Sprogimas Dainavos daugiabutyje atvedė į pavojingų medžiagų sandėlį Eigulių penkiaaukštyje | kl.lt

SPROGIMAS DAINAVOS DAUGIABUTYJE ATVEDĖ Į PAVOJINGŲ MEDŽIAGŲ SANDĖLĮ EIGULIŲ PENKIAAUKŠTYJE

  • 9

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti specialiųjų tarnybų apgulties, vykusios beveik visą balandžio 19-osios pusdienį viename V. Landsbergio-Žemkalnio gatvės penkiaaukštyje, po kurios dalis radinių išvežta net į Ignalinos radioaktyvių atliekų tvarkymo patalpas, priežastį, kurią teisėsaugininkai buvo linkę nutylėti.

Nutylėtas ir vienas įtariamasis

Specialiųjų tarnybų apgultis minėtame Eigulių penkiaaukštyje siejama su išpuoliu, įvykdytu prieš penkias dienas kitame Kauno daugiabutyje, iš kurio taip pat teko evakuoti vienos laiptinės gyventojus.

Be to, paaiškėjo, kad policijos pranešime apie šio V. Landsbergio-Žemkalnio gatvės daugiabučio apgultį buvo nurodytas tik vienas asmuo, tapęs įtariamuoju dėl šių įvykių pradėtame ikiteisminiame tyrime. Nors antrasis tą pačią dieną, kai buvo surengta šio penkiaaukščio apgultis, Kauno apylinkės teismo sprendimu buvo suimtas maksimaliam pirminiam leistinam trijų mėnesių terminui.

To dar nebuvo

Kaip jau rašyta, tą balandžio 19-ąją iš vienos minėto V. Landsbergio-Žemkalnio gatvės daugiabučio laiptinės, kaip teigta, dėl galimai padidėjusio radiacinio fono, buvo ne tik evakuoti gyventojai, bet ir vienam iš jų, gimusiam 1992 m., priklausančiame bute bei garaže buvo rastos sprogstamosios medžiagos, du nenustatyti įrenginiai su padidintu radiaciniu fonu bei įvairios talpos su galimai cheminėmis medžiagomis, dėl ko buvo įvestas specialusis planas „Skydas“.

Tik šį kartą apie šį įvykį, kaip pranešta tos paros Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje, buvo informuotos ne tik visos Kauno specialiosios tarnybos, bet ir Radiacinės saugos bei Nacionalinis krizių valdymo centrai, Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos civilinės saugos, Kauno miesto civilinės saugos bei Priešgaisrinės apsaugos departamento Situacijų koordinavimo skyriai.

Be to, policijos informaciją apie „Aro“ pareigūnų išsivežtas chemines medžiagas bei Kauno radiacinės stoties darbuotojų iš įvykio vietos paimtus ir į Ignalinos radioktyvių atliekų tvarkymo patalpas išvežtus įrenginius, ugniagesiai gelbėtojai dar papildė tuo, kad cheminės medžiagos tos pačios dienos pavakarę buvo rastos tam pačiam asmeniui priklausančiame P. Kalpoko gatvės garaže.

Suimtas tik vienas

Jau minėtam 1992 m. gimusiam asmeniui, portalo kauno.diena.lt žiniomis, buvo skirtas tik rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos, nors ir pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo minėtomis medžiagomis.

Kaip jis teisinosi, iš kur visas šis „turtas“, kol nėra ekspertų išvadų apie paimtus radinius, neatskleidžiama.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, kitas asmuo, apie kurio suėmimą buvo nutylėta, pastaruoju metu buvo pas minėtą V. Landsbergio-Žemkalnio gatvės gyventoją apsistojęs.

Kas sieja šiuos du asmenis, tarp kurių – šešiolikos metų amžiaus skirtumas, taip pat kol kas neatskleidžiama.

Tačiau antrasis 1976 m. gimęs asmuo jau įtariamas ne tik neteisėtu disponavimu minėtomis medžiagomis, bet ir viešosios tvarkos pažeidimu bei svetimo turto sugadinimu, t.y. minėtų medžiagų panaudojimu. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, tai įvyko balandžio 14-osios naktį viename Birželio 23-iosios gatvės daugiabutyje, apie ką buvo pranešta ir ugniagesių gelbėtojų, ir policijos suvestinėse.

Viskas dėl moters?

Minėtą balandžio 14-osios naktį, apie 00.42 val., vieno Birželio 23-iosios gatvės penkiaaukščio laiptinėje, kaip įtariama, buvo susprogdinta talpa su su neaiškios kilmės medžiaga. Po ko, manant, kad į aplinką galėjo pasklisti cheminės medžiagos, buvo evakuoti jos ketvirtojo ir penktojo aukšto gyventojai.

Įtariant, kad tokiu būdu dėl asmeninių paskatų buvo kerštauta vienai šio daugiabučio penktojo aukšto gyventojai, ir buvo sulaikytas minėtas 1976 m. gimęs asmuo bei surengtos kratos viename V. Landsbergio-Žemkalnio gatvės penkiaaukščio bute, kuriame jis pastaruoju metu buvo apsistojęs – pas kitą tokį patį teistą ir niekur pastaruoju metu nedirbusį asmenį.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

kaimyne

siaip tiesa ka raso, tik nesuprantu del ko tas zmogus nera suimtas, jei ten tikrai rasta medziaga kur gaminama bomba kodel jis laisveje, bet kada gali uzbaigti ''darba'' kazkaip nesaugu zmonem gyvent kai zino kad kaimynas konstruoja bomba

vytautas

zhemkalnio g yra kalniechiuose jei ka. lopai

Kliedesiai

Kokias nesamones Kauno Diena skelbia?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS