Šančiuose močiutei galvą apsuko „nuoširdus“ sukčius: senjorė nusipirko puodų už 320 eurų | kl.lt

ŠANČIUOSE MOČIUTEI GALVĄ APSUKO „NUOŠIRDUS“ SUKČIUS: SENJORĖ NUSIPIRKO PUODŲ UŽ 320 EURŲ

Kaunietė Eglė įspėja Žemųjų Šančių bendruomenę – apylinkėse siaučia sukčiai, kurių taikiniu tapo jos močiutė. Senjorę sukčius papirko nuoširdumu, o ši iš jo įsigijo puodų ir, kaip teigė sukčius, paauksuotų stalo įrankių. Pasirodo, močiutė norėjo gero savo anūkams. „Man tai nereikia, jums čia bus tie puodai“, – į anūkus kreipėsi senjorė.

„Noriu įspėti dėl sukčių. Močiutė ką tik grįžo iš pasivaikščiojimo prie Nemuno prisipirkusi puodų, peilių ir stalo įrankių rinkinį. Asmuo, sakantis esąs gruzinas (kalbėjo rusiškai, dar siūlė kalbėti angliškai, bet močiutė nemoka) pasakojo istoriją, kad skuba iš konferencijos į skrydį ir puodus iš jo konfiskuos, todėl juos dovanoja ir reiks tik šiek primokėti už „paauksuotus“ stalo įrankius – 650 eurų. Močiutė sakė: „Noriu paskambinti sūnui, nes tiek neturiu“. Tuomet asmuo atsakė: „Ne, ne, neskambink, užteks, kiek turi“. Tuomet močiutė sumokėjo jam 320 eurų. Pasirodo, tokia pati istorija yra nutikusi prieš trejus metus draugės tetai irgi Žemuosiuose Šančiuose, tad būkite atidūs, nes matyt jiems nuolat sekasi, jei taip ilgai vysto veiklą. Papildau istoriją: močiutė pinigų pasivaikščiojimo metu nesinešė, ją parvežė namo ir tuomet ji atnešė pinigus iš namų. Gruzinas buvo su mašina“, – socialiniame tinkle apie apsukrų sukčiaus planą rašė Eglė.

Močiutę papirko nuoširdumu

Nuolat rankas dėjo prie širdies, atrodė nuoširdus, tai močiutė ir patikėjo žmogumi.

Kaunietė pridūrė – močiutei sukčius pasirodė geras ir nuoširdus žmogus. „Kaip tik ryte su močiute kalbėjome apie sukčius ir štai... Sakė jis kalbėjo apie Sakartvelo ir Lietuvos draugystę, kad močiutė melstųsi už Sakartvelą ir panašiai. Nuolat rankas dėjo prie širdies, atrodė nuoširdus, tai močiutė ir patikėjo žmogumi. Atsigavusi sako: „Jėzau, nei man reikia tų puodų, nei peilių“. Bet tą akimirką taip puikiai ja sumanipuliavo ir viskas. Bent džiaugiuosi, kad ji nusiderėjo dvigubai, vis ne 650 eurų sumokėjo... ir šiaip, kad sveika liko ir namai neapiplėšti, nes visko galėjo būti“, – apie galėjusią įvykti istorijos pabaigą svarstė kaunietė.

Shutterstock nuotr.

„Tai jau patikrino, kad ne paauksuoti?“ – po Eglės įrašu klausė internautas Arvydas.

„Nei juoktis, nei verkt“, – aprašytą istoriją komentavo Vaida.

„Žinokit tikrai... Močiutė sako: „Man tai nereikia, jums čia bus tie puodai“, – apie močiutės gerus norus rašė kaunietė Eglė.

Toks atvejis Kaune – ne pirmas

Internautų teigimu, tai jau ne pirmas kartas, kai Kaune vyresnio amžiaus žmonės tampa sukčių taikiniu. „Su peiliais tai ne vieną kartą kalbino. Prie „Šilo“. Vargšė močiutė. Ką padarysi, tikiuosi, kad bent puodai geri“, – feisbuke rašė internautė Mila.

Močiutė sako: „Man tai nereikia, jums čia bus tie puodai“.

„O taip tokių aferiugų ne tik Šančiuose būna. Prieš kelis metus mūsų močiutę taip pat apgavo ir ji pripirko rūbų už 700 eurų. Sako: „Va, vaikai, jums rūbų nupirkau. Atvarom apžiūrėti, o jie visi baisus – keliavo į konteinerį“, – patirtimi dalijosi Jurgita.

Policija prašo bendradarbiauti aktyviau

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalo žurnalistams teigė, kad pranešimo apie socialiniame tinkle aprašytą vagystę policija nėra gavusi.

„Prašome asmenis, tapusius nusikaltimo auka, arba pastebėjus daromą nusikalstamą veiką, visada kuo greičiau informuoti pareigūnus, kad galėtume įtariamųjų ieškoti karštais pėdsakais“, – nukentėjusiųjų bendradarbiavimo su policija prašė O. Vaitkevičienė.

Policijos atstovės teigimu, už tokią nusikalstamą veiką asmenys yra baudžiami pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 straipsnį (Sukčiavimas). „Numatyta atsakomybė ir laisvės atėmimas“, – pridūrė O. Vaitkevičienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Artūras

Šis veikėjas, pilietis prisistatantis gruzinu, apie 40-45 m, barzdotas ir vežiojasi mažametį berniuką vėl darbuojasi Kaune. Važinėja su apynauju automobiliu importiniais numeriais. Vėl vilioja kalbomis apie pagalbą Gruzijai, konferenciją Kuane, neva jam reikia skubėti į skydį į Gruziją. Būkite budrūs ir nepasiduokite vilionėms gauti dovanų puodų, peilių ir stalo įrankių rinkinių.

Elyte

Būkite budrūs, šis sukčius jau ir Molėtuose. 2022-08-23 jau pasirodė ir labai moka užkalbėti akis.

STEPAS

Aš ne močiutė ir ne dėdukas. Tada man buvo apie 45. buvau kieme prie rąstų krūvos kai gatvėje sustojo opeliukas ir rusų kalba pradėjo siūlyti grandininį pjūklą. Ilgai įkalbinėjo ir buvo labai nepatenkinti kai nepavyko. Kitas jaunuolis buvo priskretęs prie autobusų stoties. Jam mat reikia važiuoti namo , o likęs dar vienas madingų rūbų komplektas. Atidavinėjo kone už ačiū. Deja mandagumas netrukus išgaravo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS