Statybų bendrovės vadovas teisiamųjų suole atsidūrė per savo gimtadienį | kl.lt

STATYBŲ BENDROVĖS VADOVAS TEISIAMŲJŲ SUOLE ATSIDŪRĖ PER SAVO GIMTADIENĮ

Kauno apylinkės teismas skubos tvarka išnagrinėjo Andrejaus Medvedevo baudžiamąją bylą. Aplaidžiu ir apgaulingu buhalterijos tvarkymu kaltinamam statybų bendrovės direktoriui gali tekti pakloti per 9 tūkst. litų.

Kauno apylinkės teismas skubos tvarka išnagrinėjo Andrejaus Medvedevo baudžiamąją bylą. Aplaidžiu ir apgaulingu buhalterijos tvarkymu kaltinamam statybų bendrovės direktoriui gali tekti pakloti per 9 tūkst. litų.

Teisiamųjų suole per savo gimtadienį atsidūręs A.Medvedevas neilgai džiaugėsi direktoriaus karjera bendrovėje "Namų statybos projektai". Nė dvejų metų netrukęs verslas atsidūrė Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) akiratyje.

Buvusiam direktoriui surašyti kaltinimai dėl apgaulingai tvarkomos buhalterinės apskaitos, kasos pajamų orderių sudarinėjimo kitomis, nei nurodyta juose, datomis, dėl bendrovės kasos knygos klastojimo, o paskutiniuosius direktoriavimo mėnesius išvis nesudarinėjus apskaitos suvestinių.

Turėjęs 50 proc. bendrovės "Namų statybos projektai" akcijų, buvęs ir direktoriumi, ir kasininku A.Medvedevas visiškai pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi. Maksimali bausmė už apgaulingą apskaitos tvarkymą Baudžiamajame kodekse numatyta iki 4 metų nelaisvės. Atsižvelgęs į tai, kad direktorius nepadarė žalos valstybei, prokuroras už A.Medvedevo darbelius pasiūlė jam skirti 70 MGL dydžio baudą,  t. y. per 9 tūkst. litų.

A.Medvedevas statybomis vertėsi dar prieš tapdamas teisme linksniuojamos bendrovės direktoriumi. Apie 2009 m. jis padėjo kilti namams Henriko Daktaro tėvonija vadinamuose Užliedžiuose. Anuomet buvęs Mokesčių inspekcijos operatyvinis darbuotojas A.Medvedevas verslą Užliedžiuose pradėjo dar santuokoje su žmona – Kauno apygardos administracinio teismo teisėja Jolanta Medvedeviene.

Vėliau A.Medvedevo iniciatyva suburta bendrovė "Namų statybos projektai" jau neapsiėjo be kauniečio verslininko Jono Jegersko, kurį siejo sena draugystė su šiuo metu bausmę atliekančiu Užliedžių ir Kauno garsenybe H.Daktaru. J.Jegerskas tapo naujosios bendrovės akcininku, kitą akcininką Armandą Kaličių A.Medvedevas tikina pats pasikvietęs.
Galimi akcininkų nesutarimai ir atvedė A.Medvedevą į teisiamųjų suolą. A.Kaličius netgi prašė pripažinti jį nukentėjusiuoju šioje byloje, tačiau prokuratūros sprendimu jo pareikštų skundų atžvilgiu tyrimas buvo nutrauktas.

Pagreitinto proceso tvarka įvykęs teisminis tyrimas mėnesio viduryje pasieks galutinį tašką ir bus paskelbtas nuosprendis. Tada teismas ir apsispręs, ar atleisti A.Medvedevą nuo bausmės pagal laidavimą. Laiduotoja pasiryžo būti buvusio direktoriaus žmonos sesuo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS