Sulaikytas antrasis iš Pravieniškių pabėgęs nuteistasis | kl.lt

SULAIKYTAS ANTRASIS IŠ PRAVIENIŠKIŲ PABĖGĘS NUTEISTASIS

  • 8

Pakruojo rajone sekmadienį sulaikytas antrasis iš Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos pabėgęs nuteistasis.

„Puikus teisėsaugos bendradarbiavimo rezultatas! Ką tik sulaikytas antras bėglys! Kalėjimo departamento Kriminalinės žvalgybos ir Šiaulių policijos dėka antras bėglys nebeturėjo jokių galimybių išvengti sulaikymo. Galim ramiai pasitikti pirmadienį“, – sekmadienio popietę feisbuke pranešė teisingumo viceministras Elanas Jablonskas.

Rolandą Kazakevičių sulaikė Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos pareigūnai kartu su policija. Pirmasis pabėgęs nuteistasis – Egidijus Žilinskas – buvo sulaikytas šeštadienį Kauno mieste.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, bausmę atliekantys drausmės grupės nuteistieji E. Žilinskas, gimęs 1996 metais, ir R. Kazakevičius, gimęs 1974 metais, iš pataisos namų bendrabučio patalpos pasišalino gegužės 14 dienos naktį, išlaužę lango grotas ir perlipę per įstaigos apsaugos perimetro tvorą.

Kalėjimo departamento nuotr.

Kaip skelbta anksčiau, buvo vykdoma jų paieška, pasitelktas ir pasieniečių sraigtasparnis. Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos pareigūnai naktį per vaizdo kameras pastebėjo du asmenis perlipančius tvorą ir nubėgančius į mišką. Nustatyta, kad du nuteistieji savavališkai pasišalino iš įkalinimo įstaigos.

Departamento teigimu, E. Žilinskas yra teistas už vagystę, plėšimą, viešosios tvarkos pažeidimą. Jo bausmės termino pabaiga 2023 metų vasario 28-oji. R. Kazakevičius teistas už plėšimą ir turto prievartavimą. Bausmės pabaiga – 2024 metų gruodžio 12 diena.

GALERIJA

  • Sulaikytas antrasis iš Pravieniškių pabėgęs nuteistasis
  • Sulaikytas antrasis iš Pravieniškių pabėgęs nuteistasis
  • Sulaikytas antrasis iš Pravieniškių pabėgęs nuteistasis
Lietuvos policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Psichol.

Nesipriešino , tai kam kaip su gyvulių elgesį sulaikant.Kam keliais žmogui galvą spausti reikia.Jeigu laisvai po zoną vaikščiojo, vadinasi pavyzdingai kaliniai buvo.Kartais žmogus kalinių tampa dėl šalia esamo negero žmogaus.Kurio įtaką paveiktas daro nusikaltimus ne vienas o apkaltintas būna vienas.Vienu žodžių ,tik geri teisėjai gali getai išnagrinėti bylą o jeigu papuola ne kokie tuomet viskas.Zinoma neprasidek ,kiekvienas pasakys su blogais žmonėmis ," draugais". Pasaka be galo, painus dalykai būna.Gyvenimas sunkus ir sudėtingas.

Edmundas

Idiotas , liko kalėti mažiau nei dveji metai , o jis pats sau pasiilgina sėdėjimą cypėj , toks daunas ir turi sėdėti .

Grażu

Kaip žodžiai parinkti: "pasišalino". Būtų pabėgę, tai dadėtų metelius, o dabar... ... PASIŠALINO... ... premiją gaus, už tai, kad skylę sienoje parodė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS