Teisėsaugininkai teigia įminę šiurpios senjoro žūties paslaptį | kl.lt

TEISĖSAUGININKAI TEIGIA ĮMINĘ ŠIURPIOS SENJORO ŽŪTIES PASLAPTĮ

  • 3

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl mįslingos senjoro iš Šilainių, kurio automobilis aptiktas sudegęs Kazlų Rūdos apylinkių miškuose, o šio viduje – apanglėjęs žmogaus kūnas, žūties.

Kaip jau rašyta, šis 79-erių šilainiškis išvažiavo iš savo namų Šarkuvos gatvėje balandžio 23-iosios pavakarę ir dingo.

Už poros dienų policijai paskelbus jo paiešką, dingusiojo automobilis po paros rastas Kazlų Rūdos savivaldybėje esančiame Danielių miške. Tiksliau jo kelyje tarp Kazlų Rūdos ir Pažėrų kaimo. Iš jo tebuvo likę apdegę griaučiai. O jų viduje – tokie patys, kaip buvo pranešta Bendrajam pagalbos centrui, galimai žmogaus palaikai.

Šį šiurpų radinį aptiko medžiotojas, tikrinęs tą balandžio 27-osios vakarą savo medžioklės plotus. Vėliau peržiūrėjus miške įrengtas vaizdo kameras, konstatuota, kad jos užfiksavo dūmus ties šio šiurpaus radinio vieta dar balandžio 23-iosios vakare – 19.45 val. T.y. maždaug už pustrečios valandos, kai dingęs šilainiškis išvažiavo iš savo namų Kaune.

Tai, kad greičiausiai rastas dingusiojo automobilis ir jo palaikai, konstatuota pagal valstybinius sudegusios „Skoda Felicia“ numerius.

Per pirminę rastų palaikų apžiūrą neįžvelgus jokių galimo smurtinio nusikaltimo pėdsakų, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas tik dėl mirties priežasties nustatymo.

Jis užtruko dėl ilgai užsitęsusių ekspertizių. Belaukiant jų atsakymų, išsiaiškinta, kad minėtame miške dingęs senjoras anksčiau yra grybavęs. O išvažiavęs tą penktadienio vakarą iš namų, jis dar skambino sutuoktinei ir dukrai. Tačiau šioms nepasirodė, kad tai buvo jo atsisveikinimas su jomis. Ikiteisminį tyrimą atlikę teisėsaugininkai neturi duomenų ir, kad dingusysis būtų palikęs kažką panašaus savo namuose.

Tačiau gavus visų paskirtų ekspertizių išvadas, labiausiai tikėtina išvada, anot ikiteisminiam tyrimui vadovavusios prokurorės, kad žūtį gaisre šis senjoras pasirinko pats. Nors iki galo neatmesta ir prielaida, kad tai galėjo įvykti dėl neatsargumo.

Teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad šio senjoro mirtis tiesiogiai susijusi su gaisru. Jokių duomenų, kad tai galėjo būti staigaus sunegalavimo priežastis, nėra. Artimieji taip pat teigė, kad jis sveikatos problemomis nesiskundė. Bent jau išvykdamas iš namų ar per paskutinius pokalbius telefonu.

Be to, patvirtinta pirminė prielaida, kad jokių sužalojimų sudegusiuose palaikuose neaptikta.

Gaisrų tyrėjai, savo ruožtu, taip pat konstatavo, kad gaisro židinys buvo automobilio viduje.

Be to, nėra duomenų, kad prieš šį įvykį senjoras būtų dar su kuo nors bendravęs.

Taigi pasitvirtinus pirminei prielaidai, kad šis senjoras netapo nusikaltimo auka, ikiteisminis tyrimas dėl jo mirties priežasties nutrauktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

baravykui

- elementaru. Medžiotojas su šautuvu tikrino medžioklės plotus. Senukas a.a balandžio mėnesį tikrino grybavimo plotus.

opa

O kur tyrimo paviešinimas, kur iš melnragės jaunas vaikinas su bmw nuskrido į mišką su peiliu krūtinėje? Straipsnis buvo, o toliau?

Baravykas \\\\\.../////

Balandžio 23 d.grybavo????????????????????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS