Teismas imasi D. Gineikaitės piktnaudžiavimo bylos apeliacinio skundo | kl.lt

TEISMAS IMASI D. GINEIKAITĖS PIKTNAUDŽIAVIMO BYLOS APELIACINIO SKUNDO

Kauno apygardos teismas apeliacine tvarka ėmėsi nagrinėti buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės Daivos Gineikaitės piktnaudžiavimo bylą.

Pirmosios instancijos teismas D. Gineikaitę šių metų liepą pripažino kalta dėl piktnaudžiavimo siekiant nuslėpti girtumą ir skyrė jai 20,7 tūkst. eurų baudą. Jai taip pat dvejus metus uždrausta būti paskirta ar išrinkta į vadovaujančias pareigas.

Buvęs Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas nubaustas 13,1 tūkst. eurų bauda, jo tuometinis pavaduotojas Kastytis Grigonis – 11,2 tūkst. eurų bauda. Jiems taip pat uždrausta vadovauti sveikatos priežiūros įstaigoms dvejus metus.

Gydytojas Artūras Šulnius nubaustas 6,4 tūkst. eurų, o slaugytoja Salomėja Skersienė – 3,7 tūkst. eurų bauda.

Skirtas bausmes apskundė visi kaltinamieji, prokuratūra sprendimo neskundė.

Kaltinamieji teigia, jog buvo skirtos neadekvačios bausmės, nėra patenkinti vykusio teismo procesu.

Trečiadienį numatytas pirmasis teismo posėdis neįvyko, į bylos nagrinėjimą negalėjus atvykti G. Abeciūno advokatui.

Byloje padarius pertrauką, kitas posėdis numatytas gruodžio 13 dieną.

D. Gineikaitė buvo nuteista už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, kai 2015 metų pabaigoje neblaivi vairuodama automobilį susidūrė su kitu automobiliu. Bylos duomenimis, ji savo tuometiniam patarėjui Gintarui Jonui Furmanavičiui nurodė padėti nuslėpti jos girtumą ir taip išvengti už tai gresiančios atsakomybės.

Bylos duomenimis, D. Gineikaitė sukurstė G. Abeciūną ir jo pavaduotoją K. Grigonį piktnaudžiauti – suklastoti jos kraujo mėginį, kad nebūtų nustatytas neblaivumas.

D. Gineikaitę priėmė Priėmimo skubios pagalbos ir traumų skyriaus laikinasis vedėjas A. Šulnius, tą savaitgalį budėjęs kaip gydytojas, kuris nurodė slaugytojai S. Skersienei paimti antrą D. Gineikaitės kraujo mėginį kitą dieną, o ši juos sukeitė.

A. Šulnius pripažįsta paprašęs seselės paimti antrą kraujo mėginį, o ši sako pati nusprendusi juos sukeisti. Kiti kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta visiškai.

Tuometinė NŽT direktorė 2015 metų gruodį būdama neblaivi padarė avariją – alkotesteriu jai buvo nustatytas vidutinis 1,69 promilės girtumas. Teismas ją pripažino kalta, skyrė baudą ir atėmė teisę vairuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Baisu

įžūlumas ir toliau veržiasi

Anonimas

Ji nekalta kaip ir AČAS

ir

vel tas giminiu karas ar nenusibodo?....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS