Skandalingas Kauno advokatas klimpsta vis giliau | kl.lt

SKANDALINGAS KAUNO ADVOKATAS KLIMPSTA VIS GILIAU

Advokatas Dalius Gintautas, paskui kurį velkasi jau ne vienos baudžiamosios bylos šleifas, panašu, kad neketina sustoti. Jam gresia nauji įtarimai.

Apgaulė demaskuota

Šį kartą – dėl nusikaltimo, galimai padaryto teismo posėdžių salėje. Tačiau, ne ginant kurį nors teisiamąjį, bet savo paties byloje, kurioje jis kaltinamas neteisėtu vertimusi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla, dokumentų klastojimu ir aplaidžiu apskaitos tvarkymu.

Anot dienraštį konsultavusių teisininkų, D.Gintauto elgesys prieš dvi savaites vykusiame šios bylos posėdyje, apie kurį rašė ir "Kauno diena", yra klasikinis pavyzdys, kaip trukdyti teisėjo veiklai.

Kaip jau rašyta, šis posėdis buvo atidėtas, teisiamajam D.Gintautui pareiškus, kad jo naujoji gynėja, su kuria sudarė sutartį tik išvakarėse, nespėjo susipažinti su byla. Dėl šios priežasties jos nagrinėjime paskelbta pertrauka.

Tačiau po dešimties dienų Kauno apylinkės teismas gavo vieno Klaipėdos advokato padėjėjos Laimos Jašmontienės pranešimą. Šio turinys – gana emocingas, o esmė – šokiruojanti.

Anot L.Jašmontienės, jokios sutarties su D.Gintautu šioje byloje ji nėra sudariusi. O to priežastys – konfidencialios.

Sprendžiant iš emocingo pranešimo turinio, galima daryti išvadą, kad D.Gintautas viešai apsimelavo. Ir ne kartą. Pirmiausiai jis apie savo naująją gynėją pareiškė išgirdęs, kad bylą nagrinėjanti teisėja Tatjana Butkienė atmetė jo prašymą dėl teismo nušalinimo. Tik tada jis pasakė, kad moteris, kurią atsivedė į nutarties paskelbimą, yra naujoji jo advokatė, su kuria sutartis sudaryta jau kažin kada. Tačiau, esą jo gynėja šios sutarties šiandien neatsinešė. Po to D.Gintautas ėmė teigti, kad ši sutartis yra jo kompiuteryje. Ir tik teisėjai pareiškus, kad kompiuterio ji prie bylos neprijungs, paprašė skelbti bylos nagrinėjime pertrauką, nes jo teisininkė pernakt nespėjo susipažinti su bylos medžiaga.

Bendrauti nenorėjo

"Kauno diena" paklausė pačios L.Jašmontienės, kodėl ji parašė teismui minėtą pareiškimą, nors atsivesta D.Gintauto į posėdį, šiam antrino. Tiesa, viena jos replika dėl D.Gintauto pasisakymo tada šokiravo visus posėdžio dalyvius. L.Jašmontienė pareiškė, kad jos kliento pasisakymas yra "nesąmoningas". Tačiau daugiau detalizuoti nebuvo linkusi.

L.Jašmontienė su žiniasklaida bendravo nenoriai. Pasiteiravus, kokiomis aplinkybėmis ji tada atsidūrė D.Gintauto bylos posėdyje, jeigu šiam neatstovauja, L.Jašmontienė atkirto, kad šis teismo procesas – viešas. Galiausiai patikslino, kad atvyko tada į Kauną, nes atstovavo D.Gintautui kitoje byloje, kuri turėjo vykti šalia esančiame pastate. Kaip jau rašyta, D.Gintautas taip pat buvo apie tai užsiminęs, prašydamas skelbti jo bylos nagrinėjime pertrauką. Esą netrukus turi įvykti prieš mėnesį suplanuotas posėdis, susijęs su jo vaikais, kurie jam gyvenime svarbiausi.

Nebuvo linkusi L.Jašmontienė atsakyti ir į klausimą, kodėl apie tai, kad D.Gintautas teismui melavo, ji informavo šį ne iš karto. "Kauno dienai" L.Jašmontienė jau teigė esą tada sutarties projektas dar tik buvo derinamas, nes tikėtasi, kad teismas nusišalins. O nepasirašė šios sutarties su D.Gintautu dėl konfidencialių priežasčių.

Senaties terminas už D.Gintautui inkriminuojamus nusikaltimus – aštuoneri metai. O šie, remiantis kaltinamuoju aktu, galimai padaryti nuo 2013-ųjų lapkričio iki 2015-ųjų.

Viena priežasčių, kodėl D.Gintautas ieško būdų, kaip sustabdyti jau prie pabaigos artėjantį jo bylos nagrinėjimą – planuojama jo sutuoktinės, kuri nori su juo skirtis, apklausa. Tam ji buvo pasirengusi ir tada, kai D.Gintautas, sprendžiant iš L.Jašmontienės pranešimo teismui, apsimelavo. Beje, minėto savo pranešimo kopiją pastaroji išsiuntė ir pačiam D.Gintautui.

D.Gintauto melą demaskavo anksčiau jam antrinusi advokato padėjėja.

Virš 100 lapų

Kaip jau rašyta, ne vienus metus Kauno apylinkės teisme nagrinėjamos D.Gintauto bylos kaltinamasis aktas apima 108 lapus.

Byla buvo perduota Kauno apylinkės teismui dar 2017-ųjų gruodį. O ikiteisminis tyrimas joje pradėtas 2015-aisiais – Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnams sustabdžius patikrinti transporto priemonę, kurios vairuotojas pateikė juos šokiravusį dokumentą. Šis buvo išduotas Savadarbių transporto priemonių gamintojų asociacijos, kuriai vadovavo D.Gintautas.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad asociacijos vadovas galimai pasinaudojo įstatymų netobulumu, pasikeitus kai kurių transporto priemonių registravimo tvarkai.

Beveik reketas

D.Gintauto vadovaujama asociacija registravo savadarbes transporto priemones ir keturračius, neturėdama tam Susisiekimo ministerijos išduoto leidimo. Ir ėmė už tai pinigus.

Pirmiausiai užkibusieji už skelbimo apie tokias paslaugas turėjo įstoti į asociaciją ir sumokėti nario mokestį. O po to jiems asociacijos vardu būdavo išduodami transporto priemonės numeriai ir registracijos bei techninės patikros liudijimai. Šie dokumentai esą galioja porą metų, t.y. tiek laiko juos įsigijusieji gali dalyvauti viešajame eisme.

Kelių policijos pareigūnams su tokiu "dokumentu" įkliuvęs vairuotojas buvo nubaustas administracine tvarka. Nors, kaip ir kiti parodymus D.Gintauto teisme davę liudytojai, jau buvo už jį sumokėjęs teisiamojo vadovaujamai asociacijai.

2018-ųjų gegužę D.Gintautui pavyko pasiekti, kad teismas grąžintų jo bylą prokurorei – patikslinti kaltinimą. Tai padarius, byla 2019-ųjų vasarį vėl perduota teismui. Tačiau, pasinaudojęs pertrauka jos nagrinėjime, D.Gintautas sugebėjo tapti advokatu. Nors prieš pirmą kartą perduodant bylą teismui buvo vos prieš pusmetį tapęs advokato padėjėju. Ikiteisminį tyrimą atlikusiems pareigūnams informavus apie tai Advokatų tarybą, iš šios nesulaukta jokios reakcijos.

Tarp aukų – ir sūnus?

Ne per seniausiai D.Gintautas tapo įtariamuoju dar vienoje byloje – dėl smurto prieš mažametį sūnų. Jam skirtas įpareigojimas nebendrauti su nukentėjusiuoju ir neieškoti su juo ryšių.

Šis įtarimas advokatui D.Gintautui buvo pareikštas po jo šešiamečio sūnaus apklausos pas ikiteisminio tyrimo teisėją. O minėtas įpareigojimas – nukentėjusiojo mamai kreipusis pagalbos į teisėsaugą, mėginant apsaugoti mažametį nuo tėvo, bandančio daryti jam poveikį dėl pradėto ikiteisminio tyrimo, persekiojimo.

"Kauno dienos" žiniomis, į naująją D.Gintauto bylą sugulę įvykiai įvyko per pernykštes Kūčias. Anot jo sutuoktinės, tėvas smurtavo prieš šešiametį neblaivus. Po šio incidento ji teigia išėjusi iš namų su nukentėjusiuoju bei dar mažesne dukra "kaip stovi". Ir išsinuomojo su vaikais butą. O šių tėvas ne tik jau kelis mėnesius neprisideda prie vaikų išlaikymo, bet ir yra pakeitęs jų buto, kuriame liko šeimininkauti vienas, durų spynas.

"Kauno dienos" žiniomis, buvo informuota apie advokatui D.Gintautui pareikštą įtarimą smurtavus prieš mažametį sūnų ir Advokatų taryba. Tačiau, ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai sulaukė iš šios tik atsakymo, kad jų pranešimas gautas.

GALERIJA

  • Skandalingas Kauno advokatas klimpsta vis giliau
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Kisa iš filmo Dvylikos kėdžių

Nesąmonių rašytojui: Google visagalis įveskite ir rasite visas šio Skandalingo Advokato laimėtas bylas ir paklauskite KD Žurnalistės kodėl ji naudoja jo labai senas foto, o nefotografavo prieš posėdį. Kaip suprantu abu esame Šio Asmens Facebook draugai. Beje, perskaitykite postą, kuriame Advokatas itin nustemba kai ta pati Teismo sudėtis panaikina savo priimtą neįsiteisėjusią nutartį ir priima kitą.Šitas institutas įtvirtintas kodekse nuo 2001 m . įsigaliojimo. Labai jau taikoma KD komentarų cenzūra :D

Nesąmonių rašytojui

Nesąmonių rašytojui, pasivadinusiam Dvylikos kėdžių aktorius: "...marškiniai be spalvos, švarko rankovės truputį blizgančios ir kostiuminės kelnės, vargu, ar jo." Ar šitas komentatorius nori pasakyti, kad garsus advokatas neuždirba ant kelnių ir marškinių, kad dėvi svetimas kelnes? :D :D :D

PL

Slykstus ir bjaurus tipas, visada menkinantis kitus, ir save vaizduojantis karalius. Butu smagu ji pamatyti pravieniskiu spa
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS