Šių laikų vergovė: kauniečiai skolininką ketino išvežti į užsienį ir išnaudoti „nešvariam“ darbui | kl.lt

ŠIŲ LAIKŲ VERGOVĖ: KAUNIEČIAI SKOLININKĄ KETINO IŠVEŽTI Į UŽSIENĮ IR IŠNAUDOTI „NEŠVARIAM“ DARBUI

  • 9

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį kaltais dėl prekybos žmonėmis pripažino tris kauniečius, kurie ketino pinigų vienam jų skolingą vyrą išvežti į Jungtinę Karalystę ir ten išnaudoti priverstiniam darbui.

Kaip pranešė Kauno apygardos prokuratūra, dviem iš kaltinamųjų – M.P.J ir L.O. – skirtos ketverių metų laisvės atėmimo bausmės, o T.M. – trejų metų laisvės atėmimo bausmė bei 1 tūkst. eurų įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Bylos duomenimis, 2017-ųjų pavasarį nuteistieji, naudodami fizinį ir psichologinį smurtą, M.P.J skolingą vyrą vertė vykti į Jungtinę Karalystę, žadėjo jį įdarbinti ardant automobilius ir planavo pasisavinti didžiąją dalį jo uždirbamų pinigų. Nukentėjusįjį taip pat ketinta išnaudoti nusikalstamoms veikoms daryti.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad M.P.J. su nukentėjusiuoju susipažino, kai šis jam norėjo parduoti savo telefoną ir dar keletą daiktų. Vyrams susitikus nukentėjusysis papasakojo, kad jam reikia pinigų, jis neturi darbo, todėl pardavinėja daiktus.

M.P.J. tuomet vyrui paskolino pinigų ir davė pasirašyti vekselį, pagal kurį nukentėjusysis per mėnesį turėjo grąžinti dvigubai didesnę sumą. Dar nepasibaigus skolos grąžinimo terminui, M.P.J. pradėjo grasinti ir smurtauti prieš nukentėjusįjį bei kartu su kitais dviem nuteistaisiais planuoti jo išvežimą į Jungtinę Karalystę.

Nukentėjusysis taip pat sutiko remontuoti M.P.J. močiutės namus ir tris dienas glaistė sienas, klijavo plyteles, atliko kitus vonios kambario remonto darbus, už tai negaudamas jokio užmokesčio.

Dėl šio epizodo M.P.J. teismo buvo pripažintas kaltu ir dėl išnaudojimo priverstiniam darbui atlikti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Rita Raulynaitienė.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

minde

saudyt tokoius reik duolk uzdirbt tada paimk .

Kopustas.

Nu truksta zodziu kokie tie lietuviai.

turbut

broko pridare pas babence plyteteles beklijuodamas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS