Skandalingasis bėglys vėl kelia problemų | kl.lt

SKANDALINGASIS BĖGLYS VĖL KELIA PROBLEMŲ

Du kartus iš Kauno klinikinės ligoninės sugebėjęs pabėgti koronavirusu užsikrėtęs Domininkas Armalis – vėl laisvėje. Iš  gydymo įstaigos jis išleistas kaip pasveikęs. Tačiau dabar jo neranda teisėsaugininkai.

Nesulaukia atsakymų

Vien po pirmo D.Armalio pabėgimo buvo nustatyta devyniolika tada kontaktą su juo galėjusių turėti asmenų.

"Reikėjo maisto ir ėjau", – toks buvo 54-erių D.Armalio pasiaiškinimas teisėsaugininkams, pareiškus jam įtarimus dėl kovos su epidemijomis taisyklių pažeidimo ikiteisminiame tyrime, pradėtame tiek dėl pirmojo jo pabėgimo iš Kauno klinikinės ligoninės liepos 23-ąją, tiek dėl antrojo – liepos 26-ąją.

Kaip jau rašyta, po pirmo pabėgimo jis sugebėjo nusigauti iki Lazdijų rajono, kur po septynių valandų buvo sulaikytas. Ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Alytaus departamento Lazdijų skyrius nustatė vienuolika asmenų, turėjusių galimų kontaktų su D.Armaliu. O NVSC Kauno departamentas – aštuonis tokius asmenis. Pasiekęs, kaip įtariama, viešuoju transportu Kauno centrą, D.Armalis buvo užsukęs į K.Donelaičio gatvėje esantį banką. Paskui sugebėjo Kauno autobusų stotyje įsėsti į Druskininkų kryptimi vežantį autobusą. Ir išlipęs iš šio Seirijuose, susistabdyti pakeleivingą automobilį, kuris jį pavėžėjo iki ten, kur jis vėliau buvo sulaikytas policijos.

Teisėsaugininkai neturi duomenų, kad D.Armalis apkrėtė koronavirusu bent vieną iš minėtų devyniolikos asmenų. Tiesa, yra išsiųstos užklausos, tačiau atsakymų iki šiol nesulaukta.

"Kauno dienos" skaitytojo nuotr.

Atsidūrė pakaunėje

Kur šiuo metu yra D.Armalis, nežinoma. Po pirmojo pabėgimo jis vėl buvo sugrąžintas į Kauno klinikinę ligoninę, nes Abromiškių reabilitacijos ligoninė tada atsisakė bėglį priimti.

Sugrąžintas į Kauno klinikinę ligoninę, D.Armalis po trijų dienų vėl pabėgo. Kaip jis pats vėliau teigė žiniasklaidai – ir vėl pritrūkęs maisto, kurio buvo nuėjęs į Šilainių "Maximą". Jis buvo pastebėtas ligoninės personalo jau grįžtantis atgal – nemenkoje šios gydymo įstaigos teritorijoje. Po šio įvykio jau ant D.Armalio palatos lango buvo uždėtos grotos. O rugpjūčio pradžioje – po dviejų neigiamų testų jis buvo pervežtas į specifinės paskirties pakaunės ligoninę, kurioje buvo atsidūręs ir liepą.

Spalvinga asmenybė

Pirmą kartą į minėtą pakaunės ligoninę D.Armalis buvo atvežtas liepos viduryje greitosios medikų, lydimų policijos, tiesiai iš teismo. O šiame jis buvo atsidūręs dėl ne vieną mėnesį trukusias išgertuves vainikavusio konflikto su kaimynais. Šiai istorijai pasiekus teismą, D.Armalis vėl jame susimušė.

Tai buvo ne pirma jo akistata su Temide. Tarp D.Armalio teistumų yra ir septynerių metų laisvės atėmimas 2002-aisiais už tyčinį nužudymą. Atlikdamas šią bausmę jis buvo lygtinai anksčiau laiko paleistas į laisvę. Vėliau dar buvo teistas už vagystes ir turto sugadinimą.

"Kauno dienos" žiniomis, šią liepą patekęs į minėtą specifinės paskirties pakaunės ligoninę, D.Armalis netrukus buvo iš jos išrašytas, nenustačius jokių rimtesnių sveikatos sutrikimų. Tik problemas, susijusias su alkoholio vartojimu.

Neužsibuvo šioje gydymo įstaigoje D.Armalis ir rugpjūtį, kai jis buvo čia pervežtas iš Kauno klinikinės ligoninės ir ėmė grasinti, kad paskelbs bado streiką.

Minėta pakaunės ligoninė – paskutinė teisėsaugininkams, atliekantiems ikiteisminius tyrimus dėl D.Armalio pabėgimų, žinoma jo buvimo vieta. Išrašytas iš šios ligoninės, D.Armalis į Lazdijus, kur yra registruotas, negrįžo. Nors jam yra skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Įtariama, kad D.Armalis toliau gali gyventi benamio gyvenimą Kaune, greičiausiai – vėl Palemone, kur prisilaikė prieš patekdamas pas medikus dėl sumuštos galvos, kai jam ir buvo diagnozuotas koronavirusas. Kol kas paskelbta tik vietinė D.Armalio paieška, nes be jo nebus galima baigti ikiteisminių tyrimų, kurie artimiausiu metu bus sujungti į vieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Šaunuolis Armalis, taip ir toliau . “Respect”

tarp kitko

2002 nuteistas u tycini nuzudyma , po to paleistas, po to vagystes ir t.t Gerai skamba ar ne?

Nepakaltinamas

Kuo didesnis debilas, tuo sunkiau jį surasti, juk be ligonio asmeninio sutikimo negalima jo uždaryti ir gydyti ten kur priklauso, todėl tokie domininkai klajoja, kur nori, yra tokių, kurie kelia pavojų aplinkiniams. Net policijos šie liumpenai nedomina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS