Sadistinio išpuolio prieš kūdikį byla: bumerangas – jau greitai | kl.lt

SADISTINIO IŠPUOLIO PRIEŠ KŪDIKĮ BYLA: BUMERANGAS – JAU GREITAI

Kauno apygardos teismas išėjo rašyti nuosprendžio vos per plauką Matuko tragedijos antrininke netapusioje byloje, kurioje jau ne kartą teistas kaunietis kaltinamas, spardydamas ir daužydamas kumščiais savo keturių mėnesių sūnų, sulaužęs jam kaukolę.

Per plauką nuo tragedijos

Už šį nusikaltimą teisiamo Haroldo N. pavardės negalima skelbti dėl jo vaiko teisių apsaugos. Nors tai – jau tryliktoji jo akistata su Temide. Ir šis 24-erių metų recidyvistas kaltinamas per kelias tos pačios pernykštės rugsėjo 23-iosios nakties valandas padaręs net keturis nusikaltimus.

Tą savaitgalį į Vilijampolėje, Lampėdžių gatvėje, esantį bendrabutį skubėjo ir policija, ir greitoji. Pagalbos šaukėsi buvusios Haroldo N. sugyventinės mama, kuriai jie, išsirengę tada į naktinį barą, paliko saugoti tris mažamečius vaikus.

Jauniausias iš jų tąnakt buvo atvežtas į Klinikų vaikų reanimaciją sulaužyta kaukole. Nustatyta, kad šiam keturių mėnesių kūdikiui buvo padaryti mažiausiai penki trauminiai poveikiai į galvą ir tiek pat – į kitas kūno vietas.

Sunkiai sužalotas mažylis išgyveno. Tačiau sunku pasakyti, kaip patirtų traumų padariniai atsilieps ateityje.

Haroldui N. tąnakt buvo nustatytas 0,93 promilės girtumas. Tiesa, po jo sulaikymo policijos suvestinėse buvo teigiama, kad jis galbūt apie 3 val. nakties išmetė kūdikį iš rankų. Tačiau, perduodant bylą teismui, jau konstatuota, kad mažylio tėvas įtariamas sunkiai sutrikdęs savo sūnui sveikatą ir sukėlęs pavojų jo gyvybei tyčia smurtaudamas – spardydamas ir daužydamas kumščiais bei nenustatytu daiktu į įvairias kūno vietas. Įtariama, kad nesugebėdamas nuraminti jo verkiančio.

Nukentėjo ir mama

Po minėto Haroldo N. išpuolio vaiko teisių apsaugos specialistai išsivežė ir močiutei kartu su mažiausiuoju anūku paliktus pusantrų ir trejų metų jo sugyventinės vaikus.

Vaiko teisių apsaugos atstovai tikino, kad šių mažamečių mama ir jos sugyventinis, bylon sugulusių įvykių metu gyvenę Rokuose, jų tarnybai nebuvo žinomi. Nors teista ir vaikų motina. Šios 24-erių metų moters biografijoje – jau keli teistumai.

Vėliau vaikai jai grąžinti. Ir buvusio sugyventinio byloje ji tapo pastarojo sunkiai sužaloto judviejų sūnaus atstove, pareikšdama mažylio tėvui 30 tūkst. eurų ieškinį.

Tąnakt medikų pagalbos prireikė ir pačiai mažylio motinai, kuriai buvo sulaužyta nosis. Tai įvyko per konfliktą viename Vilijampolės barų, kuriame ji su sugyventiniu tada vakarojo. Artėjant vidurnakčiui, šiame bare buvo apiplėštas vienas jo lankytojas, kuo taip pat kaltinamas Haroldas N. Dėl šio nusikaltimo kartu su juo teisiamas ir metais vyresnis bei taip pat jau ne kartą teistas Ričardas Noreika. Jie kaltinami pargriovę apiplėštąjį smūgiu į galvą ir po to dar gulintį spardę. Iš aukos buvo pagrobta turto už daugiau kaip 112 eurų – žiedas, mobiliojo ryšio telefonas, rankinė.

Haroldo N. sugyventinės nosis sulaužyta per šias muštynes. Pirminiais duomenimis, ji nukentėjo nuo R.Noreikos. Tačiau dėl to buvo pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas.

Sužvėrėjo nuo kokteilio?

Įsikišus baro apsaugai, Haroldas N. su sugyventine pasimetė. Krauju paplūdusią pastarąją tada išsivežė greitoji. O Haroldas N. grįžo į Lampėdžių gatvės bendrabutį. Ir neradęs ten sugyventinės, išsivežė iš uošvės buto vežimėlį su savo sūnumi.

Netrukus šio bendrabučio pirmojo aukšto koridoriuje mažyliui buvo sulaužyta kaukolė.

Jo tėvas kaltinamas ir pasipriešinimu nusikaltimo vietoje jį sulaikiusiam policijos patruliui. Šiam taip pat buvo smogta kumščiu į krūtinę.

Po sulaikymo Haroldo N. organizme rasta ne tik alkoholio, bet ir kanapių pėdsakų. Ir tai paaiškina, kodėl, atrodo, nedaug pagal nustatytas alkoholio promiles išgėręs, jis tąnakt buvo virtęs žvėrimi.

Stojęs prieš teismą, Haroldas N. aklinai dangstė veidą nuo žiniasklaidos, neatsakydamas ir į šios klausimą, ar gailisi. Tačiau, teismo procesą paskelbus neviešu, prisipažino dėl visų jam inkriminuojamų nusikaltimų, išskyrus tyčinį sunkų sūnaus sveikatos sutrikdymą. Jis ir teisme kartojo, kad sužalojo kūdikį netyčia jį išmesdamas. Nors ekspertas, nustatęs mažyliui mažiausiai dešimt trauminių poveikių, kategoriškai atmetė tokią galimybę esant tokiems sužalojimams.

Nuosprendis – lapkritį

Už sunkų bejėgiškos būklės mažamečio sveikatos sutrikdymą gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki dvylikos metų.

Prokurorė pasiūlė izoliuoti Haroldą N. nuo visuomenės už šį nusikaltimą šešeriems metams. O subendrinus su bausmėmis, skirtomis už visus ankstesnius nusikaltimus, kurių jis dar nėra atlikęs, – galutinį aštuonerių metų įkalinimą. Nepaisant ankstesnių Haroldo N. teistumų už vagystes, plėšimus ir sukčiavimą gausos, lig šiol jis atsipirkdavo lygtiniu laisvės atėmimu.

Pats Haroldas N., kuriam valstybė skyrė nemokamą advokatą, prašė teismo švelnesnės bausmės ir šį kartą.

R.Noreikai pasiūlytas vienų metų ir dešimties mėnesių įkalinimas. Atsižvelgiant į tai, kad jis jau atlygino žalą kartu su Haroldu N. bare apiplėštam asmeniui.

GALERIJA

  • Sadistinio išpuolio prieš kūdikį byla: bumerangas – jau greitai
  • Sadistinio išpuolio prieš kūdikį byla: bumerangas – jau greitai
  • Sadistinio išpuolio prieš kūdikį byla: bumerangas – jau greitai
  • Sadistinio išpuolio prieš kūdikį byla: bumerangas – jau greitai
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Ko norėti iš čigonų;ir kaip Lietuvai išsivalyti nuo brudo?

Rolkis

PYDeRA ANT BASLIO ZONOJ IS JO GADY PADARYS URODAS

Jonas

Parazitai, kaip drįstat daugintis, jus visus (ir jas) privalomai reikia sterilizuot.Demonai prakeikti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS