Savaitės girtumo rekordininkas – avariją Kaišiadorių rajone sukėlęs beteisis vairuotojas | kl.lt

SAVAITĖS GIRTUMO REKORDININKAS – AVARIJĄ KAIŠIADORIŲ RAJONE SUKĖLĘS BETEISIS VAIRUOTOJAS

  • 0

Pirmadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) paskelbtais duomenimis, praėjusią savaitę labiausiai apsvaigęs nuo alkoholio buvo prie vairo sėdęs ir eismo įvykį Kaišiadorių rajone sukėlęs vienas Šakių gyventojas.

Šeštadienio popietę, apie 14.50 val., policijos pareigūnai šį vairuotoją sustabdė Kaišiadorių rajone, kelyje Vilnius-Kaunas, kai jo vairuojamas automobilis „Audi A6“ atsitrenkė į kelio atitvarus. Išlipęs iš automobilio, vyriškis (gim. 1986 m.) sunkiai orientavosi aplinkoje, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas. Namo važiavęs vyras neneigė vartojęs alkoholio. Taip pat pripažino, kad dėl girtumo prieš pusantrų metų yra praradęs vairuotojo pažymėjimą. Šiam vairuotojui alkoholio matuoklis parodė sunkų girtumo laipsnį – 2,79 prom. Tai didžiausias nustatytas girtumo laipsnis vairuotojui per visą savaitę.

Praėjusią savaitę, anot Kauno apskr. VPK atstovų, mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuoti 978 greičio viršijimo atvejai. Savaitės greičio rekordininkas nustatytas trečiadienį apie 14.10 val. Kauno r., kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai. Trikojis užfiksavo, kad automobilis „Mercedes-Benz“, vietoj nustatytų 90 km/val., važiavo 156 km/val. greičiu. Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu.

Kauno policijos nuotr.

Skirtingomis savaitės dienomis pareigūnai skirtingose apskrities vietovėse vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams išaiškinti. Tikrino, ar naudojami saugos diržai, aiškinosi kitus teisėtvarkos pažeidimus, kontroliavo pėsčiųjų eismą. Per vieną dieną dviejų apskrities rajonų keliuose patikrinus apie 200 vairuotojų, išaiškintas vienas neblaivus krovininės transporto priemonės vairuotojas (jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,16 prom.) ir keletas kitų pažeidėjų. Analogiška priemonė vykdyta ir penktadienio vakarą Kauno mieste bei rajone, kur patikrintas daugiau kaip 200 vairuotojų blaivumas (neblaivių nepasitaikė). Išaiškinti keturi vairuotojai, neturėję teisės vairuoti, taip pat – keli pažeidimai, kai naudoti specialūs įtaisai skaitmeninio tachografo duomenims klastoti.

Savaitgalį patruliuodami visoje Kauno apskrityje, pareigūnai per dvi dienas patikrino daugiau kaip 2,5 tūkst. vairuotojų blaivumą, daugumai iš tų aštuonių vairuotojų, kurie buvo neblaivūs, nustatytas lengvas girtumas. Vienas neblaivus vairuotojas siekė išvengti policijos pareigūnų ekipažų, naudodamas „Waze“ programėlę, bet netrukus buvo sustabdytas. Neblaivi, po ilgai užsitęsusio vakarėlio, prie automobilio vairo sėdo ir mergina, kuriai buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,07 prom. Išaiškinti ir keturi beteisiai vairuotojai, taip pat vairuotojai, vairavę neapdraustas, be privalomos techninės apžiūros, neįregistruotas transporto priemones ar nesegėję saugos diržų.

Iš viso per savaitę pareigūnai nustatė keturiolika neblaivių vairuotojų. Dar 19 asmenų vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės. Užfiksuoti ir kiti pavieniai pažeidimai.

Šią savaitę, kovo 22-26 dienomis, policijos pareigūnai ypatingą dėmesį skirs nustatytos lenkimo tvarkos bei įvažiavimo į priešpriešinio eismo juostą kontrolei.

Už įvažiavimą į priešpriešinio eismo juostą, pažeidžiant Kelių eismo taisykles, kai tokie veiksmai nesukelia pavojingos situacijos (nepriverčia kitų eismo dalyvių staigiai keisti judėjimo krypties ar imtis kitų veiksmų savo saugumui užtikrinti) numatyta bauda nuo 60 iki 90 eurų. Už pavojingą įvažiavimą į priešpriešinio eismo juostą, lenkimo tvarkos pažeidimus gresia bauda nuo 170 iki 230 eurų, neturintiems teisės vairuoti – bauda nuo 450 iki 600 eurų. Chuliganiškas vairavimas asmenims užtraukia baudą nuo 450 iki 550 eurų, neturintiems teisės vairuoti – nuo 750 iki 1 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Savaitės girtumo rekordininkas – avariją Kaišiadorių rajone sukėlęs beteisis vairuotojas
  • Savaitės girtumo rekordininkas – avariją Kaišiadorių rajone sukėlęs beteisis vairuotojas
Kauno policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS