Medikų pagalbos prireikė aštuoniems sušalusiems žmonėms | kl.lt

MEDIKŲ PAGALBOS PRIREIKĖ AŠTUONIEMS SUŠALUSIEMS ŽMONĖMS

  • 1

Savaitgalį medikų pagalbos prireikė aštuoniems nuo šalčio nukentėjusiems žmonėms Vilniuje ir Kaune, BNS pranešė medikai.

Vilniaus greitosios medicinos pagalbos duomenimis, po vieną iškvietimą sulaukta penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Penktadienį pagalbos reikėjo bendrą kūno atšalimą patyrusiam vyrui Skaidiškėse, jis pristatytas į ligoninę.

Šeštadienį į greitosios pagalbos medikus kreipėsi bendrą kūno atšalimą ir kairės plaštakos nušalimą patyręs benamis.

Sekmadienį medikų pagalbos prireikė neblaiviam vyrui, patyrusiam kūno atšalimą, jis pristatytas į ligoninę. Tą pačią dieną į ligoninę pristatytas dar vienas neblaivus vyras, kuris buvo nušalęs abi plaštakas.

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties duomenimis, šeštadienį į medikus kreipėsi vyras, kuris buvo nušalęs rankas, taip pat pensinio amžiaus moteris, patyrusi bendrą kūno atšalimą. Pastaroji prstatyta į ligoninę.

Sekmadienį pagalbos prireikė dviem moterims: benamė moteris į medikus kreipėsi dėl kojų nušalimo, jas moteris buvo nušalusi jau prieš kelias dienas. Kita nukentėjusioji buvo neblaivi, jai nustatytas bendras kūno atšalimas. Nukentėjusioji buvo apsirengusi plonais drabužiais, ji išgabenta į ligoninę.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šalčiausia savaitgalį buvo naktis iš penktadienio į šeštadienį, kuomet temperatūra rytiniuose rajonuose nukrito iki 28 laipsnių šalčio, o kitose vietoje buvo apie 20–25 laipsnius šalčio.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį buvo 14–19 laipsnių šalčio, pietiniame pakraštyje – iki 25 laipsnių šalčio.

Europoje šalčio banga pastarosiomis dienomis nusinešė bent 30 žmonių gyvybes, kaimyninėje Lenkijoje mirtinai sušalo dešimt žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pensininkas

Visiem benamiam siūlyčiau sunkiausiomis dienomis jiems neatsitraukti nuo miestų savivaldybių ir seimo.Tegul mato, prie ko privedė tautos dalį,pasipelnė žmonių nepavykusiais gyvenimais,atėmė butus,namus ir gyvenymus.Šie žmonės nebuvo prie Ruso benamiais,valkatomis,tokiais pavertė ”laisva Lietuva su muzikantu priešakyje”.Teks atsakyti,anksčiau ar vėliau ,už žmonių likimus ,už diržų veržimus ir t.t...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS