Šventinė para Kauno specialiųjų tarnybų akimis: kai kas šokiravo, kai kas nustebino | kl.lt

ŠVENTINĖ PARA KAUNO SPECIALIŲJŲ TARNYBŲ AKIMIS: KAI KAS ŠOKIRAVO, KAI KAS NUSTEBINO

  • 5

Šiandien ryte portalas kauno.diena.lt pakalbino šventinę Vasario 16-ąją budėjusius Kauno policijos, ugniagesių gelbėtojų bei greitosios medikų atstovus. Visų jų klausėme, kaip atrodė ši šventė per jų tarnybos langus?

„Gražiai“, – atsakė per šventę budėjusios Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pamainos vyresnysis. Tačiau greitai paaiškėjo, kad jis ironizavo. „Kaip visada, šventė lietuviai,“ – po trumputės pauzės patikslino pareigūnas, nuramindamas tik tuo, kad kažkokių didelių kriminalų penktadienį neužregistruota. Ir ne tik Kaune, bet ir visoje Kauno apskrityje.

„Daugiausia turėjome viešosios tvarkos pažeidimų, bet ne per renginius, ir buitinių konfliktų, susijusių su alkoholiu,“ – pasakojo budėjusios policijos pamainos vyresnysis. Anot jo, norint patekti pas kai kuriuos užsišventusius, tradiciškai teko prašyti ir ugniagesių gelbėtojų pagalbos.

Neapsieita ir be neblaivių prie vairo. Per praėjusią parą Kauno apskrityje demaskuoti du vairuotojai, pripūtę į alkoholio matuoklį daugiau kaip pusantros promilės alkoholio, už ką jau gresia baudžiamoji atsakomybė. Vienas iš jų – Kaune.

Tačiau kol kas dar neaišku, ar dirbo per šią šventę ilgapirščiai, nes ilgajam savaitgaliui iš namų išvykę kauniečiai galės apie tai pareigūnams papasakoti tik baigiantis sekmadieniui.

Šiandien ryte budėjimą baigianti Greitosios medicinos pagalbos tarnybos atstovė į jau minėtą portalo kauno.diena.lt klausimą atsakė nevilties kupinu balsu: „Gėrė, geria ir dar gers!“. Ir čia pat paaiškino savo šokiruojantį pastebėjimą: „Matėsi, kad žmonės švenčia, bet dar nemoka to daryti. Tai pranešimas, kad kažkas neblaivus nukritęs, tai – kad nuo pergėrimo prasidėjo traukuliai, tai – kad susimušė... Kai kurie davėsi visą vakarą ir net naktį.“

Gėrė, geria ir dar gers!

Šį kartą šokiravo ir šventinę parą budėjusios greitosios medicinos pagalbos atstovės pastebėjimas, kad šitaip šventė labiau vyresnio amžiaus žmonės negu jaunimas, – ir vyrai, ir moterys.

Pašnekovė džiaugėsi tik tuo, kad po šio savo budėjimo negali iš šių iškvietimų gausos išskirti kažko pasibaigusio tragiškai.

Tik Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budėtojų vyresnysis, šiandien ryte baigdamas šventinę pamainą, netikėtai pradžiugino, kad per šį jo budėjimą neužregistruota nė vieno gaisro. O visa kita buvo panašiau į kasdienį budėjimą – pagalba padėti išnešti sunkiasvorius ligonius bei policijai patekti į butus. Tiesa, pastaraisiais atvejais šį kartą užtekdavo tik pasirodyti nurodytu adresu ir visos problemos išsispręsdavo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Londonietis

Su gedulo diena,bananu respublika!Tegul nustimpa lanzbergiai sia proga!!!

Bedarbis

Geriu,geriau ir gersiu . Mankiekviena diena svente !

Dasigyveno

Daunų šalis jau medikai kaip stribai tamposi su girtuokliais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS