Pravieniškių kaliniai vėl tikrino pareigūnų budrumą: užsiminus apie granatą, prireikė kinologo | kl.lt

PRAVIENIŠKIŲ KALINIAI VĖL TIKRINO PAREIGŪNŲ BUDRUMĄ: UŽSIMINUS APIE GRANATĄ, PRIREIKĖ KINOLOGO

Pravieniškių pataisos namai-atviroji kolonija vėl pateko į policijos suvestines. Tiesa, ne į tą jų dalį, kuria šiandien pasidalyta su žiniasklaida.

Nei Policijos departamento, nei Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) suvestinėse apie vasario 1-osios įvykius nėra nė žodžio apie tai, kad tądien į šią įkalinimo įstaigą skubėta su tarnybiniais šunimis.

Tačiau apie šią vidurdienio sumaištį dar ta patį vasario 1-osios vakarą savo interneto svetainėje pranešė patys Pravieniškių pataisos namai-atviroji kolonija, pastaruoju metu išgyvenanti naują skandalų bei provokacijų bangą, vis labiau siejamą su šios įkalinimo įstaigos vadovybės pasikeitimu, laikinai paskyrus jos viršininku Kriminalinės žvalgybos valdybos padalinio šiose pataisos namuose vadovą. Kaip jau rašyta, kai kurie šios valdybos pastaruoju metu atliekami ikiteisminiai tyrimai iki šiol neturėjo Lietuvoje analogų.

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos interneto svetainėje vasario 1-osios vakare pranešta, kad tądien Kauno apskrities VPK gavo anoniminį pranešimą apie granatą šios įkalinimo įstaigos 2-ojo sektoriaus parduotuvėje.

Kauno apskrities VPK atstovė portalui kauno.diena.lt patikslino, kad tądien – 10.28 val. Bendrojo pagalbos centro telefonu paskambinęs neprisistatęs asmuo informavo, jog minėtoje parduotuvėje pastebėtas daiktas panašus į sprogmenį – tarp prekių padėta galimai granata.

Pasidalijus šia informacija su Pravieniškių pataisos namais, kaip teigiama minėtame jų interneto svetainės pranešime, šios įkalinimo įstaigos pareigūnai dar iki policijos bei jos kinologo su tarnybiniu šunimi atvykimo paprašė, kad iš parduotuvės išeitų pardavėja bei tuo metu joje buvę nuteistieji.

Atvykę policijos pareigūnai po maždaug pusvalandį trukusios parduotuvės patalpų apžiūros konstatavo, kad pranešimas – melagingas.

Net neabejojant, kad įtariamojo reikia ieškoti tarp šios įkalinimo įstaigos kalinių, to buvo imtasi nedelsiant. Tačiau šiandien iki vidurdienio jis dar buvo nenustatytas.

Kalėjimų departamento atstovė patikslino tik tiek, kad melagingame pranešime minėta Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos parduotuvė – ne ta pati, kuri buvo apvogta prieš porą savaičių – sausio 18-osios paryčiais. Kaip jau rašyta, tada aptikta skylė 1-ojo sektoriaus parduotuvės sienoje, bendroje su valgykla. O tai konstatavus, parduotuvės darbuotojos pasigedo cigarečių, kavos bei šokoladukų. Atlikus kratas nuteistųjų gyvenamose vietose, nerasta tik šokoladukų, kuriuos, kaip manoma, spėta suvalgyta. Tačiau rasta dalis dingusių kavos pakuočių – šešios ir cigarečių – apie 700.

Po vasario 1-osios akibrokšto, susijusio su šia įkalinimo įstaiga, anot Kauno apskrities VPK atstovės, jų padalinys – Kaišiadorių policija pradėjo administracinę teiseną dėl Bendrojo pagalbos centro darbo trukdymo bei specialiųjų tarnybų iškvietimo žinant, kad pagalba nereikalinga.

Už Bendrojo pagalbos centro darbo trukdymą Administracinių nusižengimų kodeksas numato įspėjimą arba baudą nuo 90 iki 200 eurų. O už policijos, kaip ir priešgaisrinės apsaugos, greitosios medicinos pagalbos bei kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą žinant, kad pagalba nereikalinga, – baudą nuo 200 iki 2 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Cirkas

Kaip lukiskes uzdare taip ir pravieniskes reikia uzdaryti . Naujas ikalinino istaigas su kameriniu rezimu ir baigsis visos tos nesamones

Algis

Manau Daktaras ruosiasi pabegimui ir tikrina pareigunu reagavima.

Vincas

Blemba net juokas nesveikas suėmė :D Ten sedėdami sugeba net parduotuve apvogti, šokoladukus suvalgyti ir raukydami pasijuokti iš personalo kokie jie berazumiai :D Tai apie ką mes kalbam??? Kokia ten tvarka??? :D Apgailėtina ir gėda, o nuteistieji šaunuoliai prajuokina ir apnuogina Kalėjimu departamento visiška ne veiksnuma...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS