Po tarnybos neblaivų vairuotoją išaiškinęs pareigūnas: tik kartu kursime saugesnę aplinką | kl.lt

PO TARNYBOS NEBLAIVŲ VAIRUOTOJĄ IŠAIŠKINĘS PAREIGŪNAS: TIK KARTU KURSIME SAUGESNĘ APLINKĄ

  • 0

Pareigūnai tarnybos metu išaiškina ne vieną neblaivų vairuotoją, stabdydami ir tikrindami transporto priemones ar tikslindami informaciją, kuria pasidalija patys gyventojai. Tačiau kuomet pareigūnai tokius vairuotojus išaiškina ne tarnybos metu, nėra dažna situacija. Užvakar taip nutiko Kėdainiuose.

Antradienio pavakarę, apie 17.20 val., prie Kėdainiuose, Tilto g., esančio prekybos centro, po darbo neuniformuotas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnysis tyrėjas pastebėjo įtartinai manevruojantį automobilį.

 Netrukus šis automobilis besiparkuodamas apgadino ir keletą stovėjusių kitų transporto priemonių. Tai įtarimą apie galimai neblaivų vairuotoją tik sustiprino.

Priėjus arčiau vairuotojo, jautėsi alkoholio kvapas, vairuotojas nesiorientavo aplinkoje. Atvykę iškviesti kolegos įtarimą patvirtino – „Opel Astra“ vairuotojui (gim. 1967 m.), nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (2,39 prom.). Paaiškėjo, kad jis neturėjo teisės vairuoti.

Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiandien procesas užbaigtas baudžiamuoju įsakymu, Teismo prašoma konfiskuoti vairuotą automobilį.

25 metus policijos pareigūnu dirbantis vyras įsitikinęs, kad nepriklausomai nuo to, kokį darbą dirbame ar kokias pareigas užimame, turime nelikti abejingais, pastebėję daromą nusikalstamą veiką ar teisės pažeidimą.

„Tik būdami nepakantūs tam, kas vyksta aplink mus, kartu kursime saugesnę aplinką“, – teigia pareigūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS