Pakaunėje – šokiruojantis rekordas: po mirtinos dozės vairuotojo laukia sunkios pagirios | kl.lt

PAKAUNĖJE – ŠOKIRUOJANTIS REKORDAS: PO MIRTINOS DOZĖS VAIRUOTOJO LAUKIA SUNKIOS PAGIRIOS

Vasario 6-ąją, per kurią, kaip skelbia stalinis kalendorius, yra minimas ir vyriško vardo Alkis vardadienis, Kauno apskrityje galimai užfiksuotas girtumo vairuojant automobilį rekordas, greičiausiai neturintis sau lygių visoje šalyje.

„Tai ne klaida!“ – teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė, perskambinus jai ir pasiteiravus, ar suvestinėje rasti akį rėžiantys skaičiai 5,51 – tai promilės, aptiktos tądien per Pravieniškes važiavusio „Audi A4“ vairuotojo organizme.

Anot policijos atstovės, tiek šis 30-metis Kaišiadorių rajono gyventojas įpūtė į jos kolegų duotą alkoholio matuoklį antruoju bandymu. Pirmuoju skaičiai buvo mažesni. O tai reiškia, kad alkoholis vartotas ne per seniausiai, nors šio asmens oficiali gyvenamoji vieta – ne Pravieniškės.

Tiesa, ar atidarius šio „Audi“ dureles, jo vairuotojas dėl girtumo neiškrito iš automobilio, policijos atstovė atsakyti negalėjo.

Koks buvo šios pavojingos kelionės, vykusios vidury dienos – apie 15 val., tikslas, neaišku, nes dėl suprantamų priežasčių pretendentas į Lietuvos rekordų knygą sekmadienį neapklaustas. Tik sulaikius automobilį, perduotas artimiesiems – kartu su šaukimu atvykti šiandien į apklausą Kaišiadorių policijoje. Anot šios pareigūnų, iki šiol šis asmuo niekuo pasižymėjęs nebuvo.

Tačiau dabar jau jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo esant didesniam nei 1,5 prom. girtumui.

Pasak O.Vaitkevičienės, galimai tragedijai už akių ne tarnybos metu užbėgo vienas Jonavos rajono policijos pareigūnas. Būtent po jo pranešimo į Bendrąjį pagalbos centrą apie vienoje iš Pravieniškių gatvių pastebėtą galimai neblaivų vairuotoją į įvykio vietą išskubėjo šio pareigūno kolegos iš Kaišiadorių policijos, su kuriais, jis sekdamas minėtą „Audi“, palaikė ryšį iki pat šio šokiruojančio fakto konstatavimo.

I. Gelūno/BNS nuotr.

Kaip jau rašyta, pastaruoju metu beveik nėra paros, kad Kauno apskrities policijos suvestinėse nebūtų pranešta apie nutvertą neblaivų automobilio vairuotoją. Nors į jas patenka tik tie, dėl kurių girtumo būna pradėti ikiteisminiai tyrimai, t.y. girtesni nei 1,5 prom.

Pasak O.Vaitkevičienės, per savaitę Kauno apskrityje vidutiniškai nustatoma apie 20-30 neblaivių vairuotojų, kuriems konstatuojamas įvairus girtumas.

Tačiau, anot policijos atstovės, jie statistikos apie neblaivumo rekordus vairuojant automobilį neveda. Tačiau sekmadienio atvejis – greičiausiai yra rekordinis. Bent jau šiemet.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jonas

Gal prietaisas blogai rodė. Juk gali taip būti.

Žurnalistai painiojasi...

O prie ko čia Pakaunė? Jei sustabdytas Kaišiadorių rajone? Kaip žurnalistams su Lietuvos geografija?

uu

jei saskaitos neturi tai besipagiriodamas juokiasi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS