A. Stašaičio prašymas neišgirstas: teismas atvertė 14 mln. litų iššvaistymo bylą | kl.lt

A. STAŠAIČIO PRAŠYMAS NEIŠGIRSTAS: TEISMAS ATVERTĖ 14 MLN. LITŲ IŠŠVAISTYMO BYLĄ

  • 4

 Ketvirtadienį Kauno apygardos teismas pradėjo nagrinėti bylą, kurioje Lietuvos invalidų sporto draugijos prezidentas ir direktorius kaltinami iššvaistę beveik 14 mln. litų.

Nepaisant vieno iš kaltinamųjų - Arvydo Stašaičio - prašymų bylą atidėti, ji pradėta nagrinėti iš esmės: perskaitytas kaltinamasis aktas.

Kaltinamajame akte nurodoma, kad būdamas Lietuvos invalidų sporto draugijos prezidentu A.Stašaitis parengė nusikalstamos veikos planą. Panaudodamas draugijos paramai gautas lėšas jis su kito kaltinamojo - draugijos direktoriaus Stasio Pilvelio - pagalba iššvaistė draugijos lėšas, pirkdamas draugijos narių ar su jais susijusių asmenų valdomų įmonių akcijas už didesnę nei tikroji jų vertė kainą ir taip iššvaistė  beveik 14 mln. litų draugijos lėšų.

Nurodoma, kad perkant įmones permokos siekė kelis šimtus, o kartais ir milijonus litų.

"Mechanizmas tas, kad buvo perkamos su Invalidų sporto draugija susijusiems asmenims, buvusiems draugijos nariams ar steigėjams priklausančios akcijos gerokai didesne nei rinkos vertė kaina. Tiek mums pavyko išsiaiškinti", - po pirmojo teismo posėdžio prieš kelis mėnesius žurnalistams komentavo valstybinį kaltinimą byloje palaikanti prokurorė Svetlana Zabielinienė.

S.Pilvelis savo kaltę neigė. A.Stašaitis į klausimą neatsakė - kaltinimo jis teigė nesupratęs, be to, tvirtino neturėjęs progos suderinti pozicijos su jam valstybės paskirta advokate.

Kadangi S.Pilvelio turtas yra areštuotas, jis prašė advokatą jam paskirti. Tačiau apie skirtą advokatę kaltinamasis sužinojo tik atvykęs į teismo posėdį, todėl prašė padaryti pertrauką nagrinėjime, kad galėtų su gynėja suderinti savo poziciją.

Teismas šį prašymą atmetė kaip nepagrįstą, motyvuodamas, kad kaltinamasis pats turėtų domėtis savo bylos nagrinėjimu ir jam paskirtu gynėju.

Anksčiau A.Stašaitis yra žurnalistams sakęs, kad ši byla - sufabrikuota.

"Pagrindinė problema dėl vertinimo: įmonės akcijas nepriklausomi turto vertintojai įvertino 860 tūkst. litų, kai tuo pačiu tos įmonės turtą, tik pastatą valstybės registras įvertino 15,5 mln. litų. Tas skirtumas tarp turto vertintojų ir faktiškos vertės ir yra iššvaistymo  suma", - po pirmojo posėdžio teigė jis.

Kitas teismo posėdis byloje numatytas rugsėjo 19 dieną. Į jį bus kviečiami pirmieji šeši liudytojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kaunietis

Toks cia ir verslininkas, rinko is visu naivuoliu pinigus.

na

parduos puikų didžiulį namą Vaižganto gatvėje Kaune (o gal tai ne jo namas?). Štai kaip, tai vietovė, kurioje statybos uždraustos, bet visokiems aferiūgoms - prašom, statykit.

LS

aferistas ir liks aferistu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS