Pričiupo antirekordininką: dviratininkui nustatytas mirtinas girtumas | kl.lt

PRIČIUPO ANTIREKORDININKĄ: DVIRATININKUI NUSTATYTAS MIRTINAS GIRTUMAS

  • 17

Kauno pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, lapkričio 6-12 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuoti 668 greičio viršijimo atvejai.

Praėjusią savaitę vykdytos prevencinės priemonės vairuotojų blaivumui patikrinti.

Lapkričio 11 d. apie 21.20 val. Kaune, Veiverių g., pareigūnai sustabdė automobilį „Mazda 6“, kurį vairavo vyras (gim. 1988 m.). Netrukus paaiškėjo, kad vairuotojas yra neblaivus ir jį nuo baudžiamosios atsakomybės skiria itin plona riba – 0,01 prom. Vyrui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,50 prom.

Tą pačią dieną apie 15.30 val. Kėdainių r., Svilių k., pareigūnai pastebėjo išgėrusį vyrą (gim. 1988 m.), kuris važiavo dviračiu važiuojamąja kelio dalimi. Pareigūnai nedelsiant sustabdė dviratininką, kuriam teko sustoti ir padaryti priverstinę pertrauką – pabendrauti su pareigūnais bei pasitikrinti blaivumą. Vyrui nustatytas mirtinu laikomas girtumo laipsnis – 5 prom.

Savaitgalį pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu Kauno, Kaišiadorių, Kėdainių ir Jonavos miestuose bei rajonuose patikrinta beveik 9 tūkst. transporto priemonių. Nustatyta penkiolika neblaivių vairuotojų (jų girtumo laipsnis svyravo nuo 0,43 prom. – pradedančiajam vairuotojui, iki 1,89 prom.).

Iš viso per praėjusią savaitę pareigūnai nustatė šešiolika neblaivių vairuotojų ir penkiolika asmenų, kurie vairavo transporto priemonę neturėdami tam teisės. Vykdytų priemonių metu pareigūnai nustatė ir kitus KET pažeidimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

turiu pasakyti>Mentijagui

paklausyk ,,seno pijoko'' patarimo ir pabandyk ! o tada komentuok ! :) antra diena darau experimentą....

Mentijagas

Su trimis promilemis nepavaziuotu su dviraciu ,o cia penkios! Alkotesteris perdarytas galimai ,kad daugiau rodytu?

senas pijokas

Viskas čia normalu ! 5 prom. tai yra ,,daugiadienių'' pasekmė - geri , pahmielas, geri , pahmielas... galima dasivaryti iki 7 ! čia ta būsena , kaip sakoma ,, alkoholyje kraujo nerasta '' ! tą mirtiną girtumą tai lengvai galima pasiekti ... bet vat išeiti iš tos ,,grogo'' būsenos tai jau menas ! :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS