Prie policijos padalinio – spąstai vairuotojams: lieka pradurtomis padangomis | kl.lt

PRIE POLICIJOS PADALINIO – SPĄSTAI VAIRUOTOJAMS: LIEKA PRADURTOMIS PADANGOMIS

  • 9

Kaunas jau seniai nebėra duobių sostinė, bet jos vis dar pridaro bėdų vairuotojams.

Vienas kaunietis užfiksavo ir paviešino duobės, atsivėrusios Pramonės pr. prieš posūkį į Chemijos g., padarinius.

Anot jo, per kelias minutes į aikštelę prie degalinės užsuko net keli automobilių vairuotojai su čia pat apgadintomis transporto priemonėmis.

Užfiksuotame vaizdo įraše – kelioms mašinoms pradurta priekinė padanga, vienai – galinė. Vėliau prisijungė dar trys nelaimėliai, galvodami, ką daryti toliau.

„Tai kas čia įvyko? Atbėgo, pradūrė ar peršovė padangas?“ – klausė vienas komentatorių, nes vaizdas buvo tikrai neįprastas.

 

 

Kol vieniems ši duobė – nemaloni staigmena, kitiems vairuotojams ši vieta jau seniai žinoma ir ją stengiasi apvažiuoti.

„Tai ten jau visi metai kaip minų laukas, o dar kai šlapia, nesimato tų kraterių“, – aiškino kitas kaunietis.

„Dar jos neužtaisė... Ten naktį nerealu važiuot“, – rašė kitas internautas.

Vienas vairuotojų, kuriems pirmadienį nepasisekė, – Kęstutis. „Ši duobė – ne naujiena. Bet buvo daug lietaus, vanduo ją pripildė ir jos absoliučiai nesimato. Žinantys ją, bando išvengti, bet kai kitoje juostoje važiuoja vilkikas, nebeturi, kur dėtis“, – portalui kauno.diena.lt pateikė pavyzdį Kauno rajono gyventojas.

Kai su juo kalbėjome, vyras minėjo, kad jau atsirado duobę žymintis ženklas. „Gal šiandien būtų buvę dar daugiau nelaimėlių kaip aš, bet iš „Jutos“ autoserviso atbėgo darbuotojas, įmetė kelias padangas į duobę, kad ji per vandenį matytųsi. Pas juos sakė jau eilė su prakiurusiais ratais“, – pasakojo vairuotojas.

Jis pats stabtelėjo prie degalinės. „Mes keturi sugriuvom prie „Baltic Petroleum“, kitas stovėjo kitoje aikštelėje, moteriškė prie policijos sustojo. Toje gatvėje veiksmo buvo daug“, – vardijo vyras.

Nukentėjusieji teigė, kad kvietėsi policiją, kad įvykiai būtų užfiksuoti.  

Tai ten jau visi metai kaip minų laukas, o dar kai šlapia, nesimato tų kraterių.

Dėl netvarkingo kelio patirtos žalos atlyginimo galima kreiptis į savivaldybę. Tik prieš tai apie įvykį turi būti informuojama policija. Dėl nelaimės kaltu gali būti pripažintas pats vairuotojas, jeigu nustatoma, kad incidento jis galėjo išvengti.

Ar Kęstutis kreipsis į savivaldybę, prašys atlyginti patirtą žalą? „Pareigūnai rekomendavo kreiptis. Bandysim. Pamatysim, kaip iš vidaus veikia tas aparatas“, – sakė vyras.

Paprašius įvardyti, kokio dydžio žalą jis patyrė, vairuotojas minėjo, kad plyšo padanga, sugadintas ratlankis. „Greičiausiai bus kažkas negerai ir su važiuokle: šakė bus įlinkus ar dar kažkas, nes kreivai važiuoja. Servise pakėlus, bus aišku, kas yra“, – sakė pašnekovas, pridūręs, kad be remonto naudotis automobiliu jau nebus galima. Gerai, kad turi pakaitinę transporto priemonę.

Jis stebėjosi, kad duobė, tiksliau, jo žodžiais, krateris, taip ilgai nebuvo užtaisyta, nors yra netoli policijos padalinio, ir pareigūnai tikrai turėjo ją pastebėti.

Kauno miesto savivaldybė yra pateikusi instrukciją, kaip elgtis po nemalonaus susidūrimo su duobe. Transporto priemonės savininkas savivaldybei turi pateikti prašymą atlyginti žalą, policijos nutarimą ir eismo įvykio vietos schemą, automobilio registracijos liudijimo, techninės apžiūros vertinimo kortelės, civilinės atsakomybės privalomojo draudimo dokumentų kopijas ir kt., o taip pat transporto priemonės remonto paslaugų (išklotinė) ir pirkinių dėl patirtos žalos sąskaitas faktūras bei apmokėjimo kvitus, žalos įvertinimo eksperto išvadas ir kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ka veikia

Vaikai kai trikojus stato tai su plakatais stovi.ar jiems buvo sunku pastovėt su plakatais ispėjant vairuotojus apie duobe

Arturas.

Kazkokie bukagalviai dirba toje savivaldybeje, ar ne pigiau sutvarkyti - uzlopyti ta duobe ar pastoviai moketi uz patirtus vairuotoju nuostolius.

Anonimas

Ne tik prie KPV,bet visa Chemijos gatve baisi.Pastate prie sustojimo plastikinius stulpelius ir butent ten duobes ant duobiu is abieju pusiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS