Akibrokštas smurto tyrime: paauglė atsisakė duoti parodymus prieš globėją | kl.lt

AKIBROKŠTAS SMURTO TYRIME: PAAUGLĖ ATSISAKĖ DUOTI PARODYMUS PRIEŠ GLOBĖJĄ

Praėjusią savaitę policija ir ugniagesiai skubėjo gelbėti nepilnametės. Jie kviesti dėl galimo globėjos smurto prieš septyniolikmetę. Vidurnaktį nurodytu adresu sulėkusios tarnybos rado globotinę ir 55 metų globėją,  kuriai nustatytas 1,23 prom. alkoholio girtumas.

Pirminiais tarnybų duomenimis, 17-metė galėjo būti mušta laidu, jai galimai praskelta galva.

Ugniagesiai pareigūnams padėjo patekti į pastatą. Jame pareigūnai sulaikė moterį, galimai smurtavusią prieš nepilnametę globotinę. Moteris buvo uždaryta į areštinę, vėliau jai pareikšti įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo, ir ji buvo paleista su pasižadėjimu neišvykti. Jai uždrausta bendrauti su globotine,  kaip nors bandyti su ja susisiekti.

Apklausos metu globėja savo kaltės nepripažino.

Šią savaitę tebevyksta šio įvykio tyrimas. Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė portalui kauno.diena.lt teigė, kad nepilnametė  jau apklausta pas ikiteisminio tyrimo teisėją.

„Ji atsisakė prieš globėją duoti parodymus, konflikto priežastis aiškinamės, vyksta tyrimas, renkama informacija apie galimai anksčiau buvusius konfliktus ir jų priežastis tarp globėjos ir mergaitės“, – sakė I. Bočkienė.

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Vija Kudzienė praėjusią savaitę portalui kauno.diena.lt  teigė, kad „ant mergaitės kūno matomos smurto žymės“.

„Plačiau apie sveikatos sutrikdymą galėtų pakomentuoti gydymo įstaigos arba policijos atstovai“, – teigė V. Kudzienė.​

Anot jos, minima globėja teturėjo šią vieną globotinę, tačiau su šeima yra užauginusi dar vieną. 

Ji atsisakė prieš globėją duoti parodymus, konflikto priežastis aiškinamės.

Mergaite ji rūpinosi nuo tada, kai ši būdama vos dvejų metukų apsigyveno šioje šeimoje. Pastaruoju metu paaugle rūpinosi ji viena.

Šiemet liepą į Vaiko teisių apsaugos specialistus kreipėsi pati globotoja dėl bendravimo su mergaite sunkumų. „Po pokalbio tiek su globėja, tiek su globojama mergaite, buvo nustatinėjamas grėsmės vaikui lygis, tačiau grėsmė nenustatyta“, – sakė V. Kudzienė.

Rugpjūčio pabaigoje gautas pranešimas iš policijos, kad globotoja kreipėsi į policiją dėl paauglės elgesio, tačiau atvykus pareigūnams pasirodė, kad moteris neblaivi, buvo nustatytas pirmasis grėsmės vaikui lygis ir mergaitė apgyvendinta VšĮ Paparčių šv. Juozapo šeimos namuose. 

„Rugsėjo mėnesio pradžioje mergaitė susitaikė su globėja ir pareiškė norą grįžti gyventi pas ją“, – tęsė V. Kudzienė. 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Ar ne bus cia atvejis

Kai vaikagrobiu virsininke pagrasino merginai, kad ja atiduos dar blogesniems "globejams", jei nebus nuslopintas skandalas?

AS

Suprato ,kad buvo uz ka.Saunuole.

prisiminkit straipsny -globeja caize laidais globotine

budama girta , ...dabar ,,,globotoja ,,ramiausiai sau vaiksto ir tvirtina ,kad nieko nemuse , o globotine mergaite jau suskubo atsisakyt ir duot parodymus pries globeja----Dabar prisiminkit kaip Panemunej motina per striuke kepztelejo savo vaikuj budama blaivi , ir kaip is pakrumes islindes ,,,vaikuciu globejas,,, tase motina ,neva uz tai ,kad ji skriaudzia savo vaika ...prisiminkit kaip buvo is motinos[tevu] atimti vaikai , kaip motina tase po prokuratura , baudom apdejo ,ekspertizes dare , po teismus tase ...ir po siai dienai taso ..zaloja vaikus gadina nervus ir sveikata ir vaikams ir tevams ,,,,vaikuciu teisiu specialistai.....,,,,ir darykit isvadas , cia aisku kaip diena chrone ,,globeja ,, reikalinga tik tam kad galima but imt pinigus uz ,,globa ,, kuria pasiima ,,,vaikuciu globos specialistai,,, turintys tokiu ,,,globeju,,, kelias desimtis savo rajone irdarantys sau y kisene didelius pinigus....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS