Šilainiškiai šokdino tarnybas: gelbėta išsiblaškiusi senjorė ir ant šeimininkų supykęs šuo | kl.lt

ŠILAINIŠKIAI ŠOKDINO TARNYBAS: GELBĖTA IŠSIBLAŠKIUSI SENJORĖ IR ANT ŠEIMININKŲ SUPYKĘS ŠUO

  • 4

Kauno ugniagesių gelbėtojų suvestinėse apie pirmadienio iškvietimus – dvi nekasdieniškos gelbėjimo operacijos Šilainiuose.

Apie 16 val. persigandusi vieno Baltų prospekto devyniaaukščio gyventoja pranešė apie besikankinančio šuns dramą ketvirtojo aukšto balkone. Ji teigė, kad gyvūnas per jį persisvėręs. Ir, prieš skambindama Bendrojo pagalbos centro telefonu 112, jau buvo spėjusi išsiaiškinti, kad jo šeimininkų nėra namuose.

Šilainių komandos ugniagesiai buvo šio nekasdieniško iškvietimo vietoje jau po penkių minučių. Ir pirmiausiai konstatavo, kad privažiuoti iki balkono, kurio kaliniu tapo keturkojis, su autokopėčiomis neįmanoma.

Galiausiai iki jo pasikelta ištraukiamomis kopėčiomis. Balkono, kurio lauko durys buvo praviros, kalinys rastas pavojingai įsipainiojęs į savo pavadį, kuriuo, pirminiais duomenimis, buvo pririštas.

Pasibaigus ugniagesių gelbėtojų misijai, į šio įvykio tyrimą įsijungė ir policija, ir gyvūnų globos tarnyba, kurioms taip pat apie jį pranešė Bendrasis pagalbos centras. Panašu, kad bus aiškinamasi, ar tai – ne žiaurus elgesys su gyvūnu.

Po kitos šilainiškės, gyvenančios Šarkuvos gatvės penkiaaukštyje, skambučio, užregistruoto šiąnakt – jau po vidurnakčio, ir vėl Bendrajam pagalbos centrui teko siųsti į šį daugiabučių mikrorajoną policiją bei ugniagesius. Tiksliau – pirmieji atvykę policijos pareigūnai konstatavo, kad be ugniagesių gelbėtojų pagalbos jiems neapsieiti.

Apie tai, nurodant šį Šarkuvos gatvės adresą, ugniagesiams gelbėtojams buvo pranešta 1.24 val. Maždaug tokiu laiku minėtame penkiaaukštyje gyvenanti senjorė prašė padėti jai patekti į namus, nuo kurių ji pametė raktus. O avarinė durų atidarymo tarnyba naktinis savo paslaugų neteikia.

Evaldo Šemioto nuotr.

Anot policijos atstovės, pirmieji į įvykio vietą atskubėję jos kolegos pritarė besiblaškančios senjorės nuomonei, kad buto duris laužti gaila. Todėl ugniagesiai gelbėtojai palypėjo iki jos buto pirmajame aukšte langų glaustinėmis kopėčiomis ir atidarė vieną iš jų laužtuvu. O po to įleido vidun pro duris ir buto šeimininkę, ir policiją. Anot šios atstovės, jos kolegos dar padėjo ieškoti senjorei buto raktų ir namuose. Tačiau visos jų pastangos buvo bergždžios.

Žodžiu, išsiblaškiusi senjorė atsipirko už visą šią specialiųjų tarnybų sumaištį tik tradiciniu „ačiū“, o avarinei durų atidarymo tarnybai to tikrai būtų neužtekę.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

yja

šiaip smalsu ką senjorė veikė lauke pusę antros nakties

Kaunietė

Labai puiku, kad yra neabejingų žmonių. Ačiū jiems. Sutinku, kad už šunelio nepriežiūrą ir tarnybų išlaidas turi atlyginti nestabilūs šuns savininkai.

mano batai

buvo du-vienas dingo-nerandu-reikia skambint 112
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS