Kaune – girto mopedo vairuotojo gaudynės: šešiolikmetis prisidarė rimtų problemų | kl.lt

KAUNE – GIRTO MOPEDO VAIRUOTOJO GAUDYNĖS: ŠEŠIOLIKMETIS PRISIDARĖ RIMTŲ PROBLEMŲ

  • 5

Kauno pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, kovo 25 – 31 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET).

Per savaitę Kelių policijos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 116 greičio viršijimo atvejų.

Visą savaitę pareigūnai vykdė ir blaivumo kontrolės priemones. Per jas pareigūnai Kauno mieste bei rajone patikrino daugiau nei 13 tūkst. transporto priemonių bei išaiškino penkiolika neblaivių vairuotojų (girtumo laipsnis svyravo nuo 0,29 prom. (motociklo vairuotojas) iki 1,73 prom.). Dar 22 neblaivius vairuotojus išaiškino pareigūnai iš kitų padalinių.

Antrąją šv. Velykų dieną, balandžio 1 d., apie 15.30 val. Kaune, T. Masiulio g., policijos pareigūnams vykdant patikras, nestojo mopedo vairuotojas. Gaudynės persikėlė į netoliese esantį Pažaislio vienuolyno dviračių taką, kur „bėglys“ kėlė pavojų ne tik sau bei kartu važiavusiam keleiviui, bet ir gausiai grynu oro besidžiaugiantiems aplinkiniams.

Galiausiai mopedo vairuotojas nušoko nuo transporto priemonės ir bandė bėgti pėsčiomis, bet buvo sulaikytas. Paaiškėjo, jog šešiolikmetis vairuotojas neturi teisės vairuoti transporto priemonę, bet ir už jos vairo sėdo neblaivus – jam nustatytas 1,27 prom. girtumas. Nepilnamečiui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Praėjusios savaitės viduryje, kovo 27 d., kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai taip pat vykdyta ir policinė priemonė, skirta tranzitu vykstančių transporto priemonių kontrolei. Pareigūnų teigimu, tokios priemonės yra vykdomos reguliariai.

Kauno apskrityje iki šios dienos žuvo vienas eismo dalyvis (iki 2023 m. kovo mėnesio pabaigos žuvo – septyni), sužeisti 114 eismo dalyviai (iki 2023 m. kovo mėnesio – 123).

GALERIJA

  • Kaune – girto mopedo vairuotojo gaudynės: šešiolikmetis prisidarė rimtų problemų
  • Kaune – girto mopedo vairuotojo gaudynės: šešiolikmetis prisidarė rimtų problemų
  • Kaune – girto mopedo vairuotojo gaudynės: šešiolikmetis prisidarė rimtų problemų
  • Kaune – girto mopedo vairuotojo gaudynės: šešiolikmetis prisidarė rimtų problemų
Kauno apskrities VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

senas kavenskas

A tai kaip ten su ,,griežtesne elektrinių paspirtukų'' priežiūra ? kaip varinėjo vaikigaliai po 2-3 ant vieno bele kaip taip ir varinėja ! šalmai .. liemenės ? :)))

Vygis

Pries 20 metu 16-meciai su motociklais budavo, todel pabegti nuo policijos budavo paprasciau. Tiesa, kai kurie jau su automobiliais vazinedavo, jei policija sustabdydavo tekdavo 200 lituatiduoti ir galejai vaziuoti toliau. O i naktini kluba Tauro ragas ar Bociai budamas 16 galekljai eiti drasiai. Bociuose budavo ir striptizas. Todel nereikedavo bambalio su savimi veziotis.

16m

su savim jau važiojasi alaus bambalį. Manau, tai jau būsimas nuolatinis kalėjimo klientas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS