Teisiamas vyras, galimai leidęs sukčiams už atlygį naudotis jo banko sąskaita | kl.lt

TEISIAMAS VYRAS, GALIMAI LEIDĘS SUKČIAMS UŽ ATLYGĮ NAUDOTIS JO BANKO SĄSKAITA

  • 1

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai nagrinėja bylą, kurioje teisiamas vyras, galimai leidęs sukčiams už atlygį naudotis jo banko sąskaita.

Sukčiams pinigus už atlygį galimai padėjęs išsigryninti R. M. kaltinamas dėl nusikalstamu būdu įgauto turto įgijimo arba realizavimo, antradienį pranešė teismas.

R. M. kaltinamas, jog socialiniame tinkle „Facebook“, susirašinėdamas su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu asmeniu, susitarė, kad už piniginį atlygį leis pasinaudoti savo banko sąskaita – kad į ją galės būti pervedamos lėšos ir R. M. vėliau jas išgrynins arba perves į kitas banko sąskaitas.

Įtariama, jog žinodamas, kad pinigai gali būti gauti nusikalstamu būdu, R. M. į banko sąskaitą gavo 6600 eurų, kuriuos vėliau išgrynino, o dalį pervedė kitiems asmenims.

Įtariama, jog už kiekvieną pavedimą, didesnį kaip 1000 eurų, kaltinamasis turėjo gauti 100-150 eurų uždarbį.

Per pirmąjį posėdį vyras savo kaltės dėl įvykdytos nusikalstamos veikos nepripažino, teigdamas, jog nesuprato ir nežinojo, kad jo disponuojami pinigai galėjo būti gauti nusikalstamu būdu.

Baudžiamasis kodeksas numato, jog tas, kas įgijo, valdė, naudojosi arba realizavo turtą žinodamas, kad tas turtas gautas nusikalstamu būdu, baudžiamas bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

W

Dabar tai jau visi siulys savo saskaitas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS