Sukčiams gresia rimti nemalonumai: melagingai pardavinėtas garažas, pasisavinta virš 26 tūkst. eurų | kl.lt

SUKČIAMS GRESIA RIMTI NEMALONUMAI: MELAGINGAI PARDAVINĖTAS GARAŽAS, PASISAVINTA VIRŠ 26 TŪKST. EURŲ

Du gyventojai iš Kauno sulaukė įtarimų dėl sukčiavimo siekiant melagingai parduoti garažą. Pasisavinta daugiau nei 26 tūkst. eurų.

Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras, dirbantis Kėdainiuose, Nerijus Gružauskas su kaltinamuoju aktu teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 30-metė Kėdainių gyventoja L. Š. kartu su savo pažįstamu 40-mečiu Kauno rajono gyventoju R. Š. kaltinami sukčiavimu.

Baudžiamosios bylos duomenimis, nuo 2022 m. gruodžio iki 2023 m. vasario mėnesio skirtinguose interneto portaluose L. Š. paskelbė melagingą informaciją apie parduodamą garažą. Kaltinamoji per dviejų mėnesių laikotarpį už tą patį garažą iš septynių skirtingų asmenų paėmė avansinius mokėjimus, iš viso daugiau kaip 26 tūkst. eurų.

Anksčiau 11 kartų dėl įvairių nesunkių, apysunkių ir sunkių nusikaltimų teistas Kauno rajono gyventojas R. Š. susidomėjusiems asmenims aprodydavo pažįstamos L. Š. neva parduodamą garažą, paimdavo avansinius mokėjimus grynaisiais pinigais ir vėliau įnešdavo gautus pinigus į kitų asmenų sąskaitas.

Abu asmenys kaltinami sukčiavimu pagal Baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d. Už šią nusikalstamą veiką įstatymas numato viešuosius darbus, baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

Septyni nukentėjusieji šioje baudžiamojoje byloje yra pareiškę civilinius ieškinius 26 tūkst. 250 eurų sumai.

Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus tyrėjai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS