Šalyje siautė stiprus vėjas: virto medžiai, tūkstančiai gyventojų liko be elektros | kl.lt

ŠALYJE SIAUTĖ STIPRUS VĖJAS: VIRTO MEDŽIAI, TŪKSTANČIAI GYVENTOJŲ LIKO BE ELEKTROS

Pastarąją parą ugniagesiai dėl stipraus vėjo apie trisdešimt kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai BNS pirmadienio rytą informavo, kad daugiausia pranešimų sulaukta Kretingos rajone, vienas iškvietimas šio rajono Vidmantų seniūnijoje buvo dėl nutrauktų elektros laidų.

Apie nuvirtusius medžius taip pat pranešta Plungėje, Kretingoje, Pagėgiuose, Kaune, Šalčininkų rajone, Elektrėnų savivaldybėje, Kupiškio, Vilkaviškio ir Jonavos rajonuose. Vilniuje, Kaišiadorių ir Klaipėdos rajonuose gauta po du iškvietimus. Vėjui nerimstant, vis dar gaunama naujų pranešimų.

Apie sužalotus žmones ar apgadintus automobilius, kitą turtą nepranešta.

Priešpiet elektros neturėjo apie 5 tūkst. gyventojų, pranešė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Pasak bendrovės, nuo vidurnakčio elektros laikinai neturėjo iš viso beveik 20 tūkst. namų ūkių.

„Daugiausia gedimų pastaruoju metu fiksuojama Šiaurės vakarų Lietuvos rajonuose – Kretingos, Telšių, Mažeikių, Ukmergės ir Biržų rajonuose. Kitur gyventojai praneša apie pavienius elektros tinklo gedimus“, – rašoma ESO pranešime.

Pagrindinė sutrikimų priežastis – ant oro linijų nuvirtę medžiai ar jų šakos. Trikdžius ar gedimus šalina apie 70 ESO brigadų.

Klientai, neturintys elektros, raginami kuo skubiau pranešti ESO, ypač jei jų namai ar sodybos nutolusiose gyvenamose vietovėse, vienkiemiuose. Tą galima padaryti per eso.lt svetainę ar nemokamu telefonu 1852.

Primename, kad aptikus nutrauktus laidus, nuvirtusias elektros oro linijų atramas, prašome prie jų nesiartinti, neliesti laidų ar kitų elektros tinklo įrenginių, nebandyti jų tvarkyti savarankiškai, bet kuo skubiau pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 ar ESO tel. 1852.

Klaipėdos jūrų uosto atstovė spaudai Dovilė Ringis BNS informavo, kad laivyba uoste apribota sekmadienį, nuo 21 val., vėjas buvo sustiprėjęs iki 23 m/s.  Pirmadienį ryte laivyba atnaujinta.

„Nebėra nei laukiančių įplaukti laivų, nei laukiančių išplaukti. Vėjas nurimo ir prieš dešimtą valandą laivyba buvo atnaujinta“, – BNS sakė uosto atstovė.

Pirmadienį 8 val. įplaukti į uostą laukė du laivai, išplaukti – vienas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

hee hee

'Cause this is thriller, thriller night And no one's gonna save you from the beast about to strike You know it's thriller, thriller night You're fighting for your life inside a killer thriller tonight, yeah

Boba

is nuotraukos matosi, kad Klaipedoje jau vasara

Kaune,Geležinio Vilko gatvėje,

buvo tylu,ramu,nė vienas medis nenulūžo,net jokio vėjo nesigirdėjo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS