„Superagentui“ pavyko suminkštinti teisėjo širdį | kl.lt

„SUPERAGENTUI“ PAVYKO SUMINKŠTINTI TEISĖJO ŠIRDĮ

  • 4

Kauno apylinkės teismas sumažino „superagentus“ užsižaidusiam Mindaugui Kazimierui Naujaniui už nepagarbą teismui skirtą 20 parų areštą, tačiau visas šios savaitės šventes jis vis tiek praleis už grotų.

Kaip jau rašyta, šią dar pakankamai retą teismų praktikoje bausmę M.K.Naujanis užsidirbo, bandant prieš savaitę atversti nuo lapkričio Kauno apylinkės teisme įstrigusią jo bylą, kurioje šis jau tris kartus teistas 20-metis iš Žiežmarių (Kaišiadorių r.) kaltinamas apgavęs Kauno bei Vilniaus savivaldybių darbuotojus, prisistatydamas jiems Specialiųjų tyrimų tarnybos agentu ir esą specialioms šios tarnybos operacijoms pasiskolinęs šių savivaldybių tarnybinius automobilius. Su vienu iš jų planuota iš Elektrėnų ligoninės pagrobti šioje skyriaus vedėja dirbančią M.K.Naujanio kaimynę. Anot su teisėsauga sutikusio bendradarbiauti jo bendrininko, pagrobtoji turėjo būti vežama į kapines, kur iš jos planuota iškvosti, kur ji laiko pinigus.

Jau ne kartą psichiatrų tirtas, tačiau vis pakaltinamu pripažintas M.K.Naujanis ir minėto posėdžio metu leido sau įsitaisyti advokatams skirtoje vietoje. O bylą nagrinėjančiam teisėjui Rimantui Grigui perspėjus, kad kaltinamojo vieta yra kitur, atsisakė paklusti. Po tokio jo akibrokšto buvo paskelbta pertrauka, po kurios R.Grigas grįžo į posėdžių salę su nutartimi skirti bausmę išsišokėliui bei konvojumi, kuris išsivedė M.K.Naujanį su antrankiais.

R.Grigas/ Vilmanto Raupelio nuotr.

Patekęs į Kauno policijos areštinę, nubaustasis apskundė teisėjo R.Grigo nutartį – esą už tokį smulkų pažeidimą skirta neproporcingai didelė bausmė. Šis jo skundas, nedalyvaujant jo autoriui, buvo išnagrinėtas vakar. Ir nors prokuroras prašė jį atmesti, teisėjas R.Grigas šiandien paskelbė mažinantis M.K.Naujaniui skirtą arešto bausmę iki 15 parų.

Į kitą šios bylos posėdį jis dar bus atvežtas su antrankiais, nes net ir sumažinta arešto bausmė baigiasi tik kitą dieną po jo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Turėtų būti sudaryta galimybė išsidėlioti dokumentus

Nelabai supratau už ką jį nubaudė. Jei jis atsisėdo prie stalo, kad dokumentus išsidėlioti, tai manau nieko čia blogo. Be to negirdėjau, kad būtų kokios nors taisyklės, prie kurio stalo galima arba draudžiama atsisėsti teismo salėje. Turėtų būti sudaryta galimybė išsidėlioti dokumentus prie stalo.

kilo klausimas

iseina, kad durnelis apmove Krabo kompanija?

...

Ir kiek jam tai kainavo?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS