Šešėlinės rinkos nepasieks tūkstančiai litrų putojančio vyno | kl.lt

ŠEŠĖLINĖS RINKOS NEPASIEKS TŪKSTANČIAI LITRŲ PUTOJANČIO VYNO

  • 8

Kauno ekonominė policija lapkričio mėnesio pabaigoje pas įtariamuosius rado tūkstančius alkoholinių gėrimų butelių, šimtus elektroninių cigarečių ir kitų nelegaliai laikomų daiktų.

Tyrimas pradėtas, kai buvo gauta informacija, jog vyras (gim. 1959 m.) ir moteris (gim. 1976 m.) galimai disponuoja dideliu kiekiu akcizais apmokestinamų prekių – alkoholiais gėrimais, kurių bendra vertė viršija 400 MGL, maža to, jie nėra paženklinti specialiaisiais ženklais – Lietuvos Respublikos banderolėmis. Įtariama, jog akcizais apmokestinamos prekės – alkoholis, pažeidžiant nustatytą tvarką, į Lietuvos Respublikos teritoriją atgabenamos iš Italijos.

Nustatyta, jog alkoholinius gėrimus iš Italijos užsako ir už juos sumoka vyras (gim. 1979 m.), o jo bendrininkas (gim. 1959 m.) iš tarptautinių krovinių pervežimo paslaugas teikiančios įmonės užsako pervežimo paslaugas į Lietuvą.

Lapkričio pabaigoje Kaune atliktų kratų metu paimti daugiau nei 5 tūkst. vienetų butelių ir kitų talpų su alkoholiniais gėrimai be Lietuvos Respublikos banderolių; 740 vienetų elektroninių cigarečių; 28 vienetai šaudmenų; keturios suktinės su neaiškios kilmės medžiagomis bei daugiau nei 40 tūkst. eurų.

Įtarimai pareikšti keturiems vyrams (gim. 1959 m.; gim. 1979 m.; gim. 1986 m.; gim. 1983 m.). Minėti Kauno miesto gyventojai policijos pareigūnams nebuvo anksčiau žinomi.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

GALERIJA

  • Šešėlinės rinkos nepasieks tūkstančiai litrų putojančio vyno
  • Šešėlinės rinkos nepasieks tūkstančiai litrų putojančio vyno
  • Šešėlinės rinkos nepasieks tūkstančiai litrų putojančio vyno
  • Šešėlinės rinkos nepasieks tūkstančiai litrų putojančio vyno
  • Šešėlinės rinkos nepasieks tūkstančiai litrų putojančio vyno
Kauno policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

aha

Cigaretės 800 Cigarilės (cigarai, sveriantys ne daugiau kaip po 3 gramus) 400 Cigarai 200 Tabako gaminiai 1 kg Spiritiniai gėrimai (pavyzdžiui, viskis arba džinas) 10 litrų Spirituotas vynas (pvz., cheresas arba portveinas) 20 litrų Vynas 90 litrų (iš kurių tik 60 litrų gali būti putojančio vyno) Alus 110 litrų . Keliaujant tarp EU šalių savo reikmėms galima vežtis be muitų.

Vita

Čia toks kiekis tikrai tik savo poreikiams. Susimetė, nusipirko, ant nosies naujakas. Nebeliko ką gaudyti? Čia tie patys milicininkai kur gėlininkus metus medžiojo ir rado barankos skylę, mamą su mažamečiu ant rankų naktį tardė. Siūst juos prie mokyklos iš vaikų cigaretes atiminės, naudos daugiau bus.

Sudomintas

Ir kas jį išpamps? (prisipažįstu, straipsnio neskaičiau).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS