Rūkančiam gimnazistui – su lazda per galvą | kl.lt

RŪKANČIAM GIMNAZISTUI – SU LAZDA PER GALVĄ

Ir įtariamasis, ir auka – į tokią situaciją pateko garbaus amžiaus I.Kanto gatvės gyventojas. Jis neapsikentė, kai "Aušros" gimnazijos moksleiviai po jo langais įsirengė rūkomąjį, ir įsivėlė su jais į konfliktą.

Į policiją kreipėsi abu

Antradienį vienas iš gimnazistų grįžo iš mokyklos sužalota galva.

Apie tai policijai pranešė šio šešiolikmečio tėvas. Esą į gatvę išbėgęs "kažkoks senyvas beprotis" trenkė jo sūnui lazda per galvą.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo, už tai gresia nuo viešųjų darbų iki laisvės atėmimo iki vienų metų.

Dar neradus įtariamojo, jis pats kreipėsi į pareigūnus. Senolio pareiškime, kurį jam padėjo surašyti advokatas, teigiama, kad neapsikentęs rūkalių iš šalia esančios gimnazijos, nes dūmai  jaučiami net jo namuose, jis nusprendė šiuos sudrausminti. Tačiau gausus būrys jo ramybę trikdžiusių gimnazistų į raginimą eiti rūkyti prie savo mokyklos, o ne po jo langais, atsakė gana nepagarbiai. Ar rusiškai, ar lietuviškai, įžeisto senolio pareiškime nenurodoma.

Žodžius vainikavo smurtas

Ypač įžūlus, anot senolio, buvo vienas iš nepilnamečių, pareiškęs, kad kol nebaigs rūkyti, niekur neis. Per konflikto kulminaciją jau buvo likęs tik jis ir dvi akiplėšos bendramokslės.

Kuo baigėsi ši nelygi dvikova, bandys aiškintis policija – viliamasi, kad galbūt konfliktas įvyko vaizdo kamerų zonoje.

Senolis teigia, kad jaunuolis, prieš kurį jis užsimojo lazda, šią atėmė ir sulaužė, o jį pastūmė ir sudavė kelis smūgius. Ir šis konflikto dalyvis prašo pareigūnų pradėti ikiteisminį tyrimą.

Seimo apynasris

Šiemet balandį rūkyti jaunesniems kaip aštuoniolikos metų asmenims uždraudė Seimas. Už tai gresia baudos nuo 14 iki 86 eurų. Už jaunesnius nei 16 metų įkliuvusius paauglius jas turėtų sumokėti tėvai.

 

Pasak "Aušros" gimnazijos socialinės pedagogės Aušros Česnauskienės, visi jų moksleiviai supažindinti su šiais įstatymų pakeitimais ir pasirašė. Pašnekovė teigė, kad už jų pažeidimą atsakomybę yra numačiusi ir gimnazija.

Reidai nerezultatyvūs

Anot direktorės pavaduotojo ugdymui Gintauto Rimkevičiaus, pernai kai kurie gimnazijos moksleiviai, įkliuvę pakartotinai dėl rūkymo, direktorės įsakymu yra gavę drausmines nuobaudas.

Įkliuvusieji pirmą kartą tik rašo pasiaiškinimą ir informuojami jų tėvai.

Šiemet dar nubaustų nebuvo, nors praėjusį mėnesį gimnazijos pedagogai kartu su policija per pertraukas vykdė reidus, ieškodami pasislėpusių rūkalių.

Pasak G.Rimkevičiaus, prieš keletą metų daugiabučio, kur dabar įvyko konfliktas, gyventojai buvo kreipęsi į gimnaziją pagalbos. Pastaruoju metu jokių nusiskundimų nebuvo. Nors antradienį skųstis rūkančiais gimnazistais atėjo ne tik su jais konfliktavęs vyras, bet ir tame pačiame name įsikūrusios advokatų kontoros darbuotojos.

Statistika ir realybė

Pasiteiravus, kaip stipriai sužalotas senolį iš kantrybės išvedęs šešiolikmetis, G.Rimkevičius atsakė: "Vežti į ligoninę jo tikrai nereikėjo. Nors savo pasiaiškinime moksleivis teigė, kad jam taip stipriai trenkta per galvą lazda, kad ši sulūžo."

Be to, šešiolikmetis linkęs akcentuoti, kad senolis trenkė jam pirmas.

"Kreiptis į policiją buvo šešiolikmečio tėvų sprendimas", –  akcentavo G.Rimkevičius ir prisipažino, kad negali patikslinti, ar šis moksleivis, kurio elgesys gimnazijoje nėra labai užkliuvęs, po incidento lanko mokyklą.

Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistės Odetos Tumelytės, šiemet už nepilnamečių rūkymą ar tabako gaminių turėjimą Kaune surašytas 201 protokolas.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

As

Jus visi taip rasot, koks jis gaidziukas ir, kad jam taip ir reikia... Trinkteltu jums su lazda i galva, manau nuomone iskart pasikeistu. Taip jisai ruke, taip jis nepilnametis, bet tai nereiskia, kad uz kiekviena klaida reikia atlyginti smurtu. Didziaja dali konfliktu galima ispresti zodziais, nereikia grasinti ir nereikia mustis ir nebus tu problemu...

kaip

ten sakė aktorius Dimša: KTU gimnazistes tevai TURĖTŲ PADEKOTI Burgiui, kad nemoralizavo , nesiime smurto ,o SIEKĖ išmesti lauk nesilaikančią gimnazijos taisyklių jaunąją RŪKORĘ.

NA

Kai žinos, kad gaus su lazda per galvą už rūkymą - NERŪKYS. Nors dabar matom kokių absurdų imasi naujieji psichologai ir ES auklėjimo skleidėjai. Ne gėris, bet blogis visur įsivyrauja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS