Skandalingajai porelei siūlomos skirtingos bausmės | kl.lt

SKANDALINGAJAI PORELEI SIŪLOMOS SKIRTINGOS BAUSMĖS

Oraliniu seksu Istorinės Prezidentūros sodelyje užsiėmusiai buvusiai dainininkei Erikai Lisauskienei, po trečios santuokos tapusiai Škudzinskiene, bei jos partneriui minti teismo slenksčio greičiausiai neteks.

Prokurorei nepriešataravo

Baigiantis savaitei Kauno apylinkės teismą pasiekė šiam nemažą atgarsį sukėlusiam ikiteisminiam tyrimui vadovavusios prokurorės pareiškimas dėl proceso baigimo baudžiamuoju įsakymu.

52-ejų E.Škudzinskienei siūlomas laisvės apribojimas, įpareigojant ją naktimis būti namuose. Ir tai yra subendrinta bausmė ir už minėtą akibrokštą, ir už smurtą prieš sutuoktinį, įvykdytą prieš pusmetį iki skandalo Prezidentūros sodelyje. Tik tada jiems susitaikius, ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

E.Škudzinskienės seksualinių žaidimų viešoje vietoje partneriui, 57-erių Vytautui Petrauskui, siūlomas 30 parų areštas.

Abu jie su šiomis bausmėmis sutiko. Ir tai buvo viena iš sąlygų perduoti jų bylą teismui baudžiamuoju įsakymu, kurį patvirtinti, ar ne – sumažinant ar padidinant siūlomas bausmes, teisėjas priims savo kabinete kaltinamiesiems nedalyvaujant. Nebent kiltų abejonių dėl įvykio aplinkybių. Tada būtų rengiamas teismo posėdis.

Sprendimą teisėjas turi priimti per septynias dienas. Baudžiamasis kodeksas už viešosios tvarkos pažeidimą numato arba viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Teismo posėdis būtų rengiamas ir tada, jeigu kaltinamieji apskųstų teisėjo jiems skirtas bausmes.

To dar nebuvo

"Kauno diena" rašė, kad E.Škudzinskienė su V.Petrausku Istorinės Prezidentūros sodelyje veikiančios fotografijų parodos apie Pirmosios Lietuvos Respublikos didžiuosius pasiekimus fone rugpjūčio 6-osios popietę užsiiminėjo oraliniu seksu. Ir tai matė nemažai žmonių, tarp jų – ir vaikai bei turistai iš užsienio.

Pristačius skandalingąją porelę į areštinę, abiem buvo nustatytas sunkus girtumas. E.Škudzinskienei – 2,66 promilės alkoholio, V.Petrauskui – 3,4 promilės.

Šis benamis, kaip ir skandalingoji jo partnerė, yra ne kartą baustas už administracinius nusižengimus. O jaunystėje – ir teistas, tačiau šie teistumai jau išnykę.

Buvo galima administracinė teisena ir dėl jų elgesio Prezidentūros sodelyje, tačiau Kauno teisėsaugininkai dėl šio akibrokšto nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, prisipažindami, kad tai lėmė neeilinė vieta, kurioje ištvirkauta.

Kliuvo ir sutuoktiniui

Apklausti po sulaikymo įtariamieji teigė dėl girtumo nelabai pamenantys, už ką atsidūrė areštinėje.

Pareiškus įtarimus, jie abu buvo paleisti, skiriant švelnesnę už suėmimą kardomąją priemonę – periodinę registraciją policijoje.

Bandymas perduoti šią bylą teismui pagreitinto proceso tvarka sužlugo, paaiškėjus, kad kovą E.Škudzinskienė jau pasinaudojo įstatymų išlyga. Taip tapo ir visuomenei žinoma, kad tada jos atžvilgiu buvo nutrauktas prieš mėnesį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš sutuoktinį.

Tada E.Škudzinskienė buvo kur kas blaivesnė, negu ištvirkaudama Prezidentūros sodelyje, – "tik" 0,68 promilės alkoholio. O ir sutuoktinis tada ne per daugiausiai nuo jos nukentėjo, nes jiedu netrukus susitaikė. Sutiko, pirminiais duomenimis, jis ir dabar su siūloma bausme sutuoktinei, atnaujinus tada nutrauktą tyrimą ir prijungus šį prie naujosios jos bylos.

Neapsieita be psichiatrų

Po akibrokšto Prezidentūros sodelyje jau buvo kreiptasi į psichiatrus, kad šie įvertintų E.Škudzinskienės bei V.Petrausko sveikatos būklę.

Nors jau per keliolika metų trunkančią skandalistės karjerą E.Škudzinskienė keliasdešimt kartų bausta už įvairius išsišokimus, kurie teisiškai įvertinti kaip viešosios tvarkos pažeidimai, pasirodymai viešoje vietoje išgėrus, nedideli chuliganizmai ir pan. Miesto specialiosioms tarnyboms ne kartą yra tekę skubėti ir į Chemijos gatvės daugiaaukštį, kuriame ji ne kartą mušėsi su ten gyvenančia, ne mažiau skandalinga savo motina. Tačiau labiausiai buvusi dainininkė išgarsėjo prieš devynerius metus Dainavos policijos komisariate surengtu striptizu prieš televizijos kameras ir seksualiniu priekabiavimu prie pareigūnų.

Tačiau po skandalo Prezidentūros sodelyje prisimintas ir 2016-ųjų spalio eismo įvykis Baltijos gatvės pėsčiųjų perėjoje, kai E.Škudzinskienė, partrenkta automobilio, be kitų sužalojimų, patyrė ir sunkią galvos traumą.

Psichiatrams užteko tik ambulatorinės ekspertizės. Jų verdiktas – ir E.Škudzinskienė, ir V.Petrauskas yra pakaltinami, t. y. supranta savo veiksmų esmę ir gali už juos atsakyti.

GALERIJA

  • Skandalingajai porelei siūlomos skirtingos bausmės
  • Skandalingajai porelei siūlomos skirtingos bausmės
  • Skandalingajai porelei siūlomos skirtingos bausmės
  • Skandalingajai porelei siūlomos skirtingos bausmės
  • Skandalingajai porelei siūlomos skirtingos bausmės
  • Skandalingajai porelei siūlomos skirtingos bausmės
"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Jonas Petraitis

MEILE VALDO !

Nustebau

Nejaugi jau praejo Tautos seksinimo propaganda? Gi anksciau, o dabar jau bent retsykiais ir delfyje, ir lietryty, ir kt. interneto portaluose vis pasirodo rekomendacijos, kaip paivairinti seksa, kad pasiektum orgazma ar pailgintum vyrishka kishtuka. Ir vis rodo ishsishiepusias poreles pataluose. Tai pamate zhmones ir nutare vieshai isbandyti, kaip jiems gausis. Jeigu jau bausti, tai bausti reikia tuos reklamscikus, kurie vieshai propaguoja paleistuvystes. O bausti viena porele butu labai neteisinga. Argi ne taip?

che

durneliai komentatoriai, vienas šaukia, kad nėra čia ko juos išlaikyti kai sėdi parų, kitas baubia, kad reikia parų, nes kitaip nebus nubausti :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS