINKLUOTAS ILGAPIRŠTIS GRŪMĖSI SU PARDUOTUVĖS APSAUGA IR POLICIJA

  • 5

Ilgapirščiai, vagiliaujantys maisto prekių parduotuvėse, dažniausiai linkę teisintis, kad taip elgiasi, norėdami valgyti. Tačiau Elano T., patekusio į praėjusios savaitės Kauno policijos suvestines, nuotykiai Raudondvario plento parduotuvėje „Maxima“ – geriausias įrodymas, kad melo kojos – trumpos.

Kaip jau rašyta, rugpjūčio 5-osios popietę šis Užliedžių seniūnijos gyventojas įkliuvo su įkalčiais minėtoje Vilijampolės parduotuvėje. Policijos suvestinėse apie tai buvo pranešta lakoniškai, tačiau su iškalbingais akcentais: „15.40 val. gautas pranešimas, kad parduotuvės apsaugos darbuotojai sulaikė asmenį, bandžiusį pasisavinti prekes. Atvykus policijai, sulaikomas asmuo priešinosi ir, išsitraukęs peilį, bandė sužaloti pareigūną. Panaudojus fizinę jėgą, įtariamasis, gimęs 1999 m., buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pareigūnas į gydymo įstaigą nesikreipė. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijai.“

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau šio nekasdieniško incidento detalių. Pirmiausiai, jis įvyko ne pačioje parduotuvėje, o jos apsaugininkų tarnybinėse patalpose, į kurias buvo nusivestas sulaikytasis. Po to, kai jam nepavyko šių apsaugininkų pergudrauti. Jis sulaikytas su pavogtu brendžiu kuprinėje, jau praėjęs pro kasas, kuriose susimokėjo tik už užkandą. Ši, panašu, kad buvo už bandytą nugvelbti alkoholį – pigesnė.

Kodėl, perduodamas policijai, išsitraukė peilį, Elanas T. aiškintis nepanoro. Tačiau, kodėl šį nešiojasi, taip pat pasakojo, kaip ir kiti įkliūvantys panašiomis aplinkybėmis, – savigynos tikslais.

Daugiau už šį ilgapirštį kalba jo teistumai. Nepaisant, kad yra vos 21-erių, Elanas T. – jau ne kartą teistas už vagystes. Ir ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje – Nyderlanduose. Lietuvoje jis jau girdėjo tris teismų nuosprendžius. Ir kol kas didžiausia jam skirta bausmė buvo areštas.

Už pasipriešinimą policijai šį kartą Elanui T. gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki trejų metų. Šis nusikaltimas, pagal gresiančią didžiausią bausmę, priskiriamas nesunkiems. Dėl ko net nesikreipta į teismą dėl Elano T. suėmimo. Kitą dieną po sulaikymo jis buvo iš areštinės paleistas, skiriant kur kas švelnesnę kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Duomenų, kad šis ilgapirštis incidento metu būtų buvęs neblaivus nėra. Juolab – kad turi sveikatos problemų, lemiančių tokį neadekvatų elgesį. Apie tai, kad jis dar nėra tam tikrose medikų įskaitose, byloja jo turimi teistumai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kodėl, \\\\\\...//////

jo nenušovė ????.Klaida.

pipiec ...pagal LGBT Lietuviskos

teisesmaukos istatymus , atvira vagyste , pasipriesinimas su ginklu policijos pareigunams ne karta teisto recedivisto --priskiriamas nesunkiems !!!!!!???tarybiniais laikais sis agrastas y kalejima vaziuotu pasisokinedamas minimum 9 metams......

Europinio auklėjimo banditėlis

TS-KGB-LGBTQ etatinis rinkėjas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS