Savaitgalį Gaižiūnų poligone šeimininkavo ugnis: trasuojančios kulkos sukėlė keturis gaisrus | kl.lt

SAVAITGALĮ GAIŽIŪNŲ POLIGONE ŠEIMININKAVO UGNIS: TRASUOJANČIOS KULKOS SUKĖLĖ KETURIS GAISRUS

  • 4

Praėjusį savaitgalį net keturis kartus degė šalia Ruklos (Jonavos r.) esantis Lietuvos kariuomenės Jonušo Radvilos mokomajam pulkui priklausantis Gaižiūnų poligonas. Remiantis apie tai pranešusiomis Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėmis, visais atvejais nelaimę prišaukė trasuojančių kulkų kibirkščiavimas. Šeštadienį jų sukeltas gaisras buvo užgesintas tik daugiau kaip po penkių valandų.

Šis pavojingas serialas prasidėjo dar penktadienio popietę – kaip teigiama minėtose suvestinėse, 13.18 val. poligono budėtojas pranešė apie degančią žolę. Teko gesinti apie 80 arų miško paklotės. Lokalizuoti kilusį gaisrą pavyko tik per pustrečios valandos. Kartu su ugniagesiais gelbėtojais jį gesino ir kariai bei du miškininkai.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį – 23.26 val. poligono budėtojas vėl pranešė apie degančią žolę. Šį kartą išdegė apie vienas aras pievos. O gaisrą pavyko užgesinti per gerą valandą.

Dar karščiau šiame poligone buvo šeštadienį. Apie tai, kad jame dega miško paklotė buvo pranešta 13.11 val. Ugniagesiams gelbėtojams atskubėjus per vienuolika minučių, degė ne tik miško paklotė, bet ir kelmai. Šį kartą gaisras gesintas beveik pusšeštos valandos. Ugniagesiams gelbėtojams vėl padėjo kariai ir miškininkai. Šį kartą išdegė apie vieną hektarą miško paklotės.

Net ir po šio atvejo sekmadienio vidurdienį, 12.26 val., vėl pranešta apie gaisrą Gaižiūnų poligone. Ir vėl degė pieva. Šį kartą lokalizuoti gaisrą, pasitelkus pagalbon miškininkus, pavyko tik per pusketvirtos valandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

buvęs rekrūtas

Anusinis tegu moka baudą.Kuo jis prastesnis už mus baudžiamus?Kariuomenė anais laikais mokėjo baudas už nušautus briedžius ir nupjautus medžius.Na mėsą leisdavo sušert saldotams.bet gi žinot-mums kaulai da gyslos ,o šiškom-aukščiau majoro- kumpia i ir kt....

apšiko mėlynėm

turtingą mišką. prieš desėtką metų dar važiuodavau. buvo ženklai ir tvoros bet niekas nešaudė. Per 4 valandas - kibiras. Dabar nusiperku turguj.

Anonimas

Debiloidai žaidimus žaidžia. Karui su rusais ruošiasi . Kokiu idijotu vadui reikia būti, kad taip elgtūsi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS