Recidyvisto žmona išdavė savo gelbėtojus | kl.lt

RECIDYVISTO ŽMONA IŠDAVĖ SAVO GELBĖTOJUS

Su išpuoliu policijos kieme, per kurį peiliu buvo sužaloti du pareigūnai, siejama kaunietė, pati atvežusi sužeistiesiems savo vyrą bagažinėje, šiandien jau linkusi reikšti jiems pretenzijas.

Planavo žmogžudystę?

"Kauno diena" rašė, kad šis neeilinis incidentas įvyko pernykštės rugsėjo 25-osios rytą Panemunės policijos komisariato kieme.

Dviejų policijos pareigūnų sužalojimu įtariamas jau keturis kartus teistas 31-ų T.Karanauskas išpuolio išvakarėse smurtavo vieno Pramonės prospekto daugiabučio kieme ir prieš septyneriais metais jaunesnę sutuoktinę, su kuria tuo metu skyrėsi.

Kliuvo ir jų pusantrų metų dukrai, kurią, T.Karanausko pageidavimu, tada jam į pasimatymą atvežė atskirai nuo jo gyvenusi sutuoktinė.

Remiantis pareikštu kaltinimu, tada jis savavališkai įsėdo į pastarosios automobilį, prieš tai trenkęs jai kieme per veidą. Sutuoktinei bandant telefonu išsikviesti policiją, mėgino sutrukdyti tai padaryti – griebdamas už telefono, alkūne sudavė vaikiškoje kėdutėje sėdinčiai mažylei į veidą.

Tada sulaikyti T.Karanausko nepavyko. Nors yra pagrindo įtarti, kad jis galėjo turėti daug grėsmingesnių planų. Sulaikius T.Karanauską jau Panemunės policijos komisariato vidiniame kieme, žmonos automobilio bagažinėje, kurioje jis slėpėsi, buvo aptikta ir virvė bei lipnioji juosta.

Neeilinis krovinys

Visą naktį važinėjęs po Kauną uošvės automobiliu ir ieškojęs nuo jo, policijos patarimu, besislapstančios žmonos, T.Karanauskas ryte atvyko į vieno Petrašiūnų buto, kuriame ji buvo apsistojusi, kiemą. Įlipęs į šios "VW Passat" bagažinę, ėmė laukti sutuoktinės. Tačiau ši netrukus įsėdo į savo automobilį ne viena.

Apie tai, kad kažkoks vyras įlipo į jos automobilio bagažinę, T.Karanausko 23-ejų metų sutuoktinei tą rytą pranešė kaimynė.

Automobilio savininkė suprato, kad tai galėjo padaryti tik raktą nuo bagažinės turintis jos sutuoktinis. Kaimynei perspėjus nekviesti policijos – dėl galimos neigiamos kitų kaimynų reakcijos ir su tuo susijusių gresiančių nemalonumų ateityje, buvo nuspręsta vežti bagažinėje besislepiantį T.Karanauską į policiją pačioms.

Atvykus į Panemunės policijos komisariatą, patikrinti informacijos, kad "VW Passat" bagažinėje – galbūt ieškomas asmuo, buvo pasiųsti šio komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas – 40-metis D.B. ir vyresnysis tyrėjas – 43-ejų V.S.

Pareigūnams priėjus prie "VW Passat" bagažinės ir šią atidarius, T.Karanauskas iššoko ir puolė prie sutuoktinės, šaukdamas: "Aš tave užmušiu!" Apie tai, kad jis ginkluotas savadarbiu peiliu, sužinota tik po sulaikymo, per kurį buvo panaudotas ir elektrošokas. T.Karanauskas aktyviai priešinosi. Jį vos pajėgė suraityti net keturi policijos pareigūnai. Tarp jų – ir gamybinio pasitarimo metu į triukšmą kieme sureagavę ir į pagalbą pavaldiniams atskubėję abu šio komisariato vadovai.

Sužalojimas trukdo tarnybai

Po T.Karanausko sulaikymo dviem policininkams teko skubiai kviesti greitąją medicinos pagalbą. Vienas jų – D.B. dėl patirto potrauminio šoko negalėjo net paeiti. Peiliu buvo sužalotos ne tik abi jo rankos, bet ir pilvas bei krūtinė.

Kraujavo ir V.S., kuriam galiausiai pavyko išmušti iš T.Karanausko rankų peilį, dilbis.

Tarnybos metu nukentėję pareigūnai buvo išvežti į Klinikas. D.B. buvo nedarbingas daugiau kaip tris mėnesius. Liekamuosius patirtų traumų reiškinius jis jaučia iki šiol – nevisavertiškai valdo sužalotą nykštį, dėl to turi nepatogumų ir tarnyboje.

D.B. prašo priteisti iš T.Karanausko, kurio byla jau perduota teismui, 10 tūkst. eurų moralinį atlygį ir kompensacijos už vaistus, kuriuos privalėjo pirkti už savo lėšas.

Savo ieškinį dėl 5 tūkst. eurų moralinio atlygio T.Karanauskui pareiškė ir V.S. Kaip ir Valstybinė ligonių kasa – už būtinąją pagalbą sužeistiems pareigūnams ir Policijos departamentas, prašantis kompensacijos už sugadintas tarnybos metu nukentėjusių savo kolegų uniformas.

T.Karanausko sutuoktinė ėmė švelninti toną ne tik pasakodama apie išpuolio priešistorę.

Išsiskyrė ir vėl susituokė

Po T.Karanausko išpuolių serijos buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo jo mažametei dukrai ir žmonai sukėlimo, grasinimo pastarąją nužudyti, esant pakankamam pagrindui manyti, kad jis galėjo būti įvykdytas ir pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Tačiau, perduodant bylą teismui, ikiteisminis tyrimas dėl skausmo mažametei sukėlimo buvo nutrauktas. Nebe jos motinos iniciatyvos. Pastaroji netrukus ėmė ginti sutuoktinį, su kuriuo tą pačią dieną, kai jis surengė išpuolį policijoje, buvo išskirta, tačiau po penkių mėnesių, jam tebesant Tardymo izoliatoriuje, vėl susituokė. Beje, ir pirmosios jų vestuvės įvyko T.Karanauskui atliekant bausmė Marijampolės pataisos namuose.

T.Karanausko sutuoktinė ėmė švelninti toną ne tik pasakodama apie išpuolio priešistorę. Esą sutuoktinis ją tada sužalojo netyčia. Duodama naujus parodymus apie jo išpuolį policijos kieme, T.Karanausko sutuoktinė jau antrino vyro advokatei – esą šis tikrai neketino jos nužudyti, o policininkai nežinia dėl ko panaudojo prieš jos vyrą elektrošoką, net neperspėdami apie tai. Dėl to ji prašė pradėti pareigūnų atžvilgiu ikiteisminį tyrimą, kartu nutraukiant šį jos vyro atžvilgiu.

Biografija iškalbinga

Pastebimai ėmė keistis ir paties T.Karanausko parodymai.

Iš pradžių visiškai pripažinęs savo kaltę, vėliau jis ėmė šią neigti, teigdamas, kad neturėjo tikslo nei sužaloti žmonos, nei šios nužudyti. Esą per veidą jai sudavė netyčia. O į jos automobilio bagažinę lindo ketindamas nusižudyti. Esą dėl drąsos išgėręs joje ir apie litrą alaus, prieš tai vartojęs raminamuosius vaistus. Sulaikymo po išpuolio policijos kieme metu T.Karanauskui buvo nustatytas 1,2 promilės girtumas.

Kaip jau skelbta, jis teistas jau keturis kartus ir praleidęs už grotų ne vienus metus.

Prieš vienuolika metų už vienos Kauno gimnazijos dvyliktoko suluošinimą iš savanaudiškų paskatų T.Karanauskas buvo izoliuotas nuo visuomenės septyneriems metams. Jo auka tada tapęs metais jaunesnis 19-metis abiturientas buvo užpultas vidury dienos prie vieno S.Žukausko gatvės daugiabučio, kai, norėdamas prasiblaškyti per egzaminų maratoną, pjovė žolę už Kalniečių butų ūkio tarnyboje dirbusią tetą. T.Karanauskui gviešiantis žoliapjovės, tetos padėjėjui tada buvo sulaužytas kaukolės skliautas ir konstatuotas kraujo išsiliejimas į smegenis.

Atlikdamas bausmę už abituriento suluošinimą, T.Karanauskas 2012-aisiais buvo pabėgęs iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos. Tačiau buvo pagautas ir paleistas į laisvę tik 2015-ųjų sausį.

Naujos akistatos su Temide T.Karanauskas laukia laisvėje. Po pusmečio, praleisto už grotų, jam buvo skirta švelnesnė kardomoji priemonė. Tačiau pradėti ikiteisminį tyrimą jį sulaikiusių pareigūnų atžvilgiu buvo atsisakyta.

GALERIJA

  • Recidyvisto žmona išdavė savo gelbėtojus
  • Recidyvisto žmona išdavė savo gelbėtojus
  • Recidyvisto žmona išdavė savo gelbėtojus
  • Recidyvisto žmona išdavė savo gelbėtojus
  • Recidyvisto žmona išdavė savo gelbėtojus
  • Recidyvisto žmona išdavė savo gelbėtojus
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Recydivistas

Kad tas iš krašto į tokį labiau panašus

tai - Laima-ir kitiems proto bokstams ,

o kaip turejo pasielgt ta recedyvisto zmona , kada policajai suima po keliu dienu paleidzia, arba ,,teismas,,,, nuteisia desimciai metu ,o po pusantru metuu recidyvistas jau laisvej ....butu liudinus uz policajus ,pries ta savo vyra --gryzes po pusmecio papjaus , o visa publika staugs -gerai padare nes pries jy liudino.... galbut moterele neturi kur begt ,.....o lietuviska teisesmauka negina nei teisiskai nei moraliskai ,recidyvistuj leidzia kankint ja ir vaikus...

jonas

nusaut abudu isgamas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS