Prokuratūra nutraukė tyrimą dėl įtartos Kauno policijos korupcijos | kl.lt

PROKURATŪRA NUTRAUKĖ TYRIMĄ DĖL ĮTARTOS KAUNO POLICIJOS KORUPCIJOS

  • 31

Generalinė prokuratūra rugsėjo pabaigoje nutraukė prieš ketverius metus pradėtą Kauno apskrities policijos korupcijos tyrimą, kuriame įtariamaisiais buvo aukštas pareigas užėmę pareigūnai, paskelbė portalas „15min“.

Kaip portalą informavo prokuratūra, sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą priimtas rugsėjo 29-ąją. Sausio pabaigoje atskirtame tyrime įtariamaisiais buvo trys asmenys – buvęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato ekonominių nusikaltimų valdybos trečiojo skyriaus viršininkas Donatas Karalukas, buvęs Kauno policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Aurelijus Banys ir verslininkas Šarūnas Prekevičius.

D. Karalukas nuo 2020 metų liepos 21 dienos savo paties prašymu paliko tarnybą ir išėjo į pareigūnų valstybinę pensiją.

Kaip portalui pranešė Generalinė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu apklausus įtariamuosius, liudytojus, apžiūrėjus kratų metu paimtus daiktus ir dokumentus, atlikus turto tyrimą, išanalizavus kitą reikšmingą ikiteisminio tyrimo metu gautą medžiagą, konstatuota, kad nėra pakankamai faktinių duomenų, kurie leistų pagrįsti šių trijų minėtų įtariamųjų kaltę dėl jiems inkriminuojamų nusikalstamų veikų – kyšininkavimo bei papirkimo.

Iš 2019 metais pradėto ikiteisminio tyrimo buvo atskirti dar du ikiteisminiai tyrimai – dėl neteisėtos prekybos akcizinėmis prekėmis ir kontrabandos – kitų įtariamųjų atžvilgiu. Jie šiuo metu yra nagrinėjami teisme.

Kaip anksčiau skelbė BNS, ikiteisminiame tyrime, kuriame figūravo Kauno policijos pareigūnas D. Karalukas, iš viso minėta apie 20 įtariamųjų.

Dėl skandalo buvo nušalinta visa tuometinė apskrities komisariato vadovybė, taip pat ir viršininkas Darius Žukauskas, tuomet buvęs tėvystės atostogose, tačiau vėliau, kaip skelbta, netekęs galimybės dirbti su slapta informacija nebegalėjo eiti pareigų.

Speciali operacija vykdyta 2019 metų spalio pradžioje. Jos metu buvo pradėti ir kiti ikiteisminiai tyrimai dėl sunkių nusikaltimų padarymo: tarptautinio sukčiavimo, pinigų plovimo, veikiant organizuotai grupei kartu su užsienyje veikiančiomis grupėmis, taip pat dėl kontrabandos.

Skelbta, kad užsienyje suklastotų dokumentų pagalba buvo įgyjamos įvairios prekės: alkoholiniai gėrimai, automobilių detalės. Tyrimo metu buvo aptikta tiek vogtų automobilių detalių, tiek alkoholio ir kitų prekių. Taip pat paimta daugiau kaip 50 tūkst. eurų, galimai gautų vykdant nusikalstamas veikas.

Skelbta, kad Kauno policijoje aptikta sisteminė korupcija, o tyrimas buvo tapęs tarptautiniu.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

zaibsMakvynas

valio visus kauno kontrabandininkus viesnamius ir dektindarius buvo uztaksaves, viesa paslaptis kaune kam reikejo atsegt kad su prokurorais suderintu. Policija apklausinejo buvusius kolegas visi patvirtino, kad virino, bet to matyt neuzteko. Bet karolis gali padekoti tokiai redai perekslevicienei is kriminalinio biuro kurios plunksneles karts nuo karto pakirbindavo, pakirbino tiek kad kriminalinis biura normaliai tyrimo nesugebejo atlikti, ta grazuole irgi nesventuole kartu su prokuroru zuziu gerai virino, ach korupcija prasmirdusi Lietuva

Yra kitos bylos

Taip , jeigu nuo šitos nieko neatsitiko, tai kitos dar didesniu skandalų gresia .

b

nepaperkamieji ir skaidrus musu teismai. Teisingumas tik tiems kas pinigu turi. Geroves valstybe
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS