Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite? | kl.lt

PRIEŠ TEISMĄ STOJĘS SMURTAUJANTIS FOTOMODELIS: TAI DABAR MANO GALVĄ TIRSITE?

Prieš Kauno apylinkės teismą stojo skandalingasis fotomodelis Modesta Malažinskaitė, kuriai Valstybinė ligonių kasą už vienos jos aukos gydymą pateikė beveik 17 tūkst. eurų ieškinį. Šiai devyniolikmetei, kuri perdavus bylą teismui, jau antrą kartą tapo mama, gresia įkalinimas iki dešimties metų.

Teisiamosios šou

Į teismo posėdį atvykusios M. Malažinskaitės, kurią atlydėjo mama, elgesys šokiravo savo nesubrendėliškumu.

Tačiau pradėti reikėtų nuo to, kad anksčiau mielai fotomodelių agentūros reklaminėms nuotraukoms pozavusi teisiamoji, išvydusi prieš teismo posėdį žiniasklaidos fotoobjektyvus, sutriko ir ėmė dangstytis. Tačiau vėliau liovėsi, bet tada jau nebesuvaldė ją apėmusio nervinio drebulio.

Teisėjui paprašius M. Malažinskaitės prisistatyti teismui, ji išpyškino: „Esu Modesta Malažinskaitė ir pilnai pripažįstu savo kaltę!“

Regimanto Zakšensko nuotr.

Ir tolesnis jos elgesys šiandieniniame teismo posėdyje šokiravo savo nenuspėjamumu. Pavyzdžiui, prasidėjus kalboms apie neatvykusius nukentėjusiuosius, M. Malažinskaitė ėmė teismui pasakoti, kad su ja buvo susisiekusi buvusio jos vaikino, kurį ji kaltinama sunkiai sužalojusi, dabartinė panelė. Ir pati siūlė teismui apklausti šį nukentėjusįjį per televizorių.

O prokurorui pasiūlius, kad Probacijos tarnyba pateiktų teismui socialinio M. Malažinskaitės tyrimo išvadą, nes nusikaltimą, dėl kurio teisiama, ji padarė vos sulaukus aštuoniolikos, be to, nepaisant jauno amžiaus, jau turi du vaikus, ir ši išvada bus reikalinga siūlant jai bausmę, teisiamoji ir vėl nesusivaldė. Pašokusi iš savo vietos, ji išpyškino: „Gerbiamas teisėjau, tai čia mano galvą tirs?!“

Tačiau Valstybinės ligonių kasos, pareiškukusios M. Malažinskaitei 16 994 eurų ieškinį už medikų paslaugas, suteiktas jos buvusiam vaikinui, teismui pateikta sutartis, sudaryta su teisiamąja, lyg ir paneigia, kad su jos galva kažkas negerai. Minėta sutartimi M. Malažinskaitė įsipareigojo sumokėti šį rekordinį Valstybinės ligonių kasos ieškinį dalimis – po 283 eurų kas mėnesį. Ir jau dalį jo atlygino.

Namų darbai su alkoholiu

Kaip jau ne kartą rašyta, į naująją M. Malažinskaitės bylą sugulė jos nuotykiai pernykštės vasario 28-osios vakarą liūdnai pagarsėjusiame Partizanų gatvės bendrabutyje. Informacija apie juos pradedamos Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius tos paros kriminalinius įvykius šalyje.

Tada pranešta, kad minėto Kauno policijai gerai žinomo bendrabučio, kuris jau ne vienerius metus vadinamas tiksinčia bomba, bendro naudojimo virtuvėje kilo konfliktas, kuriame dalyvavo 2005 m. gimusi moteris ir trys vyrai: du, gimę 2003 m., ir vienas, gimęs 2005 m. Šis – dar nepilnametis.

Viskas baigėsi tuo, kad nepilnamečiui peiliu buvo sužalota lūpa, o vienam iš 20-mečių – kaklas.

Minėtas 20-metis – buvęs M. Malažinskaitės, sugebėjusios derinti darbą fotomodelių agentūroje su teistumu už smurtą prieš bendraamžes, vaikinas. Ir yra pagrindo įtarti, kad šis galėjo jos pavyduliauti savo bendraamžiui, pas kurį, gyvenantį tame pačiame bendrabutyje, M. Malažinskaitė tada viešėjo – esą atvyko, jam padedant, ruošti pamokų. Tačiau galiausiai viskas baigėsi išgertuvėmis. Iš pradžių sudorotas viskio butelis, o vėliau – dar ir brendžio.

Per plauką nuo tragedijos

Prisipažinusi, kad du šio bendrabučio gyventojus tą vėlų vakarą sužalojo ji, M. Malažinskaitė pasakojo, kad buvęs jos vaikinas pats ją išprovokavo – iš pradžių išmetė pro langą jos rankinę, o vėliau bandė prieš ją ir smurtauti, dėl ko ji ir buvo priversta gintis. Tada į jos rankas ir pateko virtuvėje buvęs peilis.

Tačiau M. Malažinskaitė tikino ne tik nesitaikius šiam 20-mečiui peiliu į kaklą, bet ir nemačius, kur pataikė.

Nukentėjusysis iš įvykio vietos buvo išvežtas tada į Kauno klinikas, kur skubiai operuotas širdies chirurgijos specialistų. Šie konstatavo, kad jo gyvybei gresia pavojus. Po tokio jų verdikto ikiteisminis tyrimas, iš pradžių pradėtas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, skubiai perkvalifikuotas į sunkų sveikatos sutrikdymą, o jo tyrimą iš Kauno apylinkės prokuratūros perėmė Kauno apygardos prokuratūra.

E. Ovčarenko, modelių agentūros nuotr./Redakcijos montažas

Padėjo moteriška gudrybė

Antrasis jaunuolis, nukentėjęs tą vakarą nuo M. Malažinskaitės, buvo septyniolikmetis jos naujojo draugo, pas kurį ji tada viešėjo, brolis, gyvenantis kartu su vyresnėliu. M. Malažinskaitė prisipažino paleidusi į nepilnametį peilį esą dėl įžeidžiančio epiteto. Septyniolikmečiui pasisekė labiau – jam pataikyta tik į lūpą.

Policija sulaikė tada M. Malažinskaitę ne įvykio vietoje, o prie „Hyper Maximos“, į kurią ji su minėtu savo naujuoju draugu esą ėjo pirkti pieno, nes buvo girdėję, kad šis – geras priešnuodis, gavus ašarinių dujų. O šiomis M. Malažinskaitę buvo pavaišinęs jau minėtas septyniolikmetis.

Sulaikymo metu M. Malažinskaitei nustatytas 1,13 prom. girtumas.

Prokurorui prašant tada ją suimti trims mėnesiams, smurtautoja teisme ėmė teigti esą turėjus gintis nuo buvusio vaikino su peiliu, nes šis kėsinosi ją išžaginti, nors iki tol apie tokią aplinkybę net nebuvo užsiminusi.

Pateikdama naują įvykio versiją, M. Malažinskaitė prašė jos nesuimti, o uždėti apykoję. Ir panašu, kad tokia jos taktika sugraudino teisėją, nes ši jai skyrė intensyvią priežiūrą trims mėnesiams, nustatant tokias šios sąlygas: nuolat dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą, būti namų zonoje ir nebendrauti bei neieškoti ryšių su 20-mečiu, pas kurį viešint, viskas ir įvyko.

Iškalbingas šleifas

M. Malažinskaitę prašyta tada suimti, nes ji, kaip jau užsiminta, jau buvo teista dėl smurtinių išpuolių prieš bendraamžes, už ką Kauno apylinkės teismas 2022-ųjų vasarą jai buvo skyręs laisvės apribojimą.

Vienai iš minėtų bendraamžių M. Malažinskaitė prie vienos Kauno gimnazijos smogė kelis kartus kumščiu į veidą, o pargriuvus, dar spardė ir į pilvą. Kitą bendraamžę ji po kelių mėnesių sumušė prie vieno prekybos centro, trenkiant jai ne kartą kumščiu į galvą bei apspardant, o, užpultajai bandant pabėgti, dar pavijo ją laiptinėje ir spardė toliau.

Už šiuos išpuolius 2022-ųjų rugpjūtį Kauno apylinkės teismas tada dar septyniolikmetei M. Malažinskaitei buvo skyręs devynių mėnesių laisvės apribojimą, įpareigojant dalyvauti elgesio pataisos programoje, uždraudžiant bendrauti su nukentėjusiomis bei nuo 21 iki 6 val. būti namuose. Tačiau vėl ją į teisiamųjų suolą pasodinsiantis išpuolis jau su peiliu rankose Partizanų gatvės bendrabutyje buvo įvykdytas apie 22 val. vakaro.

Buvo susikeitę vietomis

Be to, 2021-ųjų vasarą, dar būdama šešiolikmete, M. Malažinskaitė buvo įkliuvusi su kvaišalais. Tačiau tada jos atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis savo reikmėms buvo nutrauktas, atsižvelgus į jauną amžių bei iki tol švarią biografiją.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, M. Malažinskaitė, kuriai jau nuimta apykojė ir skirta švelnesnė kardomoji priemonė, baigiant ikiteisminį tyrimą dėl jos švaistymosi peiliu Partizanų gatvės bendrabutyje, apie tai, kad ji to griebėsi, nes ją kėsintasi išžaginti, jau nekalbėjo.

Perduodant šią bylą teismui ji buvo vienintelė minėto konflikto Partizanų gatvės bendrabutyje dalyvė, esanti laisvėje. Ir abu nukentėjusieji, ir tik liudytojo statusą turintis buvęs šio bendrabučio gyventojas, pas kurį ji tada viešėjo, tuo metu atliko bausmes įvairiose šalies įkalinimo įstaigose už įvairius nusikaltimus. Minėtas liudytojas prieš pat šios bylos perdavimą teismui – pernai gruodį buvo savavališkai pasišalinęs iš Pravieniškių. Tačiau po vienuolikos dienų Kauno policijos buvo sulaikytas Laisvės alėjoje.

Nukentėjusieji naujos akistatos vengia?

Kol teismui gavus pažymą apie numatytą dar vieną M. Malažinskaitės gimdymą buvo derinama pirmojo šios bylos, gautos dar 2024-ųjų išvakarėse, posėdžio data, abu nukentėjusieji jau buvo paleisti iš įkalinimo įstaigų į laisvę.

Tačiau nė vienas iš jų šiandien teisme nepasirodė. Vienas iš nukentėjusiųjų (sužalotas mažiau), kurį pavyko rasti Šiauliuose, į teismo išsiųstą šaukimą į šiandieninį posėdį atsakė, kad yra dirbantis, todėl atvykti negalės.

Antrasis nukentėjusysis, kuriam konstatuotas sunkus sveikatos sutrikdymas, į teismo išsiųstą šaukimą atrašė, kad negali atvykti, nes yra peršalęs.

Nukentėjusiųjų, kurie turi teisę pareikšti M. Malažinskaitei ieškinius, neatvykimas tapo pretekstu skelbti šiame teismo procese pertrauką, nes nežinoma jų pozicija minėtu klausimu.

O dėl jau minėto prokuroro siūlymo, kad Probacijos tarnyba, prižiūrėjusi kaip M. Malažinskaitė laikosi jai anksčiau teismo skirtų bausmių sąlygų, pateiktų teismui jos socialinio tyrimo išvadą, atšauktas ir už poros savaičių planuotas antrasis šios bylos posėdis.

Modesta Malažinskaitė/Regimanto Zakšensko nuotr.

Bylą nagrinėjantis pats Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis, nepaisant to, kad vienas iš nukentėjusiųjų bylon sugulusių įvykių metu buvo nepilnametis, nusprendė, kad šis teismo procesas bus viešas. Nors dažniausiai bylos su nukentėjusiais nepilnamečiais nagrinėjamos už uždarų durų.

GALERIJA

  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
  • Prieš teismą stojęs smurtaujantis fotomodelis: tai dabar mano galvą tirsite?
Regimanto Zakšensko, E. Ovčarenko/BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (58)

Grožio ekspertas

Mama geresnė už fotomodelį.

nereik ir smegenų tirt

Tokiu "modelių'smegenėlės seniai nuo kvaišalų suirusios.- ištemps mergužėlė duok dieve iki 30 meteliu ir užsilenks.

?????

Įdomu, kaip gali gyventi tame bendrabutyje tvarkingi žmonės, jei visokios ateina girtauti į virtuves, pripjauna žmones. Baisu. Jei jos dabar nepasodins, ar lauks kol ką nužudys?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS