Pragertas pirmadienis: per 8 val. Kaune įkliuvo 4 girti vairuotojai, ne visi pastovėjo ant kojų | kl.lt

PRAGERTAS PIRMADIENIS: PER 8 VAL. KAUNE ĮKLIUVO 4 GIRTI VAIRUOTOJAI, NE VISI PASTOVĖJO ANT KOJŲ

  • 11

Kauno policijos suvestinės apie praėjusį pirmadienį mieste – pribloškiančios. Pradėti net keturi ikiteisminiai tyrimai dėl transporto priemonių vairavimo gerokai įkaušus. Po to, ką pripūtė į pareigūnų alkoholio matuoklius įkliuvusieji, nereikia stebėtis, kokiomis kurioziškomis aplinkybėmis kai kurie iš jų demaskuoti. Stebina kitkas – pusės jų biografijos iki šiol buvo krištolinės.

Girtuoklių už vairo paradas Kauno gatvėse prasidėjo jau pirmadienio vidurdienį. 

Apie 12.10 val. Vytėnų ir Agronomijos gatvių sankirtoje susidūrė krovininis automobilis „Scania“ ir visureigis „Toyota Land Cruiser“. Pirminiais duomenimis, to kaltininkas sunkiasvorės 41-erių metų vairuotojas, nepraleidęs pagrindiniu keliu važiavusio visureigio. Tačiau iš eismo įvykio vietos pasišalino pastarojo vairuotojas. Kodėl, paaiškėjo beveik po valandos – policijos pareigūnams radus šį 52-ejų metų asmenį ne per toliausiai esančiuose jo namuose Sargėnuose. Bėgliui nustatytas sunkus – 2,53 prom. girtumas. Tiesa, tiek jis pripūtė antruoju bandymu. Pirmuoju – 1,87 prom., kas reiškia, kad, panašu, jog alkoholis vartotas jau pabėgus iš eismo įvykio vietos. Nors tai jokios įtakos, pradedant ikiteisminį tyrimą dėl vairavimo girtesniam negu 1,5 prom., neturi. Jis pradedamas nepaisant ar alkoholis vartotas prieš eismo įvykį, ar jau po šio. Tačiau dar iškalbingesnė kita šio vairuotojo biografijos detalė, jau vienareikšmiškai atsakanti į klausimą, kodėl reikėjo bėgti iš įvykio vietos, – iš jo buvo atimta teisė vairuoti transporto priemones. Kada ir už ką, Kauno policijos atstovė patikslinti negalėjo.

Dar girtesnis vairuotojas ir dar kurioziškesnėmis aplinkybėmis pirmadienį įkliuvo Marvelėje. Apie 15.40 val. policijos pareigūnai atkreipė dėmesį į prie vieno Kybartų gatvės namo sniege užklimpusį automobilį. Užkliuvo tai, kad buvo įjungti tik galiniai šio „Volkswagen Passat“ automobilio žibintai, o priekiniai jo ratai sukosi vietoje. Sustojus paklausti, ar nereikia šio automobilio vairuotojui pagalbos, paaiškėjo kur kas rimtesni dalykai. Alkoholio kvapas tvoskė į nosį, vos atidarius šio „Volkswagen“ dureles. Jo 58-erių vairuotojas nerišliai teigė, kad nori įvažiuoti į kiemą. O paprašius jo išlipti laukan, to padaryti nesugebėjo. Jam nustatytas sunkus – 2,75 prom. girtumas. Tiek jis pripūtė į pareigūnų alkoholio matuoklį pirmuoju bandymu. O antruoju jau nesugebėjo nieko įpūsti. Laimė, kad visa tai vyko prie pat šio asmens namų.  

Dar vienas įkaušęs vairuotojas tądien demaskuotas apie 16.20 val. ties Islandijos plente esančia automobilių savitarnos plovykla. Čia Kauno policijos Reagavimo valdybos pareigūnų sustabdytam automobilio „Opel“ vairuotojui nustatytas vidutinis – 1,92 prom. girtumas. Šio 52-ejų metų asmens biografija lig šiol buvo krištolinė – nei teistumų, nei nuobaudų už kokius nors administracinius nusižengimus ar Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Krištolinė lig šiol buvo ir automobilio „Toyota“ vairuotojo, pirmadienį, apie 19.50 val., Savanorių prospekte – parduotuvės „Topo centras“ automobilių stovėjimo aikštelėje kliudžiusio stovintį automobilį „Subaru“ ir pasišalinusio iš įvykio vietos, biografija. Nustačius jo asmenybę ir paskambinus bėgliui mobiliuoju telefonu, jis grįžo į įvykio vietą pėsčiomis ir teigė, kad jo automobilis stovi prie vieno Partizanų gatvės namo. Tokį keistą šio 48-erių metų asmens elgesį paaiškino jam nustatytas vidutinis – 1,88 prom. girtumas. Tiesa, tiek jis pripūtė į pareigūnų alkoholio matuoklį antruoju bandymu. Pirmuoju – 1,93 prom.

Už transporto priemonės vairavimą, esant girtesniam negu 1,5 prom. alkoholio, Lietuvos įstatymai grasina bauda nuo 2500 iki 100 tūkst. eurų arba areštu nuo 15 iki 90 parų arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Pagal griežčiausią gresiančią bausmę tai laikoma nesunkiu nusikaltimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Trikojis \\\\\.../////

Jei paeitų,nevažiuotų.

scipakui

jei nebūtų lietuviai skeltanagiai ir pasipūtę pietūchai tai suprastų kad girti važinėja lietuviai turintys mongoliško kraujo bent pusę. Ir nebijo, nes stepėse raito mongolo niekas negaudo. Ir dar vienas to kraujo buvimo požymis - šikt eina už kampo. Kaip dar prie brežnevo lietuvių ištisi kaimai ėjo.

SCIPAKAS.KAU.

Girti vazineja tikri lietuviai turintis rusisko kraujo,ir jokie baudzekai nepades ir baudos duok susaudima vistiek gers is gero gyvenimo geroves lt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS