Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir rajono savivaldybių tarybų narių išlaidų | kl.lt

PROKURATŪRA PRADĖJO TYRIMĄ DĖL KAUNO MIESTO IR RAJONO SAVIVALDYBIŲ TARYBŲ NARIŲ IŠLAIDŲ

  • 14

Kauno apygardos prokuratūra antradienį pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas Kauno miesto ir rajono savivaldybių tarybų nariams.

„Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso. Tyrimo metu bus vertinamas Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumas, ar nebuvo padaryta žala, nepažeistos savivaldybių teisės ir teisėti interesai“, – nurodoma pranešime.

Tyrimas pradėtas viešojoje erdvėje nuskambėjus keliems atvejams dėl galimo savivaldybių tarybų narių manipuliavimo išmokomis už darbą, susijusį su savivaldybės tarybos nario veikla.

Tai jau ne pirmas teisėsaugos tyrimas dėl tarybų narių išlaidų. Balandį prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas Pagėgių ir Šilutės savivaldybių tarybų nariams, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra pradėjusi tyrimą dėl šių išlaidų Neringos bei Šiaulių miesto savivaldybėse.

Galimus piktnaudžiavimo atvejus ėmėsi viešinti visuomenininkas, „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas.

Prezidentas Gitanas Nausėda praėjusią savaitę savivaldų tarybų nariams pasiūlė mokėti fiksuotą atlygį. Šalies vadovas sakė, jog svarstytų galimybę pats teikti įstatyminius pasiūlymus, jei dėl jų nepavyktų sutarti parlamentarams.

Tuo metu Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen kalbėjo, kad tarybų nariams galėtų būti mokamas fiksuotas atlygis už darbą, diferencijuotas pagal atstovaujamo regiono dydį.

Seimas antradienį nepritarė konservatoriaus Viliaus Semeškos su grupe parlamentarų pateiktam siūlymui nustatyti 0,2 vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VMDU) dydžio arba 377 eurų maksimalią ribą su savivaldybės tarybos nario veikla susijusioms išlaidoms per mėnesį apmokėti. Kritikai tvirtino, kad nors pataisomis siekiama teisingų tikslų, jos parengtos skubotai ir pernelyg smulkmeniškai,

Šiemet kovą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliktas antikorupcinis vertinimas atskleidė, kad skirtingų savivaldybių tarybos narių gaunamos išmokos už darbą skiriasi 25 kartus, ne visur prašoma išlaidas pagrindžiančių dokumentų, palikta spraga gauti dvigubą atlyginimą.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, savivaldybių tarybų nariai atlyginimo negauna, tačiau jiems atlyginama už darbo laiką, kai jie eina savivaldybės tarybos nario pareigas. Kiekviena savivaldybė atskirai patvirtina reglamentą, kuriame numato tokios išmokos dydį, atsiskaitymo tvarką ir tinkamomis pripažintinų išlaidų baigtinį sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

NE ČIA TURBŪT REIKIA?

Reikėtų pabaigti pradėtus tyrimus - PEDOFILIJOS ,YPAČ TO SU ŽALIAIS AKINIAIS , NES PAVOJUS GRESIA PASTOVIAI VAIKAMS...JAUČIAMĖS NESAUGŪS ...KAS LIEČIA IŠLAIDAS NORISI ,KAD PRADĖTŲ NUO GALVOS [ VILNIAUS ŪKIO SANDĖLIUS ] TIRTI IR TIK VĖLIAU PO TRUPUTI LINK UODEGOS... O gal tirs kaip galva išmokino?... šitiek pamokų nuo pat 1990 metų...

Taigi kaipgis

Visi vilniečiai apsigarino per žiemą besišildydami rusišku mazutu, kad pradėjo kitur ieškoti " šapų", o savo "rąstų" po nosimi nemato.

Kaunas

Kauno tarybos narys nusipirko sumažintos Vičiūnų vandenvietės sklypą žemesnę nei rinkos kaina, vertė 2,5mln. čia pliko sklypo. Jeigu skaičiuoti investicija vertė auga 10kartų. Tas pats Kauno tarybos narys perka sklypus pagal įtartina schema iš gyventojų kurie turi atkurimo teisę, tačiau parduoda tik tam Tarybos nariui. Va čia tai korupcijos mastai... Tarybos narys ir Kauno meras siejami giminystės ryšiais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS