Pasieniečiams įkliuvo kaunietis su baltarusiškomis cigaretėmis: jų vertė – beveik 10 tūkst. eurų | kl.lt

PASIENIEČIAMS ĮKLIUVO KAUNIETIS SU BALTARUSIŠKOMIS CIGARETĖMIS: JŲ VERTĖ – BEVEIK 10 TŪKST. EURŲ

  • 11

Pasieniečiai Kaune sulaikė šio miesto gyventoją, kuris turėjo daugiau nei 2,3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Antradienio vakarą VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai daugiabučio namo laiptinėje sustabdė 59 metų kaunietį, apsikrovusį polietilenu apvyniotais ryšuliais. Atlikę jo apžiūrą bei kratą šalia esančiuose vyro namuose, pasieniečiai aptiko įvairių rūšių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Iš viso rasta 2 tūkst. 317 pakelių baltarusiškų cigarečių. Tokio rūkalų kiekio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra 9 tūkst. 592 eurai.

Sulaikytasis, kuris teisėsaugininkams anksčiau nebuvo žinomas, jo automobilis ir kontrabandinės cigaretės buvo pristatyti į VSAT Pagėgių pasienio rinktinę.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Po apklausų, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, kaunietį pasieniečiai paleido.

GALERIJA

  • Pasieniečiams įkliuvo kaunietis su baltarusiškomis cigaretėmis: jų vertė –  beveik 10 tūkst. eurų
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

aha

o tai suma sumele.....oi oi PAGAVO,padarykite LT tokias cigareciu kainas kaip Baltarusijoje,niekas ju neves,zmogus nieko nevoge,o pirko jas.Ko negaudot tu ,kurie furom veza miljonus,k30 metu voge stadiono pinigus ir milijonais,ir visiem gerai

to galiu parupint

greičiausiai bus fuflo vietinio darbo. kažkada nusipirkau pabandymui pokelį pas čigones turbuj - tai cigaretęs fuflas, klastotė, ne kontrobanda (kas būtų puiku) o klastotė, darytos kažkur garaže. nuo to laiko ten nebeperku

tai kažkas įskundė

ką ten mentai sėdės laiptinėj ir kažko lauks?, matyt kažkas pastukalino
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS