Išanalizavo devynmetės pagrobimą: į tai reikia atkreipti dėmesį | kl.lt

IŠANALIZAVO DEVYNMETĖS PAGROBIMĄ: Į TAI REIKIA ATKREIPTI DĖMESĮ

  • 13

Kaune įvykdytas devynmetės mergaitės pagrobimas ir visuomenę, ir teisėsaugos pareigūnus nustebino savo šiurpumu. Nusikaltimas buvo itin gerai apgalvotas ir suplanuotas. Jį vykdęs asmuo žinojo, kur yra miestą stebinčios vaizdo kameros, žinojo, kaip pasislėpti, buvo paruošęs vietą, kur pagrobtą mergaitę laikys. Apie tai, kas yra įtariamasis pagrobėjas Gediminas Filipavičius, „KK2“ komandai pasakojo kriminalinių knygų autorius, žurnalistas Dailius Dargis.

„Man tai visomis prasmėmis išskirtinis atvejis – mergaitė išėjo, greitai tapo dingusia, ant kojų sukilo visuomenė. O ir kokia atomazga – mergaitė rasta su pagrobėju garaže. Į tai reikia atkreipti dėmesį: įtariamasis buvo suimtas nusikaltimo vietoje, o šalia jo buvo mergaitė“, – pasakojo D. Dargis.

Įtariamasis – G. Filipavičius. Vyro artimieji pasakojo, kad jis sau ir artimiesiems pats taisydavo dantis. Nors turėjo nuosavą verslą ir pakankamai pinigų, G. Filipavičius gyveno garaže, kuriame buvo įsirengęs baseiną, sporto salę, augino smauglį, papūgas, voverę, šunis, kates. Įtariamasis Karmėlavoje ruošėsi statytis namą, buvo įsivėlęs į konfliktą su kaimynais, kai be leidimų pjovė medžius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Iki galo negalima atmesti galimybės, kad G. Filipavičius dėl vienokių ar kitokių priežasčių gali būti pripažintas nepakaltinamu. Anot D. Dargio, reikia atsižvelgti į tai, kad tariamas nepakaltinamumas įtariamajam netrukdė puikiai suorganizuoti šalį sukrėtusio nusikaltimo.

„Jei stebėtume įvairių maniakų ir pagrobėjų psichologinius portretus, tai jie visą laiką ruošiasi ir eina keliais žingsniais į priekį – netgi labiau, nei teisėsaugininkai ir labiausiai įgudę kriminalistai“, – sakė pašnekovas.

Anot jo, tai įrodo faktas, kad garaže buvo rasta į aliuminio foliją įvyniotas pagrobtos mergaitės mobilusis telefonas.

„Žmogus tikrai buvo pasiruošęs ir turėjo tam tikrų žinių“, – sakė D. Dargis.

Toks nusikaltimas – ne paskutinis, tik mes patys galime apsaugoti savo vaikus. „Aš manau, kad tokių iškrypėlių daugės, nes mes gyvename interneto amžiuje. Tiesiog jie siautėja. Jie šiais laikais pozuoja, fotografuojasi save, filmuojasi, skelbia socialinėje erdvėje. Manau, tai nebus vienintelis atvejis. Jų daugės kaip ir visoje Europoje, visame pasaulyje“, – sakė D. Dargis.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

qqq

o ar zinojot kad šitas kriminalinių knygų autorius, išgirdęs apie bet kokį nusikaltimą patiria orgazmą ?

Įdomu

At tėvystės (motinystės) teises apribos? Juk apriboja net vieną vaiką namie palikus, o šįkart vena maža mergaitė gatvėmis lakstė.

Siaip

Tipiskas garliavos apmyzto patvorio veikejas.tam itariu irgi labai patiko kai tetule mergaite pries beprociu gauja versdavo birbine pusti,linksmint asilu beretes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS