Snygio spąstai Kaune: transportas neužkilo į įkalnes, ryte – pagyrimai vairuotojams | kl.lt

SNYGIO SPĄSTAI KAUNE: TRANSPORTAS NEUŽKILO Į ĮKALNES, RYTE – PAGYRIMAI VAIRUOTOJAMS

  • 39

Vakar prasidėjęs snygis ir jo suverstos baltos pusnys gražios pažiūrėti, bet vairuotojams sukėlė ir tebekelia nemenkų iššūkių.

Eismo sąlygas ypač apsunkina sklidi kelio danga. Vakar vakare į kai kurias Kauno įkalnes transportas arba sunkiai arba visai neužkilo.

„Didelio srauto avarijų nematome. Kol kas daugmaž visi pasirinkę saugų greitį. Gal padangas normalias pasikeitę? Pilietiškumas jau atsiranda, suvokimas, supratimas. Plius ir sniegas šią žiemą jau ne pirmas. Išmokę žmonės“, – pirmadienio rytą portalui kauno.diena.lt kalbėjo policijos budėtojas.

Paklaustas, kuo baigėsi slidžių įkalnių situacija, budėtojas teigė, kad eismo sąlygos jose pagerėjo, kai atvyko kelininkai. „Pravalė kelius ir pasibaigė tos problemos. Gi nenuvalysi visų gatvių vienu metu“, – pastebėjo pareigūnas.

Pilietiškumas jau atsiranda, suvokimas, supratimas.

Rytas, jo teigimu, avaringumo atžvilgiu – gana tykus. „Avarijų skaičiaus pakilimo nėra. Kiek daugiau avarijų buvo iš vakaro, bet visos jos – techninės, žmonės nesužeisti. Proto ribose viskas. Skaudžių eismo įvykių nebuvo. Geležis, aišku, kainuoja remontas, bet svarbu kaulai sveiki, dantys vietoje“, – teigė budėtojas. 

Pranešimų apie rytines spūstis iki 8 val. ryto nebuvo gauta. „Transporto spūstis, jeigu susiformuoja, greitai išsiskirsto, su laiku praeina, ir viskas. Pagalbos prašymų, kad atvyktume reguliuoti eismą, šįryt nesame gavę“, – komentavo policijos atstovas.  

Lietuvoje eismo sąlygas sunkina snygis ir pustymas

Lietuvoje pirmadienį eismo sąlygas sunkina snygis ir pustymas, įspėja Automobilių kelių direkcija.

6 val. duomenimis, šalyje valstybinės reikšmės kelių dangos daug kur slidžios, su pažliugusio ar puraus sniego provėžomis, kurios siekia 15-20 centimetrų. Kelininkų teigimu, ypač sudėtingos eismo sąlygos yra Šiaulių apskrityje ir Ignalinos bei Švenčionių rajonuose.

„Kelių priežiūra“ slidžius kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojai įspėjami rinktis saugų greitį.

Anot kelininkų, mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai visoje Lietuvoje išlieka provėžoti, slidūs, vietomis padengti prispausto, pažliugusio ar puraus sniego sluoksniu iki 20 centimetrų.

Visoje šalyje – snygis, daug kur pusto. Oro temperatūra siekia nuo trijų iki šešių laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną bus debesuota, snigs, pustys, kai kur kils pūga. Aukščiausia oro temperatūra sieks nuo vieno iki šešių laipsnių šalčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Laima

Tik Kaune prisnigo,, pagal Koncervatoriu s

Jonas

Zurnaliugos šlykštu jūsų skaityti straipsnius ir Koncervatoriu siknalaiziai esat, viskam Kaune aukštam lygį tvarkoma, nu kelininkai neatkas kiekvieno automobilį kieme atvazeves, gal reikėtų savo namo kiemų biskuti pasirūpinti ir gyventojams nu nesunku 10 min pakikasti sniega

Vladas

Argi tai sniegas? Tai tik truputį sniegelio užmetė ir dauguma prišiko kelnias.Ankščiau buvo pusmetris ir daugiau ir nieko.Išpaikėlių priviso,priviso visokių dejuotojų ir ištyžėlių.Būtu gerai,kad gamta padovanotu kokį metrą sniegučio,kad tie visi ištyžėliai neišliptu iš to sniego.Stipriausi išliktu ir taip produktyvumas pagerėtu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS