Per parą tris avarijas sukėlė vyrai, neturintys teisės vairuoti | kl.lt

PER PARĄ TRIS AVARIJAS SUKĖLĖ VYRAI, NETURINTYS TEISĖS VAIRUOTI

  • 0

Praėjusią parą Kauno apskrityje įvyko keturi eismo įvykiai, kuriuose buvo sužaloti vairuotojai ir keleiviai. Trijuose iš šių eismo įvykių vairuotojai transporto priemones vairavo neturėdami teisės to daryti.

Liepos 15 d. 4.10 val. kelyje Kaunas-Zapyškis-Šakiai automobilis „Mitsubishi Galant“, vairuojamas neturinčio vairuotojo pažymėjimo vyro (gimusio 1977 m.), nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Transporto priemonės vairuotojas ir keleivis (gim. 1972 m.) dėl patirtų sužalojimų pristatyti į gydymo įstaigą.

Tą pačią dieną apie 5.50 val. Kauno rajone, Noreikiškių kaime, automobilis „Opel Insignia“, pirminiais duomenimis vairuojamas neturinčio vairuotojo pažymėjimo vyro (gim. 1996 m.), išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Fiat Stilo“, vairuojamu 1992 m. gim. vyro.

Avarijoje nukentėjo „Opel“ keleiviai, gimę 1998, 1996 ir 1996 m.. Jie dėl sužalojimų paguldyti į ligoninę, o abu vairuotojai gydomi ambulatoriškai.

Liepos 15 d. apie 7.05 val. Kaune, Piliakalnio gatvėje, automobilis „Nissan Primera“, vairuojamas neturinčio vairuotojo pažymėjimo vyro (gim. 1992 m.) išvažiavo į priešingos krypties eismui skirtą kelio pusę ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu „Nissan Note“. Pastarąjį vairavo moteris (gim. 1971 m.). Dėl patirtų sužalojimų moteris pristatyta į gydymo įstaigą.

Už transporto priemonių vairavimą neturint teisės jų vairuoti ar neturint teisės vairuoti šios rūšies transporto priemonių numatytos baudos nuo 289 iki 434 eurų arba administracinis areštas. Už transporto priemonių vairavimą, kai vairuojančiam asmeniui atimta teisė vairuoti transporto priemones numatoma bauda nuo 434 iki 724 eurų arba administracinis areštas.

Tais atvejais, kuomet vairuojama neturint teisės vairuoti, civilinės atsakomybės draudimas negalioja. Žalą, kuri dažnai būna itin didelė, tenka atlyginti patiems.

GALERIJA

  • Per parą tris avarijas sukėlė vyrai, neturintys teisės vairuoti
  • Per parą tris avarijas sukėlė vyrai, neturintys teisės vairuoti
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS