Iš Seniavos kapinių vandalo atimta teisė vairuoti automobilį | kl.lt

IŠ SENIAVOS KAPINIŲ VANDALO ATIMTA TEISĖ VAIRUOTI AUTOMOBILĮ

Kauno apylinkės teismas šiandien paskelbė savo verdiktą vasario viduryje į Seniavos kapines automobiliu įvažiavusiam ir paminklus išvarčiusiam jų kaimynystėje gyvenančiam Antanui Serovui. Iš jo vieneriems metams atimta teisė vairuoti automobilį, tačiau šis nekonfiskuotas.

Paslaptys tapo viešomis

Kaip jau rašyta, išnagrinėti šios administracinio nusižengimo bylos per vieną posėdį nepavyko, nes 25-erių A.Serovas nuslėpė nuo savo mamos, kad ir ši privalo vykti su juo į teismą. A.Serovo mamos dalyvavimas nagrinėjant sūnaus nusižengimo bylą buvo būtinas, nes jos vardu registruotas automobilis, kuriuo sūnus įvažiavo į kapines.

Atvykusi į teismą, A.Serovo mama atskleidė, kad šis „Audi A3“, kurį sūnus nusipirko už savo santaupas vos prieš mėnesį iki įvykio, registruotas jos vardu, nes sūnus turi problemų su antstoliais. Įvardijo A.Serovo mama ir, kokia buvo didžiausia sūnaus klaida, lėmusi tai, kas įvyko. „Prieš tai jis kelis mėnesius važinėjo mano „automatu“, o po to persėdo į mechaninį automobilį, kurį nusipirko. Buvo užlėkęs su šiuo ir ant akmens, ir kieme, dėl ko jam sakėme, kad būtų labai atsargus su pedalais“, – pasakojo A.Serovo mama.

Po jos parodymų teisėjai Linai Lesinskienei pagarsinus byloje esančius tarnybinius policijos pranešimus, paaiškėjo, kad A.Serovas, pirmajame šios bylos posėdyje, į kurį neatsivedė mamos, apsimelavo. Nors teigė, kad pilnai pripažįsta savo kaltę ir gailisi.

Prieš tai jis kelis mėnesius važinėjo mano „automatu“, o po to persėdo į mechaninį automobilį, kurį nusipirko.

Demaskavo anonimas

Kaip teigiama viename iš tarnybinių pranešimų, vasario 14-osios ryte radęs nuniokotas kapines jų vedėjas puolė ieškoti vaizdo kamerų ant kaimynystėje esančių namų. Pavyko aptikti dvi. Policija paviešino tik vienos iš jų įrašą, kuriame nedidukas šviesios spalvos automobilis „piešė saules“ aikštelėje prie kapinių.

Kitos vaizdo kameros įraše buvo užfiksuotas kapinių link važiuojantis pilkos spalvos automobilis, kurio valstybinių numerių nesimatė, tačiau puikiai matėsi išskirtiniai jo požymiai – juodas stogas ir toks pats variklio dangtis. Ir netrukus tuo pačiu keliu atgal parbėgo žmogus, po kurio laiko vėl grįžęs į kapines. Ir šį jo sugrįžimą vainikavo automobilio ištempimas iš kapinių.

Policijai apklausus vietinius gyventojus, vienas iš jų, įvardintas, kaip anonimas, atskleidė, kad matydavo įraše įamžintą automobilį, stovintį prie Seniavos plento 91-ojo namo. Tačiau šiuo metu jo ten nebemato.

Antanas Serovas

Kada melavo?

Pareigūnams nuvykus nurodytu adresu, A.Serovo patėvis ir mama neslėpė, kad tai – jų sūnaus bei posūnio Antano automobilis. Tačiau, kur šiuo metu yra ši transporto priemonė, teigė nežinantys.

Besikalbant su jais, patėviui paskambino ir pats Antanas, prašydamas parvežti jį iš darbo.

Vienos nuniokotos kapavietės savininkas patirtą žalą įvertino 2 tūkst. eurų, kitos – 3 tūkst. O Kauno savivaldybės įmonė „Kapinių priežiūra“ išverstą kapinių tvorą įkainavo daugiau kaip 150 eurų.

Pareigūnai nusprendė palaukti, kol jiedu grįš. Ir, kaip teigiama tarnybiniame pranešime, jiems grįžus, A.Serovas iš karto prisipažino, kad jis nusiaubė vos už kelių namų esančias Seniavos kapines. Tačiau apie šio incidento aplinkybes tada pasakojo kitaip, negu stojęs prieš teismą.

Policijai jis teigė norėjęs tą vasario 13-osios vakarą išbandyti savo „Audi“ automobilį, nes šis buvo po remonto. Nors teisme A.Serovas pasakojo, kad tai buvo jo draugės, kurios gimtadienį tądien šventė, sumanymas. Ir esą po visko išvažiavo iš nusiaubtų kapinių pats. Nors policijai A.Serovas prisipažino, kad automobilį jo iš namų atsineštu trosu, kurio bėgant ir užfiksuotas viename iš vaizdo įrašų, iš kapinių ištempė kitas automobilis.

Policija rado A.Serovo „Audi“ Vilijampolėje – jo paties nurodytoje vietoje.

Nuostoliai – keturženkliai

Vienos nuniokotos kapavietės savininkas patirtą žalą įvertino 2 tūkst. eurų, kitos – 3 tūkst. O Kauno savivaldybės įmonė „Kapinių priežiūra“ išverstą kapinių tvorą įkainavo daugiau kaip 150 eurų.

Tačiau šioje byloje žalos atlyginimo klausimas nespręstas. Nagrinėti tik A.Serovo padaryti administraciniai nusižengimai.

Kaip jau rašyta, jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas už chuliganišką vairavimą, pasišalinimą iš eismo įvykio vietos bei kelio ženklų nepaisymą. Vien už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos grėsė bauda iki 2 tūkst. eurų ir teisės vairuoti praradimas nuo vienerių iki trejų metų.

A.Serovas prašė teismo kaip galima švelnesnės bausmės, nes dar reikės atlyginti ir padarytą žalą.

Prieš šį įvykį jis jau buvo baustas, kad vairavo automobilį, neturėdamas tokios teisės, ir už tai skirtos 310 eurų baudos dar nėra sumokėjęs.

Šiandien teisėja L.Lesinskienė skyrė A.Serovui už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, lėmusius Seniavos kapinių nuniokojimą, dar 1100 eurų baudą, kurią jis įpareigotas sumokėti per 40 dienų. Ir vieneriems metams atėmė iš A.Serovo teisę vairuoti transporto priemonę. Tačiau automobilio, kuriuo jis išvartė paminklus, nekonfiskavo, nes tai, sprendžiant dėl atsakomybės už šiuos nusižengimus, neprivaloma. Apie tai sprendžiama, atsižvelgiant į padarytų nusižengimų aplinkybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tokiam

Vafliui duot tvarkyti kapines 4 metus ir sveist apleistus paminklus. Na siaip ar kitaip karma jam pistels per kupra.

anonimas

ka tos teisės , toki reikia tirti psichiatrams , normalus žmogus to nesugalvotu .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS