Skandalingajam fotomodeliui pateikta rekordinė sąskaita: byla – jau teisme | kl.lt

SKANDALINGAJAM FOTOMODELIUI PATEIKTA REKORDINĖ SĄSKAITA: BYLA – JAU TEISME

  • 60

Beveik 17 tūkst. eurų Valstybinės ligonių kasos ieškinys už aukos gydymą ir gresiantis įkalinimas iki dešimties metų. Tokia sąskaita pateikta skandalingajam fotomodeliui Modestai Malažinskaitei už jos nuotykius praėjusių metų vasarį liūdnai pagarsėjusiame Partizanų gatvės bendrabutyje. Ši didelį atgarsį sukėlusi byla 2024-ųjų išvakarėse perduota Kauno apylinkės teismui.

Namų darbai su alkoholiu

Kaip jau ne kartą rašyta, informacija apie šį incidentą buvo pradedamos Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius pernykštės vasario 28-osios kriminalinius įvykius šalyje.

Tada pranešta, kad minėto Kauno policijai gerai žinomo bendrabučio, kuris jau ne vienerius metus vadinamas tiksinčia bomba, bendro naudojimo virtuvėje kilo konfliktas, kuriame dalyvavo 2005 m. gimusi moteris ir trys vyrai: du, gimę 2003 m., ir vienas, gimęs 2005 m. Šis – dar nepilnametis.

Viskas baigėsi tuo, kad nepilnamečiui peiliu buvo sužalota lūpa, o vienam iš 20-mečių – kaklas.

Minėtas 20-metis – buvęs M. Malažinskaitės, sugebėjusios derinti darbą fotomodelių agentūroje su teistumu už smurtą prieš bendraamžes, vaikinas. Ir yra pagrindo įtarti, kad šis galėjo jos pavyduliauti savo bendraamžiui, pas kurį, gyvenantį tame pačiame bendrabutyje, aštuoniolikmetė M. Malažinskaitė tada viešėjo – esą atvyko, jam padedant, ruošti pamokų. Tačiau galiausiai viskas baigėsi išgertuvėmis. Iš pradžių sudorotas viskio butelis, o vėliau – dar ir brendžio.

Per plauką nuo tragedijos

Prisipažinusi, kad du šio bendrabučio gyventojus tą vėlų vakarą sužalojo ji, M. Malažinskaitė pasakojo, kad buvęs jos vaikinas pats ją išprovokavo – iš pradžių išmetė per langą jos rankinę, o vėliau bandė prieš ją ir smurtauti, dėl ko ji ir buvo priversta gintis. Tada į jos rankas ir pateko virtuvėje buvęs peilis.

Tačiau M. Malažinskaitė tikino ne tik nesitaikius šiam 20-mečiui peiliu į kaklą, bet ir nemačius, kur pataikė.

Nukentėjusysis iš įvykio vietos buvo išvežtas tada į Klinikas, kur skubiai operuotas širdies chirurgijos specialistų. Šie konstatavo, kad jo gyvybei gresia pavojus. Po tokio jų verdikto ikiteisminis tyrimas, iš pradžių pradėtas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, skubiai perkvalifikuotas į sunkų sveikatos sutrikdymą, o jo tyrimą iš Kauno apylinkės prokuratūros perėmė Kauno apygardos prokuratūra.

Asociatyvi E. Ovčarenko/BNS nuotr.

Padėjo moteriška gudrybė

Antrasis jaunuolis, nukentėjęs tą vakarą nuo M. Malažinskaitės, buvo septyniolikmetis jos naujojo draugo, pas kurį ji tada viešėjo, brolis, gyvenantis kartu su vyresnėliu. M. Malažinskaitė prisipažino paleidusi į nepilnametį peilį esą dėl įžeidžiančio epiteto. Septyniolikmečiui pasisekė labiau – jam pataikyta tik į lūpą.

Policija sulaikė tada M. Malažinskaitę ne įvykio vietoje, o prie „Hyper Maximos“, į kurią ji su minėtu savo naujuoju draugu esą ėjo pirkti pieno, nes buvo girdėję, kad šis – geras priešnuodis, gavus ašarinių dujų. O šiomis M. Malažinskaitę buvo pavaišinęs jau minėtas septyniolikmetis.

Sulaikymo metu M. Malažinskaitei nustatytas 1,13 prom. girtumas.

Prokurorui prašant tada ją suimti trims mėnesiams, smurtautoja teisme ėmė teigti esą turėjus gintis nuo buvusio vaikino su peiliu, nes šis kėsinosi ją išžaginti, nors iki tol apie tokią aplinkybę net nebuvo užsiminusi.

Pateikdama naują įvykio versiją, M. Malažinskaitė prašė jos nesuimti, o uždėti apykoję. Ir panašu, kad tokia jos taktika sugraudino teisėją, nes ši jai skyrė intensyvią priežiūrą trims mėnesiams, nustatant tokias šios sąlygas: nuolat dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą, būti namų zonoje ir nebendrauti bei neieškoti ryšių su 20-mečiu, pas kurį viešint, viskas ir įvyko.

Iškalbingas šleifas

M. Malažinskaitę prašyta tada suimti, nes ji jau buvo teista dėl smurtinių išpuolių prieš bendraamžes, už ką Kauno apylinkės teismas 2022-ųjų vasarą jai jau buvo skyręs laisvės apribojimą.

Vienai iš minėtų bendraamžių M. Malažinskaitė prie vienos Kauno gimnazijos smogė kelis kartus kumščiu į veidą, o pargriuvus, dar spardė ir į pilvą. Kitą bendraamžę ji po kelių mėnesių sumušė prie vieno prekybos centro, trenkiant jai ne kartą kumščiu į galvą bei apspardant, o, užpultajai bandant pabėgti, dar pavijo ją laiptinėje ir spardė toliau.

Už šiuos išpuolius 2022-ųjų rugpjūtį Kauno apylinkės teismas tada dar septyniolikmetei M. Malažinskaitei buvo skyręs devynių mėnesių laisvės apribojimą, įpareigojant dalyvauti elgesio pataisos programoje, uždraudžiant bendrauti su nukentėjusiomis bei nuo 21 iki 6 val. būti namuose. Tačiau vėl ją į teisiamųjų suolą pasodinsiantis išpuolis jau su peiliu rankose Partizanų gatvės bendrabutyje buvo įvykdytas apie 22 val. vakaro.

Neeilinis rinkinys

Be to, 2021-ųjų vasarą, dar būdama šešiolikmete, M. Malažinskaitė buvo įkliuvusi su kvaišalais. Tačiau tada jos atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis savo reikmėms buvo nutrauktas, atsižvelgus į jauną amžių bei iki tol švarią biografiją.

Dar vieno teismo proceso laisvėje laukianti M. Malažinskaitė, kuriai jau nuimta apykojė ir skirta švelnesnė kardomoji priemonė, portalo kauno.diena.lt žiniomis, jau nekalba apie tai, kad griebėsi peilio, nes ją kėsintasi išžaginti.

Šiuo metu ji – vienintelė laisvėje esanti minėto konflikto Partizanų gatvės bendrabutyje dalyvė. Ir abu nukentėjusieji, ir tik liudytojo statusą turintis buvęs minėto bendrabučio gyventojas, pas kurį ji tada viešėjo, šiuo metu atlieka bausmes įvairiose šalies įkalinimo įstaigose už įvairius nusikaltimus. Minėtas liudytojas, kaip jau buvo rašyta, ne per seniausiai buvo savavališkai pasišalinęs iš Pravieniškių.

Rašyti komentarą
Komentarai (60)

Domas

Kauno valdžios užmirštas visas pastatas.Nei langų,nei durų.Aplinka netvarkyta dešimtmečiais.Didele gėda Kauno merui Matijosaiciui ir Kauno būtų ūkiui...

Cha cha cha

Vertingas kadras Putino zzzasrancams Ukrainoje.

jojo

cia tikras fotoschnobelis kur putka masazuoja live uz babkes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS