R. Jakščiui vėl atveriami vartai į laisvę, nors Temidė gyrėsi pasiuntusi jį už grotų | kl.lt

R. JAKŠČIUI VĖL ATVERIAMI VARTAI Į LAISVĘ, NORS TEMIDĖ GYRĖSI PASIUNTUSI JĮ UŽ GROTŲ

Šiandien į laisvę paleidžiamas Remigijus Jakštys, paskui kurį velkasi ne vienos bylos dėl jaunesnių negu šešiolikos metų berniukų tvirkinimo, šleifas. Taip atsitiko todėl, kad per tris mėnesius, kol jis atliko 90-ies parų arešto bausmę, skirtą už savaitės po didelį atgarsį sukėlusių balandžio 12-osios įvykių Pasimatymo akligatvyje, nespėjo įsiteisėti birželio pradžioje paskelbtas nuosprendis kitoje byloje, kuriuo skandalingasis mentorius jau buvo pasiųstas už grotų trejiems metams ir vienam mėnesiui.

Neeilinis kaimynų vaidmuo

Kaip jau ne kartą rašyta, 90-ies parų areštas 25-erių R. Jakščiui buvo skirtas po to, kai Probacijos tarnyba, stebėjusi, kaip skandalingasis mentorius laikosi 2021-ųjų gruodį jam skirto laisvės apribojimo už keturių minėto amžiaus berniukų tvirkinimą Varšuvos bei Berlyno viešbučiuose, nusivežus juos į ten vykusius renginius, sąlygų, paprašė šią bausmę dėl, kaip konstatuota teismo nuosprendyje, dėl šių jo seksualinio pobūdžio veiksmų, galėjusių sukelti šiems berniukams lytinį susijaudinimą, per ankstyvą domėjimąsi tokiais dalykais bei iškreiptą santykių tarp lyčių įsivaizdavimą, sugriežtinti.

Su tokiu prašymu į ją skyrusį Kauno apylinkės teismą buvo kreiptasi po jau minėtų įvykių Pasimatymo akligatvyje, kai vietiniai gyventojai, pastebėję, kad į jų kaimynystėje kotedžą išsinuomojusio R. Jakščio kiemą įšoko paauglys, su kuriais jam buvo uždrausta bendrauti, iškvietė policiją.

Nors šiai atvykus, R. Jakštys kaimynų įtarimus neigė, galiausiai išsikvietus kotedžo savininką, jo slėptuvėje buvo aptiktas keturiolikmetis.

Teismo posėdis dėl teikimo sugriežtinti bausmę R. Jakščiui

Justinos Lasauskaitė nuotr.

Už grotų įkištas prievarta

Nutartį sugriežtinti jam bausmę skiriant 90-ies parų areštą, kaip ir visus kitus teismo sprendimus, skandalingasis mentorius su savo advokatais, kurių dabar turi tris – prie anksčiau jį gynusių dviejų advokačių ne per seniausiai prisijungė ir šių kolega, skundė. Todėl ši balandžio 19-ąją paskelbta nutartis įsiteisėjo tik gegužės 22-ąją, Kauno apygardos teismui atmetus skundą.

Tačiau R. Jakštys per nurodytą laiką į šios bausmės atlikimo vietą pats neprisistatė, dėl ko buvo sulaikytas policijos ir nuvežtas į Kauno kalėjimą tik birželio 16-osios pavakarę, nuo kada ir pradėjo tiksėti jam skirto 90-ies parų arešto chronometras.

Be to, R. Jakščiui vengiant atlikti minėtą arešto bausmę, jis sulaukė nuosprendžio ir kitoje savo byloje dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę, jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimą, šių veiksmų atlikimą už atlygį bei nesunkų sveikatos sutrikdymą. Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti trys asmenys. Du iš jų bylon sugulusių įvykių metu buvo penkiolikos, vienas – 17 metų.

Be to, šioje byloje, kurioje R. Jakščiui buvo skirtas jau minėtas trejų metų ir vieno mėnesio įkalinimas, po įvykių Pasimatymo akligatvyje jam buvo uždėta ir apykojė. Ši sugriežtinta kardomoji priemonė jam buvo palikta ir iki nuosprendžio, kurį jis, kaip ir tikėtasi, taip pat apskundė, įsiteisėjimo. Ir panašu, kad šiandien ši apykojė lieka vienintele paguoda berniukus auginantiems tėvams, besibaiminantiems, kad jų sūnūs taip pat nepatektų į šio skandalingojo mentoriaus tinklus.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Ar išgelbės apykojė?

Gavęs minėtą R. Jakščio skundą dėl jam paskirtos laisvės atėmimo bausmės, Kauno apygardos teismas, panašu, kad dėl vasaros atostogų rado galimybę jį nagrinėti tik rugsėjo 13-ąją suplanuotame posėdyje, t. y. paskutinės 90-ies parų arešto, kurį nuteistasis jau baigė atlikti, dienos išvakarėse. Tačiau teoriškai teismas dar galėjo šiandien iki darbo dienos pabaigos paskelbti savo sprendimą dėl šio skundo, kuriame R. Jakštys prašė jam skirtą laisvės atėmimo bausmę atidėti arba pakeisti ją į švelnesnę.

Deja, rugsėjo 13-osios posėdis neįvyko dėl didelio R. Jakščio advokatų užimtumo, kaip buvo teigiama jų prašymuose šį posėdį atidėti. Ir tai teko padaryti, radus galimybę surengti kitą šio skundo nagrinėjimo posėdį jau tik spalio pabaigoje.

Tačiau Kauno kalėjimas paleis 90-ies parų areštą atlikusį R. Jakštį jau šiandien, nes ši bausmė jam skirta kitoje byloje. Ir tai greičiausiai bus apdaryta, nelaukiant vidurnakčio.

Tiesa, Kauno policijos atstovė portalui kauno.diena.lt teigė, kad jos kolegos situaciją seka ir į laisvę paleistam R. Jakščiui bus vėl uždėta minėta apykojė jau šiandien.

Rašyti komentarą
Komentarai (55)

..Tu be

ОНИ СЖИГАЮТ НАШИ СТРАНЫ ! США - родители против ЛГБТ ! ТРАМП обещает ВСЕМ ! \ Майами американцы

Krušlys pašvinkęs šiknalaižys

Berniukai paaugliukai patys nori dulkintis varpas savo demonstruoja per nuotraukas ir video, kad kuo daugiau vyrų juos pabirbintų auga nauja agresyvių iškrypusių pedikų karta.

vartai i laisve

sitas pedofilas yra kk2 laidoje dalyvaves,degradu laida,gal vel pasikvieskit savo zvaigzde,kad apie savo zygdarbius papasakotu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS